Περάστε να σας κεράσουμε τα παραδοσιακά #μελομακάρονα του Χωριό, με πλούσιο σιρόπι και λαχταριστή γεύση! http://www.minervahorio.gr/el/recipe/paradosiaka-melomakarona-plousio-siropi/
Εδώ θα βρείτε ένα μωσαϊκό θεμάτων . Κλείσαμε 10ετία και γι αυτό κάποιες αναρτήσεις έχουν αλλοιωθεί. Οι σελίδες που αναφέρω είναι τα νέα μου ιστολόγια που αλληλοστηρίζονται με αυτό εδώ το παλιό ... Σας ευχαριστώ!
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013
μελομακάρονα & brownies
► Χριστουγεννιάτικη συνταγή για brownies
• 1 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο
• 320 γραμ. κουβερτούρα
• 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (κομμένο σε κομμάτια)
• 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
• 1 ½ κούπα ζάχαρη λευκή
• ½ κούπα ζάχαρη καστανή
• 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 βανίλιες Κόκκινη και πράσινη τρούφα για διακόσμηση
• Μικρά μπαστουνάκια ζάχαρης (κόκκινα/λευκά)
Για το γλάσο
• 3 κούπες άχνη ζάχαρη
• 1/3 της κούπας μαργαρίνη, λιωμένη
• 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
• 1 με 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Καλύψτε το ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι , το αλάτι και το κακάο.
Σε ένα μεταλλικό μπολ, βάλτε το βούτυρο, την σοκολάτα και τον εσπρέσο και λιώστε τα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις λιώσει τελείως και χωρίς να το κατεβάσετε από το μπεν μαρί, προσθέστε την λευκή και την καστανή ζάχαρη. Όταν ανακατευτούν, το μείγμα θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε 3 αυγά στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μ ε αντικολλητική σπάτουλα μέχρι να διαλυθούν σωστά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα αυγά.
Βάλτε τις βανίλιες. Μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα σε αυτό το στάδιο διότι τα brownies σας θα μοιάζουν περισσότερο με κέικ.
Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα σας. Με μια αντικολλητική σπάτουλα, ανακατέψτε απαλά μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι.
Ρίξτε το μείγμα σας στο ταψί και ψήστε την μεσαία σχάρα του φούρνου σας για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί στα πρώτα 15 λεπτά.
Καθώς ψήνονται τα brownies, ετοιμάστε το γλάσο.
Στο μίξερ, ανακατέψτε (σε μικρή ταχύτητα) την ζάχαρη με την μαργαρίνη.
Προσθέστε την βανίλια και το γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να απλώνεται εύκολα. Προσθέστε λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Μόλις ψηθούν τα brownies, κόψτε τα τριγωνικά, όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία.
Διακοσμήστε τα με το πράσινο γλάσο και την τρούφα.
Πηγή : Paidorama.com
• 1 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο
• 320 γραμ. κουβερτούρα
• 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (κομμένο σε κομμάτια)
• 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
• 1 ½ κούπα ζάχαρη λευκή
• ½ κούπα ζάχαρη καστανή
• 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 βανίλιες Κόκκινη και πράσινη τρούφα για διακόσμηση
• Μικρά μπαστουνάκια ζάχαρης (κόκκινα/λευκά)
Για το γλάσο
• 3 κούπες άχνη ζάχαρη
• 1/3 της κούπας μαργαρίνη, λιωμένη
• 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
• 1 με 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Καλύψτε το ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι , το αλάτι και το κακάο.
Σε ένα μεταλλικό μπολ, βάλτε το βούτυρο, την σοκολάτα και τον εσπρέσο και λιώστε τα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις λιώσει τελείως και χωρίς να το κατεβάσετε από το μπεν μαρί, προσθέστε την λευκή και την καστανή ζάχαρη. Όταν ανακατευτούν, το μείγμα θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε 3 αυγά στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μ ε αντικολλητική σπάτουλα μέχρι να διαλυθούν σωστά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα αυγά.
Βάλτε τις βανίλιες. Μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα σε αυτό το στάδιο διότι τα brownies σας θα μοιάζουν περισσότερο με κέικ.
Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα σας. Με μια αντικολλητική σπάτουλα, ανακατέψτε απαλά μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι.
Ρίξτε το μείγμα σας στο ταψί και ψήστε την μεσαία σχάρα του φούρνου σας για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί στα πρώτα 15 λεπτά.
Καθώς ψήνονται τα brownies, ετοιμάστε το γλάσο.
Στο μίξερ, ανακατέψτε (σε μικρή ταχύτητα) την ζάχαρη με την μαργαρίνη.
Προσθέστε την βανίλια και το γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να απλώνεται εύκολα. Προσθέστε λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Μόλις ψηθούν τα brownies, κόψτε τα τριγωνικά, όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία.
Διακοσμήστε τα με το πράσινο γλάσο και την τρούφα.
Πηγή : Paidorama.com
Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013
Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Bigbook.gr.
http://www.bigbook.gr/index.php?lang_id=1&mode=singleBook&book_id=28434
Πού πήγαν τα Χριστούγεννα; Δεν ξέρω και... ψάχνω. Η κυρία στο σχολείο μας λέει: "Έρχονται τα Χριστούγεννα", κι εγώ ρωτώ: "Από πού; Και τώρα που δεν έχουν έρθει ακόμη, πού είναι; Κι όταν φύγουν, πού θα πάνε; Κι όταν έρθουν, πού ακριβώς τα βρίσκει κανείς; Στα καταστήματα με τα παιχνίδια; Στις στολισμένες πλατείες; Στις γιορτές των μεγάλων ξενοδοχείων; Ή μήπως κάπου που δεν πάει το μυαλό μας, ενώ είναι τόσο απλό;"
Πού πήγαν τα Χριστούγεννα; Δεν ξέρω και... ψάχνω. Η κυρία στο σχολείο μας λέει: "Έρχονται τα Χριστούγεννα", κι εγώ ρωτώ: "Από πού; Και τώρα που δεν έχουν έρθει ακόμη, πού είναι; Κι όταν φύγουν, πού θα πάνε; Κι όταν έρθουν, πού ακριβώς τα βρίσκει κανείς; Στα καταστήματα με τα παιχνίδια; Στις στολισμένες πλατείες; Στις γιορτές των μεγάλων ξενοδοχείων; Ή μήπως κάπου που δεν πάει το μυαλό μας, ενώ είναι τόσο απλό;"
Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
► Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Η συνταγή που φτιάξαμε σήμερα είναι μια από τις αγαπημένες μου. Νομίζω ότι η εμφάνιση των χριστουγεννιάτικων αυτών μπισκότων είναι εξαιρετική. Είναι σαν μια σοκολατένια χιονόμπαλα. Για τη γεύση τους δεν χρειάζονται και πολλά λόγια. Σοκολατένια και πλούσια, με αφράτη υφή. Λιώνουν στο στόμα.
• 225γρ σοκολάτα κουβερτούρα
• 60γρ βούτυρο
• 100γρ ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 βανίλια
• 200γρ αλεύρι
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 110γρ (1 κούπα) άχνη ζάχαρη
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Κόβουμε δηλαδή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε βαθύ ανοξείδωτο σκεύος, το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το σκεύος με τη σοκολάτα δεν πρέπει να ακουμπά το νερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσουν καλά. Βάζουμε λιωμένη σοκολάτα στην άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Το μίγμα μας θέλουμε να είναι μια μαλακή υγρή ζύμη. Θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει αρκετά για να μπορούμε να την πλάσουμε.
Βάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170οC.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ένα ταψί.
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Κρατάμε τα χέρια μας λαδωμένα σε όλη τη διάρκεια που πλάθουμε τα μπισκότα μας.
Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στην άχνη να καλυφθούν ολόκληρες, χωρίς να φαίνεται καθόλου η σοκολατένια ζύμη τους από μέσα.
Ακουμπάμε με μαλακές κινήσεις την μπαλίτσα πάνω στο ταψί μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε τα σοκολατένια μπισκότα μας για 10-12 λεπτά. Θέλουμε να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Πηγή: realfamilyfood.com
• 225γρ σοκολάτα κουβερτούρα
• 60γρ βούτυρο
• 100γρ ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 βανίλια
• 200γρ αλεύρι
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 110γρ (1 κούπα) άχνη ζάχαρη
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Κόβουμε δηλαδή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε βαθύ ανοξείδωτο σκεύος, το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το σκεύος με τη σοκολάτα δεν πρέπει να ακουμπά το νερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσουν καλά. Βάζουμε λιωμένη σοκολάτα στην άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Το μίγμα μας θέλουμε να είναι μια μαλακή υγρή ζύμη. Θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει αρκετά για να μπορούμε να την πλάσουμε.
Βάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170οC.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ένα ταψί.
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Κρατάμε τα χέρια μας λαδωμένα σε όλη τη διάρκεια που πλάθουμε τα μπισκότα μας.
Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στην άχνη να καλυφθούν ολόκληρες, χωρίς να φαίνεται καθόλου η σοκολατένια ζύμη τους από μέσα.
Ακουμπάμε με μαλακές κινήσεις την μπαλίτσα πάνω στο ταψί μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε τα σοκολατένια μπισκότα μας για 10-12 λεπτά. Θέλουμε να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Πηγή: realfamilyfood.com
Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013
ΠΑΤΡΙΣ 23 Δεκεμβρίου 2013
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Bigbook.gr.
Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ 23 Δεκεμβρίου 2013
Της Ελένης Μπετεινάκη*
http://www.patris.gr/articles/254227?PHPSESSID=97mbp7ang5t8fju1jg9ugrkio5#.Ur1SUSfClat
Πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων, οι καλύτερες μέρες για ιστορίες και παραμύθια, για αστέρια που ντύνονται γιορτινά και κάποια άλλα που ξεκλέβουν λίγο χρόνο να παίξουν στη γη , για κουραμπιέδες που μπερδεύονται, για μάγισσες που μισούν τα κάλαντα, για παραπονεμένα μικρά δεντράκια, για καλικάντζαρους που θέλουν να γυρίσουν πίσω το γρηγορότερο μόλις τελειώσουν οι μέρες τους στη γη, για Aγιοβασίληδες που προσπαθούν να τη σώσουν. Για όλα αυτά και για πολύ περισσότερα υπάρχουν χίλιες δυο ιστορίες και παραμύθια που μας φέρνουν στο μυαλό βράδια ζεστά κοντά στο τζάκι, κάλτσες που γεμίζουν δώρα, λαμπάκια που ανάβουν χίλια χρώματα και φτωχικές αλλά λαμπερές φάτνες που δείχνουν την μία και μοναδική μεγάλη στιγμή και γιορτή…
Ό,τι και αν σας έρχεται στο μυαλό ένα είναι σίγουρο, πως οι παραμυθάδες αυτές τις μέρες ζουν τις καλύτερές τους στιγμές… Διαλέξτε λοιπόν μια ιστορία, προσθέστε όση φαντασία θέλετε, πασπαλίστε την με μπόλικη ζάχαρη, κανέλα και… χρυσόσκονη και διαβάστε τη και αυτήν και όσες άλλες μπορείτε στα παιδιά σας…
— με το χρήστη Loty Petrovits και 5 ακόμη. Της Ελένης Μπετεινάκη*
http://www.patris.gr/articles/254227?PHPSESSID=97mbp7ang5t8fju1jg9ugrkio5#.Ur1SUSfClat
Πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων, οι καλύτερες μέρες για ιστορίες και παραμύθια, για αστέρια που ντύνονται γιορτινά και κάποια άλλα που ξεκλέβουν λίγο χρόνο να παίξουν στη γη , για κουραμπιέδες που μπερδεύονται, για μάγισσες που μισούν τα κάλαντα, για παραπονεμένα μικρά δεντράκια, για καλικάντζαρους που θέλουν να γυρίσουν πίσω το γρηγορότερο μόλις τελειώσουν οι μέρες τους στη γη, για Aγιοβασίληδες που προσπαθούν να τη σώσουν. Για όλα αυτά και για πολύ περισσότερα υπάρχουν χίλιες δυο ιστορίες και παραμύθια που μας φέρνουν στο μυαλό βράδια ζεστά κοντά στο τζάκι, κάλτσες που γεμίζουν δώρα, λαμπάκια που ανάβουν χίλια χρώματα και φτωχικές αλλά λαμπερές φάτνες που δείχνουν την μία και μοναδική μεγάλη στιγμή και γιορτή…
Ό,τι και αν σας έρχεται στο μυαλό ένα είναι σίγουρο, πως οι παραμυθάδες αυτές τις μέρες ζουν τις καλύτερές τους στιγμές… Διαλέξτε λοιπόν μια ιστορία, προσθέστε όση φαντασία θέλετε, πασπαλίστε την με μπόλικη ζάχαρη, κανέλα και… χρυσόσκονη και διαβάστε τη και αυτήν και όσες άλλες μπορείτε στα παιδιά σας…
Ο Καρυοθραύστης Ε.Τ.Χόφμαν
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Bigbook.gr.
Ο Καρυοθραύστης Ε.Τ.Χόφμαν , εκδ. Παπαδόπουλος
Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών είναι ο κανονικός τίτλος ενός από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Γράφτηκε το 1816 και ήταν δώρο για την κόρη ενός φίλου του Χόφμαν, την Μαρί Χίτσιγκ. Η φαντασία μπλέκεται με την πραγματικότητα, η έμπνευση με τη μαγεία των Χριστουγέννων και το αποτέλεσμα άκρως ποιητικό και …μαγικό...http://www.cretalive.gr/culture/view/ta-paramuthia-tou-sabbatou9/129753
Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών είναι ο κανονικός τίτλος ενός από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Γράφτηκε το 1816 και ήταν δώρο για την κόρη ενός φίλου του Χόφμαν, την Μαρί Χίτσιγκ. Η φαντασία μπλέκεται με την πραγματικότητα, η έμπνευση με τη μαγεία των Χριστουγέννων και το αποτέλεσμα άκρως ποιητικό και …μαγικό...http://www.cretalive.gr/culture/view/ta-paramuthia-tou-sabbatou9/129753
Η κατάληψη της Χειμάρρας
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
Κουραμπιέδες βουτύρου
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Elizabeth Pentheroudaki.
Κουραμπιέδες βουτύρου
http://bettyscuisine.blogspot.gr/2013/12/blog-post_20.html
Τραγανοί, αφράτοι, μυρωδάτοι, λαχταριστοί και απολαυστικοί ~
οι καλύτεροι κουραμπιέδες που έχω δοκιμάσει!!!
http://bettyscuisine.blogspot.gr/2013/12/blog-post_20.html
Τραγανοί, αφράτοι, μυρωδάτοι, λαχταριστοί και απολαυστικοί ~
οι καλύτεροι κουραμπιέδες που έχω δοκιμάσει!!!
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ «Χριστούγεννα»
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη ΤΑ ΡΑΝΤΙΣΜΕΝΑ(Ομάδα καλλιτεχνικών, λογοτεχνικών, αναζητήσεων).
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ «Χριστούγεννα»
Ὄξω πέφτει ἀδιάκοπα καὶ πυκνὸ τὸ χιόνι,
κρύα καὶ κατασκότεινη κι ἀγριωπὴ ἡ νυχτιά.
Εἶναι ἡ στέγη ὁλόλευκη, γέρνουν ἄσπροι κλῶνοι,
μὲς τὸ τζάκι ἀπόμερα ξεψυχᾶ ἡ φωτιά...
Τρέμει στὰ εἰκονίσματα τὸ καντήλι πλάγι
καὶ φωτάει στὴ σκυθρωπή, στὴ θαμπὴ ἐμορφιά.
Νὰ ἡ φάτνη, οἱ ἄγγελοι κι ὁ Χριστὸς κι οἱ Μάγοι
καὶ τὸ ἀστέρι ὁλόλαμπρο μὲς στὴ συννεφιά!
Κι οἱ ποιμένες, ποὺ ἔρχονται γύρω ἀπὸ τὴ στάνη
κι ἡ μητέρα τοῦ Χριστοῦ στὸ Χριστὸ μπροστά.
Τὸ μικρὸ τὸ εἰκόνισμα ὅλ᾿ αὐτὰ τὰ φτάνει,
μαζεμένα ὅλα μαζὶ καὶ σφιχτὰ-σφιχτά.
Πέφτει ἀκόμη ἀδιάκοπο κι ἄφθονο τὸ χιόνι,
ὅλα ξημερώνονται μ᾿ ἄσπρη φορεσιὰ
στὸν ἀγέρα ἀντιλαλοῦν τοῦ σημάντρου οἱ στόνοι,
κάτασπρη, γιορτάσιμη λάμπει ἡ ἐκκλησιά...
ΠΙΝΑΚΑΣ - STEPHEN FILARSKY
Τρέμει στὰ εἰκονίσματα τὸ καντήλι πλάγι
καὶ φωτάει στὴ σκυθρωπή, στὴ θαμπὴ ἐμορφιά.
Νὰ ἡ φάτνη, οἱ ἄγγελοι κι ὁ Χριστὸς κι οἱ Μάγοι
καὶ τὸ ἀστέρι ὁλόλαμπρο μὲς στὴ συννεφιά!
Κι οἱ ποιμένες, ποὺ ἔρχονται γύρω ἀπὸ τὴ στάνη
κι ἡ μητέρα τοῦ Χριστοῦ στὸ Χριστὸ μπροστά.
Τὸ μικρὸ τὸ εἰκόνισμα ὅλ᾿ αὐτὰ τὰ φτάνει,
μαζεμένα ὅλα μαζὶ καὶ σφιχτὰ-σφιχτά.
Πέφτει ἀκόμη ἀδιάκοπο κι ἄφθονο τὸ χιόνι,
ὅλα ξημερώνονται μ᾿ ἄσπρη φορεσιὰ
στὸν ἀγέρα ἀντιλαλοῦν τοῦ σημάντρου οἱ στόνοι,
κάτασπρη, γιορτάσιμη λάμπει ἡ ἐκκλησιά...
ΠΙΝΑΚΑΣ - STEPHEN FILARSKY
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Maria Dimitriou 1 Απριλίου στις 3:51 μ.μ. · exypnes-idees.gr 7 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρε...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση . 17 Ιουλίου 2017 · Η Anna Nikolaidou κοινοποίησε ένα βίντεο σ...
-
Ο Σταφυλίνακας Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%...
-
http://share24.gr/9-tropi-gia-na-antidrasis-otan-kapios-se-pligosi/ 9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει - share24.gr...
-
Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση του George Styl Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου τα έβαζε στο καντήλι για φυτίλι !!! Ξε...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . 4 σημάδια-καμπανάκια ότι ο μεταβολισμός σας είναι στα κόκκινα και κιν...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Bossnews.gr . · Πως να απαλλαγείτε από το νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμ...
-
Maria Dimitriou 22 Αυγούστου στις 12:22 π.μ. · olympospress.blogspot.com Γιατί οι Δελφοί έστειλαν τους Σ...
-
Βασιλόπιτα τσουρέκι ΥΛΙΚΑ: 35 γρμ. βούτυρο γάλακτος πρόβειο 35 γρμ. βούτυρο αγελάδος 100 γρμ. γάλα φρέσκο 160 γρμ. ζάχαρη άχνη...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Dimitra Nikolaou . Η αρμπαρόριζα η θαυματουργή για τα νεύρα &...