Ραβανί μαγευτικό...!
Ένα γλυκό απίστευτο. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ή δεν το έχετε φτιάξει, να η ευκαιρία.
Υλικά
1 1/2 πακέτο βούτυρο
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 φλ. σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. αμύγδαλα
χυμό 1/2 λεμονιού συνέχεια ζτο σύνδεσμο
Εκτέλεση
Χτυπάτε 1 1/2 πακέτο βούτυρο με 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη.
Προσθέτετε 6 αυγά και ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά.
Αναμιγνύετε 2 φλ. τσαγιού αλεύρι, 1 φλ. σιμιγδάλι και 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτετε το αλεύρι στο μίγμα σιγά σιγά αλληλοδιαδόχως με 1 φλ. τσαγιού γάλα.
Στο τέλος προσθέτετε και 1/2 φλ. αμύγδαλα.
Το ψήνετε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Στο μεταξύ φτιάχνετε σιρόπι με 3 φλ. ζάχαρη, 1 1/2 φλ. νερό και το χυμό 1/2 λεμονιού.
Σιροπιάζετε με καυτό σιρόπι το γλυκό αφού κρυώσει τελείως.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ: http://www.exothema.gr/index.php/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.html