Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Περίεργα Χριστουγεννιάτικα Έθιμα

http://spirossoulis.com/deite-ta-pio-perierga-xristoygenniatika-ethima-ap-olon-ton-kosmo/

Δείτε τα πιο Περίεργα Χριστουγεννιάτικα Έθιμα απ΄ Όλο τον Κόσμο


Δείτε τα πιο Περίεργα Χριστουγεννιάτικα Έθιμα απ΄ Όλο τον Κόσμο


Λίγο πριν αφήσουμε πίσω μας το 2014 είπαμε να σας μεταφέρουμε μερικά από τα έθιμα άλλων λαών που αφορούν στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε πώς γιορτάζουν τις γιορτές στην Ουκρανία, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Τσεχία και αλλού.
Στην Ουκρανία, τη Ρωσία, την Αιθιοπία και την Αίγυπτο, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου και όχι στις 25 Δεκεμβρίου. Αυτό οφείλεται στο ότι η Ορθόδοξη εκκλησία χρησιμοποιεί το παλαιό ημερολόγιο για τις θρησκευτικές γιορτές.
Στην Ιρλανδία η παράδοση λέει να αφήνουν χριστουγεννιάτικες τάρτες με φρούτα και ένα μπουκάλι Guineess (δημοφιλής Ιρλανδική μπύρα) σαν σνακ για τον Άγιο Βασίλη.
Στην Ιαπωνία το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι από τα KFC. Είναι τόσο δημοφιλές και τόσο πολυδιαφημισμένο που πρέπει κάποιος να κάνει κράτηση για να μπορέσει να φάει εκεί τα Χριστούγεννα.
Στη Σλοβακία, στην αρχή του δείπνου της Παραμονής Χριστουγέννων, ο αρχηγός της οικογένειας παίρνει ένα κουτάλι από το παραδοσιακό πιάτο της χώρας - το Loksa (το οποίο φτιάχνεται από σπόρους παπαρούνας, ψωμί και νερό) - και το πετάει στο ταβάνι. Όσο πιο πολύ από το μείγμα παραμείνει στο ταβάνι τόσο πιο πλούσιοι θα είναι οι καρποί του την επόμενη χρονιά.
Στην Τσεχία οι ελεύθερες γυναίκες ακολουθούν ένα πολύ περίεργο τελετουργικό την ημέρα της Παραμονής των Χριστουγέννων προκειμένου να δουν αν θα παντρευτούν μέσα στην επόμενη χρονιά. Κοιτάζοντας προς την πόρτα του σπιτιού τους, ρίχνουν ένα από τα παπούτσια τους πίσω από τον ώμο τους. Αν το παπούτσι προσγειωθεί με το τακούνι προς την πόρτα, σίγουρα θα παραμείνουν ελεύθερες για ακόμα μία χρονιά. Αν η μύτη του παπουτσιού δείχνει προς την πόρτα σημαίνει πως θα φύγουν από το σπίτι των γονειών τους και θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες του γάμου τους.
Στη Βενεζουέλα το πρωί της Παραμονής Χριστουγέννων οι δρόμοι της πόλης Καράκας είναι άδειοι από αυτοκίνητα έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν ρόλερ σκέιτ οι κάτοικοι.
Στην Ολλανδία ο εορτασμός των Χριστουγέννων γίνεται στις 6 Δεκεμβρίου και όλοι περιμένουν τον ερχομό του Sinterklaas και του βοηθού του, του Μαύρου Πιτ. Ο Μαύρος Πιτ έρχεται να φέρει γλυκά και ξηρούς καρπούς στα μικρά αγοράκια και κοριτσάκια που έχουν γεμίσει τα παπούτσια τους με σανό και ζάχαρη για το άλογό του.
Στην Αφρική οι χριστιανοί είναι πολλοί. Συνηθίζουν να στολίζουν φοίνικες και δέντρα μάνγκο με καμπανούλες, κεριά και ψεύτικο χιόνι.

Ραβδοσκόποι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

 
Ένας πολύ καλός ραβδοσκόπος και σε οικονομική τιμή http://www.fylaxta.gr/el/proionta/eidi_mantias/ei…
krasodad.blogspot.com

Χριστόψωμο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com|Από Klio Kabouri

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φακελάκι μαγιά
  • καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνι ρίχνετε το αλεύρι. Κάνετε στο κέντρο μία λακουβίτσα. Διαλύετε σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό, τη μαγιά και το αλάτι. Τα ρίχνετε στη λακούβα μαζί με άλλα 4 ποτήρια χλιαρό νερό και ζυμώνετε.
  2. Κρατάτε λίγη ζύμη και την υπόλοιπη την τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί 30 εκ. Με τη ζύμη που κρατήσατε κάνετε στην επιφάνεια διάφορα σχέδια και με τη μύτη του ψαλιδιού κόβετε συμμετρικά το πάνω μέρος αυτής (όπως βλέπετε στη φωτογραφία). Εάν θέλετε τοποθετείτε καρύδια.
  3. Σε διάφορα μέρη με μια οδοντογλυφίδα τρυπάτε το ψωμί για να βγει ο αέρας. Σκεπάζετε το ταψί με μια πετσέτα και το αφήνετε να φουσκώσει.
  4. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 1 1/2 ώρα περίπου. Όταν πάρει χρώμα στην επιφάνεια το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί. Αφού ψηθεί το βγάζετε από το φούρνο. Εάν θέλετε διαλύετε σε ένα μπολάκι ελάχιστο νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια.

Ὅσιος Πέτρος ὁ Δαμασκηνός

 
κωνσταντινος ψυχογυιος προς Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Ὅσιος Πέτρος ὁ Δαμασκηνός
ΘΕΛΕΙΣ νὰ μὲ ἀναπαύσεις μέσα στὴ γνώση Σου; Δὲν ἀντιλέγω· θέλεις πάλι νὰ μὲ ἀφήνεις σὲ πειρασμοὺς γιὰ νὰ μὲ ταπεινώσεις; Τὸ ἴδιο σ᾽ ἀκολουθῶ· δὲν ἔχω τίποτα νὰ κάνω χωρὶς ἐσένα. Χωρὶς ἐσένα δὲν θὰ γεννιόμουν ἀπ᾽ τὸ μηδὲν, οὔτε μπορῶ νὰ ζήσω ἢ νὰ σωθῶ. Ὅ,τι θέλεις κάνε τὸ πλάσμα σου. Πιστεύω ὅτι ἀγαθὸς καθὼς εἶσαι ἀγαθὰ μοῦ φυλάγεις ἀκόμα κι ἂν γιὰ τὸ συμφέρον μου δὲν τὰ γνωρίζω· ἀλλὰ καὶ δὲν εἶμαι ἄξιος νὰ τὰ μάθω οὔτε ζητάω νὰ τὰ μάθω γιὰ νὰ ἡσυχάσω· ἴσως δὲν μὲ συμφέρει. Οὔτε τολμῶ νὰ ζητήσω νὰ μὲ ἀναπαύσεις ἀπὸ κάποιο πόλεμο, ἂν καὶ εἶμαι ἀδύναμος καὶ ὅλα μὲ καταπονοῦν, γιατὶ δὲν ξέρω ποιό εἶναι τὸ συμφέρον μου. Ἐσὺ γνωρίζεις τὰ πάντα· κάνε ὅπως γνωρίζεις· μόνο νὰ μὴν ἀστοχήσω, ὅ,τι κι ἂν γίνει, ἀλλὰ κι ἂν θέλω κι ἂν δὲν θέλω σῶσε με. Κι αὐτὸ ἂν τὸ θέλεις. Δικό μου θέλημα δὲν ἔχω· στέκομαι μπροστά σου σὰν ἄψυχος· τὴν ψυχή μου ἀκουμπῶ στὰ ἅγια χέρια Σου σ᾽ αὐτὴ τὴ ζωὴ καὶ τὴ μελλοντική. Γιατὶ τὰ πάντα μπορεῖς καὶ τὰ πάντα γνωρίζεις καὶ κάθε καλὸ θέλεις γιὰ ὅλους καὶ πάντα ποθεῖς τὴ σωτηρία μου. Τὸ βλέπω ἀπ᾽ ὅλες τὶς εὐεργεσίες ποὺ κάνεις γιὰ μᾶς μὲ τὴ χάρη σου, φανερὰ ἢ κρυφά, ἀπ᾽ αὐτὲς ποὺ γνωρίζουμε κι ἀπ᾽ ὅσες δὲν γνωρίζουμε κι ἀπ᾽ αὐτὴ τὴ συγκατάβασή σου σὲ μᾶς ποὺ δὲν τὴν χωράει ὁ νοῦς, Υἱὲ καὶ Λόγε τοῦ Θεοῦ. Ἐγὼ ποιός εἶμαι καὶ τολμάω νὰ Σοῦ μιλῶ, καρδιογνώστη; Ἀλλὰ τὰ λέω αὐτὰ γιὰ νὰ καταλάβω ὁ ἴδιος καὶ νὰ τὸ μάθουν καὶ οἱ ἐχθροί μου ὅτι σὲ Σένα καταφεύγω, τὸ λιμάνι τῆς σωτηρίας μου. Καὶ νά ποὺ ἔμαθα μὲ τὴ δική Σου χάρη ὅτι Ἐσὺ εἶσαι Θεός μου καὶ δὲν τολμῶ νὰ πῶ πολλά, ἀλλὰ μόνο νὰ σοῦ δείξω τὸ νοῦ μου ἀργό, κουφὸ καὶ ἄλαλο. Γιατὶ ὄχι ἐγὼ ἀλλὰ ἡ χάρη Σου ἐργάζεται κάθε καλό. Γιατὶ δὲν γνωρίζω νὰ ἔκανα ποτὲ κάτι καλό, ἀλλὰ πλήθη κακῶν πάντοτε, καὶ γι᾽ αὐτὰ γονατίζω μπροστά σου σὰν δοῦλος, γιατὶ μ᾽ ἀξίωσες νὰ μετανοιώσω καὶ εἶμαι δοῦλος Σου καὶ γυιὸς τῆς δούλης σου. Ἀλλὰ μὴ μ᾽ ἀφήσεις Κύριέ μου, Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ὁ Θεός μου, νὰ κάνω ἢ νὰ πῶ ἢ νὰ σκεφτῶ κάτι ποὺ δὲν θέλεις· γιατὶ μοῦ φτάνουν οἱ τόσες ἁμαρτίες ποὺ ἔχω κάνει· ἀλλὰ ὅπως θέλεις βοήθησέ με. Ἥμαρτον, βοήθησέ με ὅπως γνωρίζεις. Πιστεύω Κύριε ὅτι ἀκοῦς τὴν ἀξιολύπητη φωνή μου καὶ νοιάζεσαι. Βοήθα με στὴν ἀπιστία μου, Ἐσὺ ποὺ μοῦ χάρισες τὴ ζωὴ καὶ μ᾽ ἔκανες Χριστιανό. Εἶναι μεγάλο ἀξίωμα γιὰ μένα, ὅπως λέει ὁ Καρπάθιος, ποὺ ὀνομάστηκα Μοναχὸς καὶ Χριστιανός· ὅπως εἶπες Κύριε σ᾽ ἕνα δοῦλο Σου “εἶναι μεγάλο ἀξίωμα γιὰ σένα ποὺ πῆρες τὸ ὄνομά Μου”. Αὐτὸ εἶναι ὅ,τι καλύτερο γιὰ ΄μένα, πάνω ἀπ᾽ ὅλα τὰ βασίλεια τῆς γῆς καὶ τ᾽ οὐρανοῦ, μόνο νὰ μὴ πάψω νὰ καλοῦμαι μὲ τὸ γλυκύτατο ὄνομά Σου.

Έξυπνοι τρόποι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
http://www.flowmagazine.gr/article/view/eksupnoi_tropoi_gia_na_apantate_se_arnitika_sxolia_kai_kritikes/category/personal_development
Αριστοτέλης
Κριτική και πρόθεση… κριτή
Είναι αναπόφευκτο στις διαπροσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις να δεχθούμε σχόλια και κριτικές που δε μας αρέσουν. Η αλήθεια είναι ότι συχνά πρέπει να αναρωτιόμαστε για τις προθέσεις αυτού που ασκεί κριτική. Στην περίπτωση που τις θεωρήσουμε κακόβουλες, παύει να έχει αξία η όποια κριτική ασκεί, καθώς δεν καθοδηγείται από την πρόθεση του να μας αξιολογήσει αλλά από την επιθυμία του να μας πληγώσει. Στην περίπτωση που αναγνωρίζουμε την πρόθεση του άλλου να μας βοηθήσει ή έστω να συμβάλλει στην προσωπική μας βελτίωση, τα πράγματα γίνονται κάπως πιο εύκολα. Αρχικά, χρειάζεται να αποδεχθούμε το γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του προσωπικά κριτήρια με τα οποία αξιολογεί τόσο τον εαυτό του όσο και τους γύρω του. Αν για παράδειγμα κάποιος σας ασκεί κριτική λέγοντάς σας «Είσαι πολύ σχολαστικός με τα κείμενα που διορθώνεις και καθυστερείς πολύ στη δουλειά» αυτό σημαίνει πως έχει κάποια συγκεκριμένα προσωπικά στάνταρντ που διαχωρίζουν το «σχολαστικός» - από το «πολύ σχολαστικός» τα οποία στάνταρντ μπορεί να μην συμφωνούν με τα δικά σας. Η κριτική λοιπόν βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα προσωπικά κριτήρια του κριτή, τα οποία έχετε την επιλογή να αποδεχθείτε ή όχι.
Επαναξιολόγηση εαυτού
Ένα δεύτερο σημείο για το οποίο χρειάζεται να αναρωτηθείτε είναι κατά πόσο δέχεστε το δικαίωμα του άλλου να σας κρίνει. Δέχεστε κριτική από το αφεντικό σας; Από τους συναδέλφους σας; Από τους φίλους σας; Ίσως σε διαφορετικό βαθμό από τον καθένα. Πολλές φορές εναντιωνόμαστε στο δικαίωμα κάποιου φίλου ή συναδέλφου να μας ασκεί κριτική μόνο και μόνο επειδή η κριτική που ασκεί δεν μας αρέσει. Αν μας έκανε όμως ένα κοπλιμέντο θα αντιδρούσαμε διαφορετικά. Μην ξεχνάτε ωστόσο, πως κάθε είδους κριτική μπορεί να αποτελέσει μια αφορμή είτε για να επαναξιολογήσετε στοιχεία του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς σας, είτε για να εξασκηθείτε ενεργά σε επικοινωνιακές δεξιότητες χρήσιμες για τη διατήρηση της αυτοεκτίμησης σας.
Αντιμετώπιση κριτικής
Παραμείνετε ψύχραιμοι
Η πρώτη σας συναισθηματική αντίδραση ίσως δεν είναι και η ενδεδειγμένη βάση για να στήσετε την επιχειρηματολογία σας. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο πριν πείτε οτιδήποτε. Μιλήστε αφού έχετε βρει την αυτοκυριαρχία σας ή φροντίστε να μην την χάσετε καθόλου.
Μπείτε σε λεπτομέρειες
Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε την κριτική που σας γίνεται είναι να θέσετε σε αυτόν που σας κρίνει διευκρινιστικές ερωτήσεις αναφορικά με το σχόλιο του. Με τον τρόπο αυτό είτε θα πάρετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με μια ασαφή ή υποκειμενική κριτική ή θα φέρετε τον συνομιλητή σας σε αμηχανία σε περίπτωση που το σχόλιο του είναι ανυπόστατο. Χρησιμοποιείστε ανοιχτές ερωτήσεις προκειμένου να προάγετε το διάλογο. Για παράδειγμα: «Τι εννοείς όταν λες ότι είμαι βαρετός;» ή «Τι κάνω/ λέω που να με κάνει βαρετό για σένα;», «Τι θα ήθελες να κάνω για να μην βαριέσαι;». Διερευνήστε με φιλική διάθεση τα καυστικά σχόλια που δέχεστε και μπορεί να οδηγηθείτε σε διαφορετικά συμπεράσματα:   «Άρα κάθε φορά που συζητάω για περιβαλλοντικά θέματα εσύ βαριέσαι;» « Αυτό σημαίνει πως είμαι βαρετός ή πως εσύ βαριέσαι με τις συζητήσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος;»
Η διερεύνηση είναι χρήσιμη στις περιπτώσεις που μας ενδιαφέρει η σχέση με τον συνομιλούντα και θέλουμε να τη διατηρήσουμε σε ένα καλό επίπεδο.
Συμφωνείστε και με το παραπάνω
Η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη όταν στην ουσία αυτός που μας ασκεί κριτική έχει δίκιο. Στις περιπτώσεις αυτές μπαίνουμε συνήθως σε μια διαδικασία όπου απολογούμαστε για τον εαυτό μας παρακινούμενοι από τις ενοχές που νιώθουμε. Αυτό στην ουσία δίνει έδαφος στον κριτή μας να συνεχίσει και εμείς νιώθουμε ακόμα περισσότερο ένοχοι. Για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, δεν έχετε παρά να κάνετε τρία πράγματα:
1. Να συμφωνήσετε με την κριτική επαυξάνοντας
2. Να μην απολογηθείτε
3. Να μην ζητήσετε συγνώμη
Το να κινηθείτε προς την κατεύθυνση του κριτή σας, ασκώντας και εσείς ο ίδιος κριτική στον εαυτό σας, μπορεί να αλλάξει τη ροή της συζήτησης σας προς όφελος σας.
Π.χ.  - «Με αυτήν την ακαταστασία σου δεν μπορώ να βρω τίποτα εδώ μέσα».
- «Έχεις δίκιο. Ποτέ δεν καταφέρνω να τακτοποιήσω σωστά τα πράγματα μου και σε δυσκολεύω».
Ασκώντας ουσιαστικά εσείς αρνητική αυτοκριτική χωρίς δικαιολογίες και ενοχές, παραδέχεστε το λάθος σας ανοιχτά, δεν επιτρέπετε να εκμεταλλευτεί ο άλλος τις ενοχές σας, αποπνέοντας το μήνυμα ότι αποδέχεστε το δικαίωμα σας στο λάθος. Ο κριτής σας μπορεί τελικά να πάρει και το μέρος σας: «Δεν είπα ότι είσαι πάντα ακατάστατος. Απλά τις τελευταίες μέρες έχει παραγίνει το πράγμα».
Θολώστε το τοπίο
Ένας λόγος που μας αναστατώνει η κριτική των άλλων είναι γιατί εμπεριέχει κάποια αληθή στοιχεία. Μπορεί να μη θέλουμε να τα δούμε ή να τα συζητήσουμε με τον καθένα αλλά αντί να αρνηθούμε πεισματικά την ύπαρξη τους και να πασχίσουμε να πείσουμε τον συνομιλητή μας ότι είμαστε το αντίθετο από αυτό που πιστεύει, μπορούμε απλώς να το αποδεχθούμε μέσα σε ένα κλίμα ασάφειας και γενικότητας. Συνήθως ο κριτής μας δεν περιμένει να αντιμετωπίσουμε με στωικότητα και αποδοχή ένα αρνητικό μας γνώρισμα. Μάλλον περιμένει να μας φέρει σε αμηχανία και να αρχίσουμε τις απολογίες. Μην απαντώντας ευθέως, δεν του δίνουμε και το έρεισμα για να συνεχίσει την επικριτική του συμπεριφορά.
«Ναι, η αλήθεια είναι ότι γίνομαι εγωιστής κάποιες φορές»
«Τι να πω; Τεμπελιάζω που και που, όπως όλοι»
Στην ουσία δεν αποδεχόμαστε πλήρως την επίκριση που μας γίνεται αλλά τη γενική αλήθεια που εμπεριέχει η κρίση.
Μην τη δέχεστε
Το ότι κάποιος επιλέγει να εκφραστεί έντονα αρνητικά για το άτομο μας ή ακόμα και να μας προσβάλει, σημαίνει ότι πρέπει να προσβληθούμε; Ο τρόπος που ο καθένας εκφράζεται λέει πρωτίστως κάτι για τον ίδιο. Αν επομένως έχετε απέναντι σας κάποιον που συνηθίζει να πληγώνει με τα λόγια του, να βρίσκει μονίμως αρνητικά στους άλλους και έχει αναγάγει την κριτική σε άθλημα, έχετε την επιλογή απλώς μείνετε αδιάφοροι απαντώντας με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο: με ευγένεια και ηρεμία και φυσικά με χαμόγελο.
«θα μπορούσα να λάβω σοβαρά τα σχόλια σας, αν δεν γίνονταν με τόση εμπάθεια και δηκτικότητα. Σας ευχαριστώ ούτως ή άλλως για το χρόνο που αφιερώσατε να τα μοιραστείτε μαζί μου» 
Άλλωστε όταν ο στόχος του άλλου είναι να σας προσβάλλει, το πιο πιθανό είναι να υπερβάλει στα χαρακτηριστικά που θα σας προσάψει ακριβώς για πετύχει τον στόχο του. Η δική σας στάση (αδιαφορία, χαμόγελο, απαξίωση κτλ) θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το δικό σας επίπεδο αλλά και να θέτει τους όρους με τους οποίους δέχεστε μια επικοινωνία.
«Λυπάμαι που δε θα συμμετέχω σε αυτήν την συζήτηση, αλλά ο τόνος και το περιεχόμενο της δεν μου αρμόζει»
Παραμείνετε ευγενείς
Είναι αλήθεια ότι συχνά παρασυρόμαστε σε διαλόγους και τακτικές επικοινωνίας που δεν μας αρμόζουν. Αν το ύφος του συνομιλητή μας είναι επιθετικό, στομφώδες, αγενές, επικριτικό, μπαίνουμε ασυναίσθητα στη διαδικασία να απαντήσουμε με το ίδιο ύφος. Αυτό οδηγεί σε ένταση και τελικά σε σύγκρουση. Παραμείνετε ευγενικοί και ψύχραιμοι ακόμα και όταν το ύφος του άλλου είναι αγενές. Η ευγένεια μπορεί να βοηθήσει το συνομιλητή – κριτή σας να ρίξει τους τόνους αλλά και να αναθεωρήσει αυτά τα οποία σας καταλογίζει, αν έρθει αντιμέτωπος με μια στάση σταθερή, αποφασιστική και ευγενή. Σίγουρα θα μετριάσει την βαρύτητα των όσων λέει. Και σίγουρα δε θα έχετε να μετανιώνετε για τον τρόπο που μιλήσατε.  
«Το κείμενο αποτελεί μια συνεργασία του flowmagazine.gr με την κ. Παυλίδου. Για περισσότερα κείμενα του συγκεκριμένου αρθρογράφου πατήστε εδώ»

5 χριστουγεννιάτικες ταινίες

ανακοίνωση για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Η ανακοίνωση για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις του Θ. Σπυρόπουλου στην Πελλάνα από το κανάλι Antenna http://pellana-fanclub.blogspot.com/2011/09/2.html
youtube.com

Γιάννης Μόραλης



http://www.istorikoiperipatoi.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%82/

Γιάννης Μόραλης


20-14-thumb-large

     
Ένας σημαντικός Νεοέλληνας χαράκτης και ζωγράφος, ο Γιάννης Μόραλης, φεύγει από την ζωή στις 20 Δεκεμβρίου 2009. Ο Μόραλης θεωρείται βασικός εκπρόσωπος της γενιάς του ’30, κινείται ανάμεσα στο ρεύμα του Υπερρεαλισμού και του Ελληνικού Μοντερνισμού, ενστερνιζόμενος στοιχεία της παράδοσης, όπως αρκετοί σύγχρονοι του. 

     Ο Γιάννης Μόραλης γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1916, στην Άρτα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών. Υπήρξε μαθητής του Αλεξάνδρου Παρθένη. Συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος, στο Παρίσι και την Ρώμη. Το 1947, διορίστηκε καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.  

     Στα έργα του, ο Μόραλης χρησιμοποιεί γεωμετρικές φόρμες, ενώ συχνή είναι και η απεικόνιση της ανθρωπίνης φύσης.

Μπουγάτσα με Κρέμα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μπουγάτσα με πλούσια κρέμα και πασπαλισμένη με άφθονη άχνη ζάχαρη και κανέλα; Φτιάξτε την πρωί πρωί για το πρωινό και το…
livetvgr.com

Η Καλύτερη Συνταγή για Μπουγάτσα με Κρέμα. Θα τη λατρέψετε!









Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μπουγάτσα με πλούσια κρέμα και πασπαλισμένη με άφθονη άχνη ζάχαρη και κανέλα;
Φτιάξτε την πρωί πρωί για το πρωινό και το κολατσιό στο σχολείο και το γραφείο και δε θα το μετανιώσετε.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
Για την κρέμα
250ml γάλα
250ml νερό
80γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
80γρ. ζάχαρη
2 καψουλάκια βανιλίνης
ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και το νερό και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, προσθέτετε το σιμιγδάλι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί για να γίνει ρευστό το μίγμα.
Βήμα 3
Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μίγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ανοίγετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας πάνω στο ταψί. Απλώνετε πάνω την κρέμα αφήνοντας κενό γύρω όσο δύο δάχτυλα.
Βήμα 5
Φέρνετε μια μια τις άκρες που περισσεύουν πάνω από τη γέμιση, τις αλείφετε με νεράκι και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι εδώ κι εκεί και βρέχετε με λίγο νερό.
Βήμα 6
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα η μπουγάτσα. Σερβίρετε τη μπουγάτσα χλιαρή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα και κόβοντας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
 

...ήταν έτοιμο να πεθαίνει

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Video, Αληθινές Ιστορίες Αυτό το νεογέννητο κουτάβι ήταν έτοιμο να πεθαίνει. Δείτε τότε, τι έκανε αυτή η γάτα. 9:45 π.μ. Το καημένο ζωάκι είχε μάλλον εγκαταλειφθεί…
toocute.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις