Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Στον τάφο κάποιου άλλου, Ian Rankin

 
Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio
Ο επιθεωρητής Ρέμπους επιστρέφει
Στον τάφο κάποιου άλλου, Ian Rankin | Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη | Μόλις κυκλοφόρησε
Έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από τότε που ο Ρέμπους υποχρεώθηκε να συνταξιοδοτηθεί. Τον ξαναβρίσκουμε να εργάζεται ως ιδιώτης σε μια μικρή μονάδα που αποτελείται από συνταξιούχους επιθεωρητές και ασχολείται με άλυτες υποθέσεις. Όταν νέα στοιχεία επαναφέρουν μια από αυτές τις υποθέσεις στο προσκήνιο, ο ήρωάς μας βρίσκει την ευκαιρία να αναλάβει ενεργό δράση. Πεισματάρης και αναρχικός ως συνήθως, θα μπει και πάλι στα βαθιά και θα αντιπαρατεθεί με τους πάντες, ακόμα και με την παλιά του συνεργάτιδα τη Σίβον Κλαρκ. Το μόνο που θέλει ο Ρέμπους είναι να αποκαλύψει την αλήθεια. Θα τα καταφέρει άραγε χωρίς να περάσει τις διαχωριστικές γραμμές του νόμου;
http://www.metaixmio.gr/products/2426--.aspx

λουλούδια με βελόνες

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη KUTSALCEYİZ.
çiçek örgünün yapım aşamaları
Στάδια παραγωγής του πλεξίματος των λουλουδιών

Ας ερχόσουν για λίγο Δανάη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε σύνδεσμο από Voula Kapiri.



Ας ερχόσουν για λίγο Δανάη (remix) ★♥ இڿڰۣ-ڰۣ★
Disclaimer: No copyright infringement intended. The audio content doesn't belong to me I don't make profit out of this video, I do not own copyright of the p...


Εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ.


Εορτάζει στις 21 Νοεμβρίου
Σύναξη της Παναγιάς της Καπνικαρέας στην Αθήνα.

Καπνικαρέα ή Εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας ονομάζεται μικρή, βυζαντινή εκκλησία που χρονολογείται από τον 11ο μ.Χ. αιώνα και η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ερμού, τον εμπορικότερο δρόμο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έτσι λοιπόν ονομάζεται «Ιερός Πανεπιστημιακός Ναός».

Ο αρχιτεκτονικός της ρυθμός είναι Βυζαντινός, σταυροειδής με τρούλο. Αναφέρεται ότι έχει κτιστεί στη θέση παλαιότερης εκκλησίας την οποία είχε αναγείρει η Ευδοκία, Αθηναία σύζυγος του αυτοκράτορα Θεοδόσιου του Μικρού. Η αρχική εκκλησία είχε χτιστεί με τη σειρά της (όπως συνηθιζόταν) πάνω στα θεμέλια αρχαίου ελληνικού ναού, αφιερωμένου σε γυναικεία θεότητα, πιθανότατα την Αθηνά ή την Δήμητρα. Στο ναό βρίσκονται ενσωματωμένα οικοδομικά στοιχεία όπως κίονες με ρωμαϊκά κιονόκρανα και εντοιχισμένα γλυπτά και επιγραφές. Στη βόρεια πλευρά του ναού έχει προστεθεί παρεκλήσσι με τρούλο στη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας.

Το όνομα της εκκλησίας θεωρείται ότι προέρχεται από αυτόν που την έκτισε, ο οποίος εισέπραττε ένα φόρο οικοδομών στα χρόνια του Βυζαντίου, τον καπνικό φόρο. Πιο παλιά είχε το όνομα Καμουχαρέα, από το όνομα των χρυσοΰφαντων υφασμάτων (καμουχάς) τα οποία πιθανότατα έφτιαχναν σε εργαστήρια στην περιοχή.

Κατά την Τουρκοκρατία ονομαζόταν εκκλησία της Βασιλοπούλας και του Πρέντζα. Το 1834 μ.Χ. υπήρξε σχέδιο κατεδάφισης του ναού το οποίο δεν εκτελέσθηκε με παρέμβαση του Λουδοβίκου της Βαυαρίας, του πατέρα του Όθωνα και του Μητροπολίτη Αθηνών Μισαήλ Α΄.

Ο Φώτης Κόντογλου έχει αγιογραφήσει την εικόνα της Πλατυτέρας στο Ιερό του Ναού.
http://www.saint.gr/3513/saint.aspx

Χάντρα Θαλασσιά

Καρυδόπιτα της γιαγιάς

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε σύνδεσμο από Χωριό.


Καρυδόπιτα της γιαγιάς
Μια παραδοσιακή συνταγή είναι πάντα λαχταριστή. Πόσο μάλλον η σιροπιαστή καρυδόπιτα της γιαγιάς, φτιαγμένη με μεράκι και Χωριό λιωμένο βούτυρο γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το Χωριό Λιωμένο Πρόβειο βούτυρο γάλακτος. Παράλληλα, χωριστά, σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν μαρέγκα.
  2. Αδειάζουμε και τα δύο σε μια λεκάνη ώστε να γίνει ένα, ενιαίο μίγμα.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μίγμα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά λίγη-λίγη και τα ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκοπανισμένα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει το μίγμα αφράτο.
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα σε αυτό το μίγμα.
  7. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 250C σε προθερμασμένο φούρνο και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150C. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 με 30 λεπτά ακόμη.
  8. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καθώς ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 5 λεπτά και καθώς το γλυκό είναι κρύο, το περιχύνουμε με το σιρόπι.
  9. Αφήνουμε να πιεί η καρυδόπιτα το σιρόπι, την κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και σερβίρουμε.

εικόνες με εργόχειρα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα άλμπουμ του χρήστη Nadide Umut Özkan.

Ανώνυμο άλμπουμ (552 φωτογραφίες)

Φακές µε σπανάκι και κόλιαντρο

Τεστ Προσωπικότητας με εικόνες

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

     
     
     
     
Η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε... στους πιστούς μονάχα δύο φορές να φάνε ψάρι, συγκεκριμένα του...

Δημοφιλείς αναρτήσεις