Ada's little book.
Γλυκό του κουταλιού καρπούζι.
Υλικά:
1κ.καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού.
1κ.ζάχαρη
3 λεμόνια
6-7 γαρύφαλλα καρφάκια
1 ξυλάκι κανέλλα
βανίλια
1 λεμόνι,τον χυμό.
Εκτέλεση:
Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες 3-4 cm.
Καθαρίζουμε τη σάρκα και αφήνουμε ελάχιστη στη φλούδα.
Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εξωτερικό μέρος (το πράσινο).
Κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε νερό να τα σκεπάζει, μαζί με τον χυμό των 3 λεμονιών.
Τα αφήνουμε για 2 ώρες κατά προτίμηση στον ήλιο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με 2 φλυτζ.τσαγιού νερό για 5 λεπτά και ρίχνουμε τη φλόυδα του καρπουζιού. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να μείνει για 24 ώρες,προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα,την βανίλια και το ξαναβράζουμε (40-45 λεπτά) μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό 1 λεμονιού.
Υλικά:
1κ.καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού.
1κ.ζάχαρη
3 λεμόνια
6-7 γαρύφαλλα καρφάκια
1 ξυλάκι κανέλλα
βανίλια
1 λεμόνι,τον χυμό.
Εκτέλεση:
Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες 3-4 cm.
Καθαρίζουμε τη σάρκα και αφήνουμε ελάχιστη στη φλούδα.
Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εξωτερικό μέρος (το πράσινο).
Κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε νερό να τα σκεπάζει, μαζί με τον χυμό των 3 λεμονιών.
Τα αφήνουμε για 2 ώρες κατά προτίμηση στον ήλιο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με 2 φλυτζ.τσαγιού νερό για 5 λεπτά και ρίχνουμε τη φλόυδα του καρπουζιού. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να μείνει για 24 ώρες,προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα,την βανίλια και το ξαναβράζουμε (40-45 λεπτά) μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό 1 λεμονιού.