Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Ada's little book.

 
Γλυκό του κουταλιού καρπούζι.
Υλικά:
1κ.καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού.
1κ.ζάχαρη
3 λεμόνια
6-7 γαρύφαλλα καρφάκια
1 ξυλάκι κανέλλα
βανίλια
1 λεμόνι,τον χυμό.
Εκτέλεση:
Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες 3-4 cm.
Καθαρίζουμε τη σάρκα και αφήνουμε ελάχιστη στη φλούδα.
Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εξωτερικό μέρος (το πράσινο).
Κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε νερό να τα σκεπάζει, μαζί με τον χυμό των 3 λεμονιών.
Τα αφήνουμε για 2 ώρες κατά προτίμηση στον ήλιο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με 2 φλυτζ.τσαγιού νερό για 5 λεπτά και ρίχνουμε τη φλόυδα του καρπουζιού. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να μείνει για 24 ώρες,προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα,την βανίλια και το ξαναβράζουμε (40-45 λεπτά) μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό 1 λεμονιού.

Ωραία τελειώματα!

Rose Dias.
Ωραία τελειώματα!

Κ ΠΑΛΑΜΑΣ "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ"


  1. Φωτογραφία: Οι Αθάνατοι κι οι Ωραίοι θα βοηθήστε
των εθνών τη στράτα,
μα οι Αθάνατοι κι οι Ωραίοι δε θα δώστε
πόδια στα έθνη και φτερά και νιάτα
πόδια και φτερά είναι των εθνών,
τα φτερά, τα πόδια και τα νιάτα
οι Αθάνατοι κι οι Ωραίοι θα βοηθήστε
των εθνών τη στράτα,
σαν τ’ αστέρι πόχει χρόνια,
χρόνια και καιρούς σβηστεί,
μα ορφανό το φως του ακόμα περπατάει,
μες στ’ απέραντα κι αχνοφωτάει
τον ακούραστο νυχτοταξιδευτή...
Κ ΠΑΛΑΜΑΣ "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ"
    Οι Αθάνατοι κι οι Ωραίοι θα βοηθήστε
    των εθνών τη στράτα,
    μα οι Αθάνατοι κι οι Ωραίοι δε θα δώστε
    πόδια στα έθνη και φτερά και νιάτα
    πόδια και φτερά είναι των εθνών,
    τα φτερά, τα πόδια και τα νιάτα
    οι Αθάνατοι κι οι Ωραίοι θα βοηθήστε
    των εθνών τη στράτα,
    σαν τ’ αστέρι πόχει χρόνια,
    χρόνια και καιρούς σβηστεί,
    μα ορφανό το φως του ακόμα περπατάει,
    μες στ’ απέραντα κι αχνοφωτάει
    τον ακούραστο νυχτοταξιδευτή...
    Κ ΠΑΛΑΜΑΣ "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ"

Το φουστάνι με τις πεταλούδες

Ekdoseis Metaixmio.

Μια συνέντευξη της Σοφίας Μαντούβαλου, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου Το φουστάνι με τις πεταλούδες (Σάββατο, 6/11, 12:30 το μεσημέρι στον Πολυχώρο Μεταίχμιο):





Φωτογραφία: Μια συνέντευξη της Σοφίας Μαντούβαλου, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου Το φουστάνι με τις πεταλούδες (Σάββατο, 6/11, 12:30 το μεσημέρι στον Πολυχώρο Μεταίχμιο):

—Το 2012 προταθήκατε και για το βραβείο Άντερσεν 2014, ύψιστη τιμή για έναν συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας. Θα μάθουμε τα αποτελέσματα τον Μάρτιο του 2014 στην Έκθεση Παιδικού βιβλίου της Μπολώνια. Τι σήμαινε για εσάς η υποψηφιότητα;
—Όταν η δημιουργική προσωπική πορεία τριάντα χρόνων ανταμείβεται με την υποψηφιότητα για το βραβείο Άντερσεν δεν μπορεί παρά να νοιώσει κανείς μεγάλη χαρά και τιμή. Δεν το κρύβω πως είμαι πολύ χαρούμενη αλλά πιστέψτε με αυτό που αναζητάω βαθιά μέσα μου γράφοντας δεν είναι η αναγνώριση αλλά η κατανόηση. Το καλύτερο βραβείο για μένα είναι οι αστραπές στα μάτια των παιδιών στα σχολεία που με προσκαλούν, δείγμα πως με καταλαβαίνουν, πως οι ψυχές μας επικοινωνούν... Χρειάζομαι ελάχιστο χρόνο για να τα πείσω πως η φαντασία διαμορφώνει την πραγματικότητα. Κάθε επιβράβευση είναι βέβαια καλοδεχούμενη αλλά αυτό που έχω ανακαλύψει για τον εαυτό μου μέσα στη συγγραφική μου πορεία είναι ότι αυτό που πραγματικά ψάχνω είναι να βρω τον ιδανικό για μένα αναγνώστη, το alter ego μου που θα μοιραστεί μαζί μου την αισθητική μου για τον κόσμο. Την αισιοδοξία, τον καταλυτικό ρόλο που έχει το χιούμορ στη ζωή, την καθημερινή επανάσταση της πραγματικότητας για έναν καλύτερο αύριο μέσα από το σπάσιμο της στερεότυπης σκέψης. Αυτό που προσπαθώ να κάνω με τα παιδιά τόσα χρόνια είναι να τα γλυτώσω από την πλήξη της στερεότυπης σκέψης και να τα βοηθήσω να αναπτύξουν μέσα από τη λογοτεχνία, τη σκέψη και το συναίσθημά τους μήπως και βάλουν στην καρδιά μυαλό και στο μυαλό καρδιά.

Όλη η συνέντευξη: http://www.bookpress.gr/sinenteuxeis/ellines/sofia-mantouvalou
—Το 2012 προταθήκατε και για το βραβείο Άντερσεν 2014, ύψιστη τιμή για έναν συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας. Θα μάθουμε τα αποτελέσματα τον Μάρτιο του 2014 στην Έκθεση Παιδικού βιβλίου της Μπολώνια. Τι σήμαινε για εσάς η υποψηφιότητα;
—Όταν η δημιουργική προσωπική πορεία τριάντα χρόνων ανταμείβεται με την υποψηφιότητα για το βραβείο Άντερσεν δεν μπορεί παρά να νοιώσει κανείς μεγάλη χαρά και τιμή. Δεν το κρύβω πως είμαι πολύ χαρούμενη αλλά πιστέψτε με αυτό που αναζητάω βαθιά μέσα μου γράφοντας δεν είναι η αναγνώριση αλλά η κατανόηση. Το καλύτερο βραβείο για μένα είναι οι αστραπές στα μάτια των παιδιών στα σχολεία που με προσκαλούν, δείγμα πως με καταλαβαίνουν, πως οι ψυχές μας επικοινωνούν... Χρειάζομαι ελάχιστο χρόνο για να τα πείσω πως η φαντασία διαμορφώνει την πραγματικότητα. Κάθε επιβράβευση είναι βέβαια καλοδεχούμενη αλλά αυτό που έχω ανακαλύψει για τον εαυτό μου μέσα στη συγγραφική μου πορεία είναι ότι αυτό που πραγματικά ψάχνω είναι να βρω τον ιδανικό για μένα αναγνώστη, το alter ego μου που θα μοιραστεί μαζί μου την αισθητική μου για τον κόσμο. Την αισιοδοξία, τον καταλυτικό ρόλο που έχει το χιούμορ στη ζωή, την καθημερινή επανάσταση της πραγματικότητας για έναν καλύτερο αύριο μέσα από το σπάσιμο της στερεότυπης σκέψης. Αυτό που προσπαθώ να κάνω με τα παιδιά τόσα χρόνια είναι να τα γλυτώσω από την πλήξη της στερεότυπης σκέψης και να τα βοηθήσω να αναπτύξουν μέσα από τη λογοτεχνία, τη σκέψη και το συναίσθημά τους μήπως και βάλουν στην καρδιά μυαλό και στο μυαλό καρδιά.

Όλη η συνέντευξη: http://www.bookpress.gr/sinenteuxeis/ellines/sofia-mantouvalou

Έχιδνα: Η μητέρα των τεράτων

Μυθικη Αναζητηση.
Φωτογραφία: Έχιδνα: Η μητέρα των τεράτων 
<..Η Έχιδνα ήταν τερατόμορφη, η μισή ήταν φτερωτή γυναίκα με αστραφτερά μάτια κι η άλλη μισή ένα τεράστιο, φολιδωτό φίδι. Είχε πρόσωπο όμορφης γυναίκας και σώμα ερπετού.Ήταν αγέραστη και αθάνατη και παρέσερνε τα θύματά της σε κοιλώματα της γης όπου και τα καταβρόχθιζε ζωντανά. Στην ελληνική μυθολογία η Έχιδνα ήταν το τέρας που υπήρξε μητέρα των περισσοτέρων τεράτων. .. http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6057.html

Έχιδνα: Η μητέρα των τεράτων
<..Η Έχιδνα ήταν τερατόμορφη, η μισή ήταν φτερωτή γυναίκα με αστραφτερά μάτια κι η άλλη μισή ένα τεράστιο, φολιδωτό φίδι. Είχε πρόσωπο όμορφης γυναίκας και σώμα ερπετού.Ήταν αγέραστη και αθάνατη και παρέσερνε τα θύματά της σε κοιλώματα της γης όπου και τα καταβρόχθιζε ζωντανά. Στην ελληνική μυθολογία η Έχιδνα ήταν το τέρας που υπήρξε μητέρα των περισσοτέρων τεράτων. .. http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6057.html

Μικρά μυστικά για τέλεια μπουγάδα


Μικρά μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη


Μικρά μυστικά για τέλεια μπουγάδα

Μπορεί η τεχνολογία να δίνει εύκολες λύσεις στο πλύσιμο των ρούχων, αλλά τα παραδοσιακά μυστικά της γιαγιάς είναι πάντα επίκαιρα και χρήσιμα για να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα και πεντακάθαρα ρούχα.


Κάθε λεπτό μετράει. Αντιμετώπισε τους λεκέδες όσο πιο γρήγορα γίνεται και φρόντισε να έχεις πάντα στο σπίτι όλα τα απαραίτητα:

* Καθαρά πανιά για να απορροφήσουν τα υγρά.

* Ειδικό υγρό για τους λεκέδες που μπαίνει στην πρόπλυση.

* Το καθαρό οινόπνευμα καθαρίζει λεκέδες από γρασίδι.

* Διέλυσε λίγη γλυκερίνη σε νερό και μούλιαε σε αυτό τα ρούχα με ξεραμένους λεκέδες.

* Αραίωσε οξυζενέ σε νερό για να μουσκέψεις τα λευκά ρούχα που έχουν κιτρινίσει.

* Με λευκό ξίδι εξουδετερώνεις τις δυσάρεστες οσμές εξαφανίζεις λεκέδες από ιδρώτα

* Για να αφαιρέσεις κόλλα χρησιμοποιήσε λίγη βενζίνη σε ένα κομμάτι βαμβάκι.

* Οι λεκέδες από αίμα εξαφανίζονται αν ξεπλύνεις το ρούχο σε κρύο νερό και μετά το αφήσεις να μουσκέψει σε χλιαρό νερό με σαπούνι. Μούσκεψε τα ασπρόρουχα σε χλιαρό νερό με λίγη αμμωνία και μετά πλύνε κανονικά.

* Για να αφαιρέσεις την τσίχλα, άφησε το ρούχο στο ψυγείο ώσπου να ξεραθεί και μετά τράβηξέ τη μέχρι να ξεκολλήσει. Επίσης, ταμπόναρε το σημείο με λίγο οινόπνευμα.

* Τα σημάδια από τα χρωματιστά μολύβια των παιδιών θα εξαφανιστούν αν τρίψεις το σημείο με λίγο οινόπνευμα. Μετά πλύνε το ρούχο με απορρυπαντικό για δύσκολους λεκέδες.

* Οι λεκέδες από λίπος αντιμετωπίζονται αν βρέξεις το σημείο με νερό και προσθέσεις λίγο απορρυπαντικό για δύσκολους λεκέδες. Μετά, πλύνε με πολύ ζεστό νερό.

* Για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από μελάνι τρίψε το σημείο με λίγο ασετόν. Ρίξε μερικές σταγόνες χυμό από λεμόνι και λίγο αλάτι. Ξέβγαλε και πλύνετε κανονικά.

* Εξαφάνισε τους λεκέδες από ιδρώτα με ένα μείγμα από ένα μέρος λευκό ξίδι και 10 μέρη νερό.

* Αφαίρεσε τους λεκέδες από βαφή παπουτσιών με οινόπνευμα. Μούσκεψε το ρούχο σε νερό με απορρυπαντικό για δύσκολους λεκέδες και μετά πλύνε κανονικά.

* Τα σημάδια από κραγιόν αντιμετωπίζονται επίσης με καθαρό οινόπνευμα. Στη συνέχεια τρίψε το σημείο με λίγο υγρό σαπούνι και πλύνε σε ζεστό νερό.

Πρόσεξε τα ρούχα σου για να τά έχεις όλα. Γύρνα όλα τα ρούχα ανάποδα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο για να έχουν λιγότερη φθορά στην εξωτερική πλευρά, ειδικά αν έχουν στάμπες ή ανάγλυφα σχέδια.

Ειδικές φροντίδες. Τα ευαίσθητα ρούχα, όπως οι δαντέλες και τα παλιά τραπεζομάντιλα χρειάζονται ειδική μεταχείριση στο πλύσιμο για να διατηρηθούν.

*Πριν πλύνεις τα λινά υφάσματα άφησέ τα να μουσκέψουν σε νερό με απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα όλη νύχτα. Στη συνέχεια μπορείς να τα πλύνες στο πλυντήριο στον ελαφρό κύκλο και ξέβγαλέ τα στο χέρι αφού προσθέσεις λίγο λευκό ξίδι στο νερό. Αν υπάρχουν λεκέδες, αντιμετώπισέ τους με λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι που θα βάλεις σε υγρό ύφασμα. Αν μπορείς, άφησέ τα να στεγνώσουν έξω στον ήλιο.

*Για να καθαρίσεις τις δαντέλες ρίξε λίγο ταλκ, άφησε για δυο μέρες και μετά ξέβγαλε το ύφασμα. Άφησε να μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό και πλύνε στο χέρι με απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα, προσθέτοντας λίγο ξίδι στο ξέβγαλμα. Αν υπάρχουν λεκέδες αντιμετώπισέ τους με χυμό λεμονιού πριν από το πλύσιμο. Σιδέρωσε τις δαντέλες βάζοντας από κάτω μια μαλακιά πετσέτα και φύλαξε τες μέσα σε μια μαξιλαροθήκη για να μην τσαλακωθούν.

Από τη Νέλλη Παρασκευοπούλου


Πηγή: womenonly.gr



 
Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS.
                                                                                                                          










Φωτογραφία: Μου λέγατε: «Το µεγαλείο της χώρας µου είναι ανεκτίµητο. Οτιδήποτε το πραγµατώνει είναι καλό. Και σ’ έναν κόσµο όπου πλέον τίποτα δεν έχει νόηµα, όσοι έχουν την τύχη, όπως εµείς οι νεαροί Γερµανοί, να βρουν ένα νόηµα στο µέλλον του έθνους τους, οφείλουν να θυσιάσουν σ’ αυτό τα πάντα». Σας αγαπούσα τότε, την ίδια όµως στιγµή διαχώριζα τη θέση µου. «Όχι, σας έλεγα, δεν µπορώ να πιστέψω ότι πρέπει να υποτάσσουµε τα πάντα στον σκοπό που επιδιώκουµε. Υπάρχουν µέσα για τα οποία δεν υπάρχει συγχώρεση. Και θα ήθελα να µπορώ να αγαπώ τη χώρα µου αγαπώντας παράλληλα και τη δικαιοσύνη. Δεν επιζητώ γι’ αυτήν ένα οποιοδήποτε µεγαλείο, και µάλιστα αν αυτό προέρχεται από το χυµένο αίµα και την ψευτιά. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα µου να ζήσει αλλά µόνο κάνοντας τη δικαιοσύνη να επικρατήσει». Μου είπατε: «Ελάτε τώρα, δεν αγαπάτε τη χώρα σας».

(Αλμπέρ Καμύ, «Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό» / Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες σε μετάφραση Νίκης Καρακίτσου-Douge και Μαρίας Κασαμπαλόγλου-Roblin)Μου λέγατε: «Το µεγαλείο της χώρας µου είναι ανεκτίµητο. Οτιδήποτε το πραγµατώνει είναι καλό. Και σ’ έναν κόσµο όπου πλέον τίποτα δεν έχει νόηµα, όσοι έχουν την τύχη, όπως εµείς οι νεαροί Γερµανοί, να βρουν ένα νόηµα στο µέλλον του έθνους τους, οφείλουν να θυσιάσουν σ’ αυτό τα πάντα». Σας αγαπούσα τότε, την ίδια όµως στιγµή διαχώριζα τη θέση µου. «Όχι, σας έλεγα, δεν µπορώ να πιστέψω ότι πρέπει να υποτάσσουµε τα πάντα στον σκοπό που επιδιώκουµε. Υπάρχουν µέσα για τα οποία δεν υπάρχει συγχώρεση. Και θα ήθελα να µπορώ να αγαπώ τη χώρα µου αγαπώντας παράλληλα και τη δικαιοσύνη. Δεν επιζητώ γι’ αυτήν ένα οποιοδήποτε µεγαλείο, και µάλιστα αν αυτό προέρχεται από το χυµένο αίµα και την ψευτιά. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα µου να ζήσει αλλά µόνο κάνοντας τη δικαιοσύνη να επικρατήσει». Μου είπατε: «Ελάτε τώρα, δεν αγαπάτε τη χώρα σας».

(Αλμπέρ Καμύ, «Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό» / Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες σε μετάφραση Νίκης Καρακίτσου-Douge και Μαρίας Κασαμπαλόγλου-Roblin)

Μπισκότα με μερέντα


  1. Μπισκότα με μερέντα

    Μια εύκολη συνταγή για σοκολατένια μπισκότα.

    • 1/3 του φλιτζανιού μερέντα
    Φωτογραφία: ► Μπισκότα με μερέντα

Μια εύκολη συνταγή για σοκολατένια μπισκότα.

• 1/3 του φλιτζανιού μερέντα
• 100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
• 3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
• 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
• 1 και 1/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας
• 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Βάλτε το βούτυρο και τη μερέντα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.

Προσθέστε τη ψιλή ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, το κακάο και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σας στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε δύο ταψιά και στρώστε τους αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Μοιράστε τη ζύμη σας σε 24 μπαλάκια. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κυλήστε κάθε μπάλα ζύμης στη ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε τες στα ταψιά αφήνοντας 6 εκατοστά κενό μεταξύ τους. 

Ψήστε για 12-15 λεπτά αλλάζοντας θέση στα ταψιά στα μισά. Αφήστε τα μπισκότα σας να κρυώσουν στα ταψιά τους και σερβίρετε.

Πηγή: queen.gr• 100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
    • 3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
    • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
    • 1 και 1/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας
    • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

    Βάλτε το βούτυρο και τη μερέντα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.

    Προσθέστε τη ψιλή ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, το κακάο και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σας στο ψυγείο για 20 λεπτά.

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε δύο ταψιά και στρώστε τους αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

    Μοιράστε τη ζύμη σας σε 24 μπαλάκια. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κυλήστε κάθε μπάλα ζύμης στη ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε τες στα ταψιά αφήνοντας 6 εκατοστά κενό μεταξύ τους.

    Ψήστε για 12-15 λεπτά αλλάζοντας θέση στα ταψιά στα μισά. Αφήστε τα μπισκότα σας να κρυώσουν στα ταψιά τους και σερβίρετε.

    Πηγή: queen.gr

Σχέδια από κετσέ στην μπλούζα σας!

  1. Φωτογραφία: ► Σχέδια από κετσέ στην μπλούζα σας!

Για το έργο αυτό θα χρησιμοποιήσετε μόνο 100% κετσές.

Tα υλικά που θα χρειαστείτε:

Ένα μπλουζάκι

100% κετσέ σε διάφορα όμορφα χρώματα

Μικρά σχέδια των σχημάτων που θέλετε να κόψετε

Ένα ψαλίδι

Πινέζες

Μια ραπτομηχανή ή βελόνα και κλωστή

Σχεδιάστε τα μοτίβα τα οποία θα τα χρησιμοποιήσετε ως καθοδηγητή για να κόψετε τον κετσέ στο σχήμα που επιθυμείτε.

Αφού λοιπόν αποφασίσατε τα σχήματα της αρεσκείας σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να κόβετε τα διάφορα φύλλα, λουλούδια και καρδιές που σχεδιάσατε. Καρφιτσώστε τα στην μπλούζα και στερεώστε τα με το χέρι ή με την ραπτομηχανή. Προσοχή: αν το μπλουζάκι σας απευθύνεται σε μικρό παιδί ή μωρό, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη είναι στερεωμένα με ασφάλεια! Μην υποτιμάτε την δύναμη των παιδιών! Ειδικά όταν θέλετε να προσθέσετε επίσης χάντρες και πούλιες. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Καλό ράψιμο!

Πηγή: diyself.gr

    Σχέδια από κετσέ στην μπλούζα σας!

    Για το έργο αυτό θα χρησιμοποιήσετε μόνο 100% κετσές.

    Tα υλικά που θα χρειαστείτε:

    Ένα μπλουζάκι

    100% κετσέ σε διάφορα όμορφα χρώματα

    Μικρά σχέδια των σχημάτων που θέλετε να κόψετε

    Ένα ψαλίδι

    Πινέζες

    Μια ραπτομηχανή ή βελόνα και κλωστή

    Σχεδιάστε τα μοτίβα τα οποία θα τα χρησιμοποιήσετε ως καθοδηγητή για να κόψετε τον κετσέ στο σχήμα που επιθυμείτε.

    Αφού λοιπόν αποφασίσατε τα σχήματα της αρεσκείας σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να κόβετε τα διάφορα φύλλα, λουλούδια και καρδιές που σχεδιάσατε. Καρφιτσώστε τα στην μπλούζα και στερεώστε τα με το χέρι ή με την ραπτομηχανή. Προσοχή: αν το μπλουζάκι σας απευθύνεται σε μικρό παιδί ή μωρό, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη είναι στερεωμένα με ασφάλεια! Μην υποτιμάτε την δύναμη των παιδιών! Ειδικά όταν θέλετε να προσθέσετε επίσης χάντρες και πούλιες. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

    Καλό ράψιμο!

    Πηγή: diyself.gr

Τελικά για όλα υπάρχει λύση


  1. Πώς να καθαρίσετε τα μάτια της κουζίνας χωρίς χημικά
    Τελικά για όλα υπάρχει λύση

    Φωτογραφία: ► Πώς να καθαρίσετε τα μάτια της κουζίνας χωρίς χημικά
Τελικά για όλα υπάρχει λύση

Το έχει η μοίρα της κουζίνας ότι πρόκειται να μας γεμίσει το στομάχι πρώτα να το δοκιμάζει εκείνη. Ακόμα κι αν βράσουμε γάλα, είτε τηγανίσουμε πατάτες δεν υπάρχει περίπτωση να μην λερωθεί από λίγο γάλα που θα χυθεί ή λάδι που θα εκσφενδονιστεί στα μάτια της κουζίνας ή πάνω μας.

Ειδικές ξύστρες και προϊόντα μας έχουν λύσει τα χέρια τι γίνεται όμως άμα σας έχει τελειώσει το ειδικό προϊόν και θα σας έρθει κόσμος στο σπίτι από το πουθενά; Τα πράγματα είναι απλά. Βάλτε σε μια λεκάνη χλιαρό νερό και ξύδι, σε ίσες ποσότητες και με ένα πανί σιγά- σιγά θα εξαφανιστούν όλοι οι λεκέδες.

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Άλλωστε δεν έχετε να χάσετε τίποτα!

Πηγή: queen.grΤο έχει η μοίρα της κουζίνας ότι πρόκειται να μας γεμίσει το στομάχι πρώτα να το δοκιμάζει εκείνη. Ακόμα κι αν βράσουμε γάλα, είτε τηγανίσουμε πατάτες δεν υπάρχει περίπτωση να μην λερωθεί από λίγο γάλα που θα χυθεί ή λάδι που θα εκσφενδονιστεί στα μάτια της κουζίνας ή πάνω μας.

    Ειδικές ξύστρες και προϊόντα μας έχουν λύσει τα χέρια τι γίνεται όμως άμα σας έχει τελειώσει το ειδικό προϊόν και θα σας έρθει κόσμος στο σπίτι από το πουθενά; Τα πράγματα είναι απλά. Βάλτε σε μια λεκάνη χλιαρό νερό και ξύδι, σε ίσες ποσότητες και με ένα πανί σιγά- σιγά θα εξαφανιστούν όλοι οι λεκέδες.

    Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Άλλωστε δεν έχετε να χάσετε τίποτα!

    Πηγή: queen.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις