Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Παραδοσιακό σπανακόρυζο

ΚΑΣΕΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Αγαπητα Αρτοποιηματα

ΚΑΣΕΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Φωτογραφία: ΚΑΣΕΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
 Αλευρι για ολες τις χρησεις 500 γρμ.και 1 φακελακι μπεκιν παουντερ η
 Φαρινα 500 γρμ.
Γαλα 400ml
Ηλιελαιο η καλαμποκελαιο 300 ml
Αυγα 5 τμχ.
Αλατι 10 γρμ.
Ζαχαρη 10 γρμ.
Τυρι φετα 400γρμ.
Κασερι 100 γρμ. η διαφορα γκουντα ενταμ η οτι αλλο σας αρεσει
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βαζω σε ενα μπωλ τα αυγα, τα χτυπω λιγο με το συρμα, και προσθετω το γαλα και το λαδι.Ανακατευω καλα παλι και τα τρια υλικα,και προσθετω το αλευρι , το μπεκιν ,το αλατι, και τελος το τυρι χοντροκομενο και το κασερι τριμμενο.
Βουτυρωνω και αλευρωνω 2 ταψακια με 12 υποδοχες ,και μοιραζω το μειγμα μου .Αν θελετε μπορειτε να χρησιμοποιησετε φορμα μακροστενη και να κανετε 2 μεγαλα αντι για μικρα.Μπορουμε επισης να προσθεσουμε και καποιο σαλαμι η ζαμπον η οτι αλλο σας αρεσει ψιλοκομμενο. 
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 β. για 20 λεπτα περιπου η μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 
 Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια
ΥΛΙΚΑ
Αλευρι για ολες τις χρησεις 500 γρμ.και 1 φακελακι μπεκιν παουντερ η
Φαρινα 500 γρμ.
Γαλα 400ml
Ηλιελαιο η καλαμποκελαιο 300 ml
Αυγα 5 τμχ.
Αλατι 10 γρμ.
Ζαχαρη 10 γρμ.
Τυρι φετα 400γρμ.
Κασερι 100 γρμ. η διαφορα γκουντα ενταμ η οτι αλλο σας αρεσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζω σε ενα μπωλ τα αυγα, τα χτυπω λιγο με το συρμα, και προσθετω το γαλα και το λαδι.Ανακατευω καλα παλι και τα τρια υλικα,και προσθετω το αλευρι , το μπεκιν ,το αλατι, και τελος το τυρι χοντροκομενο και το κασερι τριμμενο.
Βουτυρωνω και αλευρωνω 2 ταψακια με 12 υποδοχες ,και μοιραζω το μειγμα μου .Αν θελετε μπορειτε να χρησιμοποιησετε φορμα μακροστενη και να κανετε 2 μεγαλα αντι για μικρα.Μπορουμε επισης να προσθεσουμε και καποιο σαλαμι η ζαμπον η οτι αλλο σας αρεσει ψιλοκομμενο.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 β. για 20 λεπτα περιπου η μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια
— μαζί με Alejandrou Maria.

Ταξίδι στη Σαμοθράκη

Χάλκινος ανδριάντας του Προμηθέα Δεσμώτη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Ancient Greek Civilization - Αρχαία Ελλάς.

Χάλκινος ανδριάντας του Προμηθέα Δεσμώτη στον δυτικό Καύκασο !!!!!!!!
Ένα Εύγε στους Ρώσους που τιμούνε τους ελληνικούς θρύλους του τόπου τους και το αποδεικνύουν έμπρακτα με έργα τέχνης , γιατί απλά οι Ελληνικοί Μύθοι είναι παγκόσμιοι και...Δείτε περισσότερα

κουκλίστικα πασουμάκια

Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Artes na internet.
Moldes de sapatinhos, quem gosta de croche leva.
apoio>>www.emporiodosperfumes.com.br — με το χρήστη Marta Rodriguez και 6 ακόμη.

ΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ

Το πιο γοητευτικό βιβλίο

Ζούμε περισσότερο με προϊόντα ολικής άλεσης

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
Ζούμε περισσότερο με προϊόντα ολικής άλεσης

Φωτογραφία: ► Ζούμε περισσότερο με προϊόντα ολικής άλεσης

Όλοι γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι τα προϊόντα ολικής άλεσης κάνουν καλό στην υγεία μας και μας βοηθούν να διατηρούμε μία καλή σιλουέτα. Καινούρια στοιχεία έρχονται να αυξήσουν τα «καλά» που μας δίνουν αυτές οι τροφές, επιβεβαιώνοντας την αξία τους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine, οι γυναίκες που έτρωγαν 26 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μείωναν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές, λοιμώδεις και αναπνευστικές παθήσεις σε ποσοστό έως και 59% σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν μόλις 11 γραμμάρια.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν επίσης ότι οι φυτικές ίνες από ανεπεξέργαστο σιτάρι – αντί για φρούτα, λαχανικά και φασόλια – είχαν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα. «Το σιτάρι ολικής άλεσης είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτοχημικών που πολεμούν τις ασθένειες», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Yikyung Park.

Αν θέλεις λοιπόν να φτάσεις πιο κοντά στη μακροζωία, βάλε στη διατροφή σου ψωμί, δημητριακά και ζυμαρικά που περιέχουν σπόρους ολικής άλεσης (σίκαλη, βρώμη, αλεύρι ολικής άλεσης) σαν πρώτο ή δεύτερο συστατικό τους.

Πηγή: mch-training.com
Όλοι γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι τα προϊόντα ολικής άλεσης κάνουν καλό στην υγεία μας και μας βοηθούν να διατηρούμε μία καλή σιλουέτα. Καινούρια στοιχεία έρχονται να αυξήσουν τα «καλά» που μας δίνουν αυτές οι τροφές, επιβεβαιώνοντας την αξία τους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine, οι γυναίκες που έτρωγαν 26 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μείωναν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές, λοιμώδεις και αναπνευστικές παθήσεις σε ποσοστό έως και 59% σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν μόλις 11 γραμμάρια.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν επίσης ότι οι φυτικές ίνες από ανεπεξέργαστο σιτάρι – αντί για φρούτα, λαχανικά και φασόλια – είχαν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα. «Το σιτάρι ολικής άλεσης είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτοχημικών που πολεμούν τις ασθένειες», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Yikyung Park.

Αν θέλεις λοιπόν να φτάσεις πιο κοντά στη μακροζωία, βάλε στη διατροφή σου ψωμί, δημητριακά και ζυμαρικά που περιέχουν σπόρους ολικής άλεσης (σίκαλη, βρώμη, αλεύρι ολικής άλεσης) σαν πρώτο ή δεύτερο συστατικό τους.

Πηγή: mch-training.com

«Μικρή ιστορία της επιστήµης»



Φωτογραφία: Το βιβλίο αυτό αφηγείται µια µεγάλη συναρπαστική ιστορία: την ιστορία της επιστήµης. Μέσα από την εφεύρεση του τηλεσκοπίου, ταξιδεύει τον αναγνώστη στα άστρα, καθώς ο Ήλιος εκτοπίζει τη Γη από το κέντρο του Σύµπαντος. Αναδιφεί κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη, χαρτογραφεί την εξέλιξη του περιοδικού πίνακα της χηµείας, µας εισάγει στη φυσική που κρύβεται πίσω από τον ηλεκτρισµό, τη βαρύτητα και τη δοµή των ατόµων. Εξιστορεί την επιστηµονική αναζήτηση που οδήγησε στην αποκάλυψη του µορίου του DNA και άνοιξε αδιανόητους, πρωτόγνωρους και ανεξερεύνητους ορίζοντες. Δίνοντας έµφαση σε εκπληκτικές, προσωπικές ιστορίες επιστηµόνων, διάσηµων και αφανών, η «Μικρή ιστορία της επιστήµης» σκιαγραφεί την προέλαση της επιστήµης µέσα στους αιώνες. 

http://bit.ly/1eq4z0A

Το βιβλίο αυτό αφηγείται µια µεγάλη συναρπαστική ιστορία: την ιστορία της επιστήµης. Μέσα από την εφεύρεση του τηλεσκοπίου, ταξιδεύει τον αναγνώστη στα άστρα, καθώς ο Ήλιος εκτοπίζει τη Γη από το κέντρο του Σύµπαντος. Αναδιφεί κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη, χαρτογραφεί την εξέλιξη του περιοδικού πίνακα της χηµείας, µας εισάγει στη φυσική που κρύβεται πίσω από τον ηλεκτρισµό, τη βαρύτητα και τη δοµή των ατόµων. Εξιστορεί την επιστηµονική αναζήτηση που οδήγησε στην αποκάλυψη του µορίου του DNA και άνοιξε αδιανόητους, πρωτόγνωρους και ανεξερεύνητους ορίζοντες. Δίνοντας έµφαση σε εκπληκτικές, προσωπικές ιστορίες επιστηµόνων, διάσηµων και αφανών, η «Μικρή ιστορία της επιστήµης» σκιαγραφεί την προέλαση της επιστήµης µέσα στους αιώνες.

http://bit.ly/1eq4z0A

Τικ τακ (Θ. Σακελλαρίδη, «Ο βαφτιστικός»)

Δημοφιλείς αναρτήσεις