Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Γιάννης Κότσιρας - Δως μου μια μέρα αληθινή HD

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος Στίχοι: Άλκης Αλκαίος - Οδυσσέας Ιωάννου CD: Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει MINOS-EMI 2014 Δως μου μια μέρα Δως μου μια…
youtube.com

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!

ΤΕΛΕΙΟ... ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ! - Koyzoylo.gr
 
ΤΕΛΕΙΟ... ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ! Το σπίτι σας και ολόκληρη τη γειτονιά σας μπορείτε να δείτε με μεγάλη ευκρίνεια...
www.koyzoylo.gr

Μπορντούρες

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Μπορντούρες για εσάρπες, σάλια, κασκόλ, φουλάρια - DIY Μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι για να ενημερώνεστε με τα πιο πρόσφατα βίντεο.…
youtube.com

Δέκα Μικροί Μήτσοι

Από το σκόρδο στην μπανάνα για τον πονόλαιμο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη flowmagazine.gr.
Ο χειμώνας μαζί με το κρύο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας χαρίζει και ιώσεις. Ένα από τα κυριότερα συμπτώματα των χειμωνιάτικων ιώσεων είναι και ο…
 
flowmagazine.gr

Από το σκόρδο στην μπανάνα για τον πονόλαιμο

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, 04/02/2016
Από το σκόρδο στην μπανάνα για τον πονόλαιμοΟ χειμώνας μαζί με το κρύο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας χαρίζει και ιώσεις. Ένα από τα κυριότερα συμπτώματα των χειμωνιάτικων ιώσεων είναι και ο πονόλαιμος, που συνήθως δυσκολεύει στην ομιλία και την κατάποση. Αμέσως μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τρέξετε στον γιατρό σας, αλλά μερικές θεραπείες μέσα στο σπίτι ξεπερνούν τη δράση των χαπιών, σημειώνει ο Jeffrey Linder, παθολόγος στο Νοσοκομείο Brigham στη Βοστώνη. Μεταξύ άλλων μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής σπιτικά γιατροσόφια:
1. Σούπα: Τίποτα δεν μπορεί να έχει καλύτερη γεύση από μία ζεστή σούπα όταν έχετε κάποιο κρυολόγημα. Είναι η βασική τροφή για τον πονόλαιμο που ενεργοποιεί όχι μόνο τη γεύση, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά παρήγορη. Επιπλέον, ανακουφίζει τη συμφόρηση διεγείροντας την παραγωγή βλέννας και την εκκαθάριση της ρινικής διόδου. Μπορείτε να προσθέσετε στη σούπα σας ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά, όπως λαχανικά.
2. Σκόρδο: Με ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, το σκόρδο προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πονόλαιμο ή οποιαδήποτε λοίμωξη του λαιμού. Μπορείτε είτε να μασήσετε μερικές σκελίδες ωμού σκόρδου είτε απλά να το προσθέσετε στη σούπα σας ώστε να παραμείνετε υγιείς. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο σε διάφορα πιάτα που μαγειρεύετε.
3. Μπανάνα
Οι μπανάνες έχουν αποκτήσει αρνητική φήμη στην Ινδία, όταν πρόκειται για κρυολόγημα και βήχα. Πολλοί Ινδοί αποφεύγουν την κατανάλωση μπανάνας με βάση την πεποίθηση ότι μπορεί να πυροδοτήσει το κοινό κρυολόγημα ή να επιδεινώσει τον βήχα. Η αλήθεια είναι ότι η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C με αποτέλεσμα να θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6 και μέταλλα όπως το κάλιο και το ασβέστιο. Όντας μαλακή από τη φύση της, είναι αρκετά εύκολο να την καταπιείτε.
4. Μέλι: Όταν αναμιγνύεται με ζεστό νερό και χυμό λεμονιού, το μέλι μπορεί να ανακουφίσει αποτελεσματικά τον πονόλαιμο και να διευκολύνει την ταχύτερη ανάκαμψη από την ιογενή λοίμωξη. Μάλιστα, έχει καταπληκτικές αντιβακτηριακές ιδιότητες που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Όντας κολλώδες στην υφή, καταπραΰνει τον βήχα και μας απαλλάσσει από πιθανά αλλεργιογόνα που μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.
 

η ανάγνωση των θείων Γραφών

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Η μελέτη της Αγίας Γραφής διώχνει τη λύπη Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2016 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ-ΩΦΕΛΙΜΑ Edit Ευχάριστο είναι το λιβάδι και ο κήπος, αλλά πολύ πιο ευχάριστη είναι η ανάγνωση των θείων Γραφών. Γιατί εκεί υπάρχουν άνθη που…
akouei.blogspot.com
Γιατί εκεί υπάρχουν άνθη που μαραίνονται, ενώ εδώ νοήματα που πάντοτε είναι ακμαία.

Εκεί ζέφυρος που φυσάει, ενώ εδώ η αύρα του Αγίου Πνεύματος.
Εκεί τα αγκάθια που περιτειχίζουν, ενώ εδώ η πρόνοια του Θεού που ασφαλίζει.
Εκεί τζιτζίκια που τραγουδούν, ενώ εδώ οι προφήτες που κελαηδούν.
Εκεί τέρψη από την εμφάνιση, ενώ εδώ ωφέλεια από την ανάγνωση.
Ο κήπος βρίσκεται σε έναν τόπο, ενώ οι Γραφές σε όλα τα μέρη της οικουμένης.
Ο κήπος υποτάσσεται στις ανάγκες των καιρών, ενώ οι Γραφές και μέσα στο χειμώνα και μέσα στο καλοκαίρι έχουν πολλά φύλλα και είναι γεμάτες καρπούς.
Ας προσέχουμε λοιπόν στην ανάγνωση των Γραφών, γιατί εάν προσέχεις στην Γραφή, σου ξεριζώνει τη λύπη, σου φυτεύει την ευχαρίστηση, αναιρεί την κακία, ριζώνει την αρετή, δεν αφήνει μέσα στην αναταραχή των πραγμάτων να παθαίνεις όπως οι ναυτικοί στην τρικυμία.
Η θάλασσα μαίνεται, αλλά εσύ πλέεις με γαλήνη, γιατί έχεις κυβερνήτη την ανάγνωση των Γραφών, επειδή αυτό το σκοινί δεν το σπάζει η δοκιμασία των περιστάσεων.
Προς Ευτρόπιον Β΄ επιστολή
Αγίος Ιωάννης ο Χρυσοστόμος
 

Titanic

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Music Music Music.
 
Music Music Music
Titanic - My Heart Will Go On (Dialogue Mix)
emoticon like LIKE THIS PAGE ► https://www.facebook.com/MusicMuzikMusik
Ο Τιτανικός - η καρδιά μου θα πήγαινε (διάλογος mix)
emoticon like όπως αυτή τη σελίδα ► https://www.facebook.com/MusicMuzikMusik

Φτιάχνω λαχανόκηπο χωρίς νερό

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Φτιάχνω λαχανόκηπο χωρίς νερό
ftiaxno.gr|Από ftiaxno

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008


Φτιάχνω λαχανόκηπο χωρίς νερό

Φτιάχνω λαχανόκηπο χωρίς νερό

Κατασκευή άνυδρου λαχανόκηπου

Ξεφυλλίζοντας το ιταλικό περιοδικό AAM Terra Nuova, εντυπωσιάστηκα από ένα άρθρο για την ιστορία ενός «τρελού» Eλβετού. O Jean Pain έκανε ένα πείραμα σ' ένα μικρό αγροτεμάχιο. Mε κομπόστ από τα «σκουπίδια του δάσους» και μερικά «κόλπα» κατάφερε να αποκτήσει έναν υγιέστατο και παραγωγικό λαχανόκηπο με ελάχιστο νερό.
O Eλβετός Jean Pain στη δεκαετία του '60 δούλεψε ως φύλακας μιας φάρμας, η οποία είχε και ένα μεγάλο κομμάτι δάσους. Το πρώτο πράγμα που τον ανησύχησε και έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν ο εφιάλτης τής τότε αλλά και της σημερινής εποχής, οι πυρκαγιές στα δάση.
Εφαρμόζοντας τις παλιές μεθόδους διαχείρισης των δασών, έφερε να βοσκήσουν στο δάσος, γουρούνια, πρόβατα, αλλά κυρίως κατσίκια - το κατσικίσιο τυρί που παρήγαγε έγινε διάσημο στην περιοχή του. Το φθινόπωρο, αφού καθάριζε το δάσος από τη θυσανώδη και τη θαμνώδη βλάστηση, χρησιμοποιούσε τα ξερά κλαδιά όπως έκαναν παλαιότερα και οι χωρικοί, δηλαδή ξύλα για τις σόμπες, για τους φούρνους, αλλά το μεγαλύτερο μέρος το έκαιγε επί τόπου στο χωράφι.
Μια μέρα, όμως, διαβάζοντας κάποια παλαιά κείμενα που βρήκε στο αρχοντικό της φάρμας, έμαθε για το «humus vivus», αυτό που σήμερα ονομάζουμε κομπόστ. Υλικό που κάποιοι «παλιοί σοφοί» παρασκεύαζαν από τα «σκουπίδια» του δάσους. Με αυτήν την έρευνα -την κατασκευή και τη χρήση του humus- αφιέρωσε και την υπόλοιπη ζωή του.
Το μυστικό για την παραγωγή φυτών ντομάτας, ύψους 2,5 μέτρων, χωρίς την ανάγκη νερού ήταν ακριβώς το «humus vivus». Για να αποδείξει τα αποτελέσματα των ερευνών του ο Jean Pain αποφάσισε να κάνει ένα μικρό οικογενειακό λαχανόκηπο 100 m2.
Επέλεξε, λοιπόν, ένα αγροτεμάχιο φτωχότατο σε θρεπτικά συστατικά, το οποίο βρισκόταν 10 μέτρα από την κορυφή ενός πετρώδους λόφου και σε υψόμετρο 410. Hταν ένα χωράφι πετρώδες, με υπέδαφος αμμώδες και με υδροφόρο ορίζοντα στα 95 μέτρα βάθος. Είχε νότιο προσανατολισμό και βρισκόταν στην περιοχή της Provenza (Ν. Γαλλία), που χαρακτηρίζεται από ξηρά καλοκαίρια και με μια μέση θερμοκρασία 35ο C υπό σκιάν.
Ο λαχανόκηπος περιμετρικά, αλλά και από πάνω, καλύφθηκε από συρμάτινη σήτα για προστασία από ζώα και πουλιά. Το Μάιο, στην πάνω σήτα τοποθέτησε χλωρά κλαδιά από πεύκα για να δημιουργήσει την απαραίτητη σκίαση για να μπορέσουν να ριζοβολήσουν ευκολότερα τα νεαρά φυτά πριν από τις ζέστες του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Jean Pain, η σκίαση του λαχανόκηπου ήταν απαραίτητη επειδή τα φυτά ποτίστηκαν κατά τη στιγμή της μεταφύτευσης και στη συνέχεια μόνο άλλη μια φορά έπειτα από κάποιες μέρες.
Το έδαφος του λαχανόκηπου τον χειμώνα ήταν καλυμμένο από ένα στρώμα οργανικής ουσίας τακτοποιημένο σε παρτέρια πλάτους 1,20 μέτρων, χωρισμένα μεταξύ τους από μονοπάτια στα οποία είχε τοποθετήσει μακριές ξύλινες τάβλες για να περπατάει χωρίς να συμπιέζει το έδαφος.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όλη η επιφάνεια του αγροτεμαχίου, παρτέρια και μονοπάτια ήταν καλυμμένη από ένα στρώμα οργανικής ουσίας. Οι δε γραμμές φύτευσης δεν ήταν πάνω σε σαμάρια, όπως στη Β. Ευρώπη -που είναι λογικό για να έχουμε απορροή του περίσσιου νερού- αλλά το αντίθετο, σε αυλάκια για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία και να μειώσουμε στο ελάχιστο τις απώλειές της από την εξάτμιση.
Ξεκίνησε λοιπόν το Νοέμβριο με την σπορά της σαλάτας. Aυτή ήταν και η πρώτη καλλιέργεια. Στο τέλος του Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου προχώρησε στη δεύτερη καλλιέργεια, φυτεύοντας μπιζέλια, τα οποία μετά 2 μήνες τα συγκόμισε. Eφτασε έτσι στη στιγμή της τρίτης καλλιέργειας και της πιο σημαντικής.
Είναι η στιγμή της ανανέωσης της κάλυψης του εδάφους με νέα οργανική ουσία, που θα δώσει τα θρεπτικά συστατικά και την προστασία που χρειαζόμαστε. Ξεκίνησε, λοιπόν, με μια ομοιόμορφη επικάλυψη του εδάφους από 7 cm κομπόστ. Πάνω από το κομπόστ τοποθέτησε ένα στρώμα 10 cm από χονδροειδές οργανικό υλικό για εδαφοκάλυψη (ροκανίδι από το κόψιμο των ξύλων, άχυρα, φύλλα κ.λπ.). Αυτά τα δύο υλικά δημιούργησαν και το κάλυμμα από οργανική ουσία των παρτεριών. Αρχές Μαΐου ξεκίνησε τις μεταφυτεύσεις, π.χ. πήρε ένα φυτό μελιτζάνας -που το είχε φυτέψει το Φεβρουάριο στο σπορείο- και το μεταφύτευσε στο έδαφος δημιουργώντας ένα χώρο στο κόμποστ που είχε ήδη στρώσει. Μια βασική αρχή είναι να μη μένει ποτέ το κομπόστ ακάλυπτο και εκτεθειμένο στο φως, έτσι έπειτα από κάθε μεταφύτευση θα πρέπει να το σκεπάζετε με το υλικό εδαφοκάλυψης. Το υλικό της εδαφοκάλυψης, οποιαδήποτε και αν είναι η σύνθεσή του, όχι μόνο δεν επιτρέπει στο κομπόστ να χάσει την υγρασία του, αλλά κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας, δημιουργεί ένα στρώμα υγρασίας από πάνω του και βοηθάει στην αποδόμηση της οργανικής ουσίας.
Ακολουθώντας τα παραπάνω, ήδη στα τέλη του Αυγούστου είχε απίστευτα αποτελέσματα. Οι ντομάτες έφθασαν τα 1,80 μ. ύψος, με μια καταπληκτική ανάπτυξη. Η παραγωγή καρπών αυτήν την περίοδο έφθασε τα 6 κιλά ανά φυτό. Τα φασόλια είχαν ξεπεράσει τα 2 μ. ύψος. Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, μπόρεσε να κάνει μιαν επαλήθευση της συγκομιδής. Μέση ανάπτυξη των φυτών της μελιτζάνας 1,20 μ., μέση παραγωγή 5 κιλά/φυτό και το σημαντικότερο, λόγω της ανεπτυγμένης ανθοφορίας και καρποφορίας ήταν σίγουρη η παραγωγή μέχρι και τα πρώτα κρύα του Νοέμβρη.
Η τελευταία βροχή έπεσε στις 27 Ιουνίου. Στις 27 Σεπτεμβρίου, που έκανε τον απολογισμό, είχαν περάσει 87 ημέρες χωρίς νερό και τα φυτά συνέχισαν να αναπτύσσονται και να παράγουν.
Πηγή: AAM Terra Nuova-Καθημερινή
TOY HΛIA KANTAPOY - Γεωπόνος, σύμβουλος βιολογικής γεωργίας

Ποια ήταν τα βιβλία που διάβασε και εφάρμοσε ο Jean Pain;
Μήπως ήταν τα δικά μας 3 Βυζαντινά βιβλία με τίτλο «Γεωπονικά» του Κασσιανού Βάσου;
Σας αφήνω να βγάλετε μόνοι σας το συμπέρασμα και σας γράφω περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για τον δικό σας άνυδρο κήπο λαχανικών ή φυτών…
Πως μπορούμε να έχουμε κάθε είδους λάχανα στα άνυδρα μέρη-Του Βινδανιωνίου
Διαλέγουμε ένα κομμάτι γη όσης εκτάσεως θέλουμε και το σκάβουμε σε βάθος 35 εκατοστά ή και μισού μέτρου, το χώμα δε που σκάψαμε το αφαιρούμε. Παίρνουμε μετά κεραμίδια και τα στρώνουμε στο σκαμμένο μέρος, από πάνω δε βάνουμε χώμα καθαρό, κοσκινισμένο μαζί με πολύ ξερή κοπριά και έτσι φυτεύουμε ή σπέρνουμε τα λάχανα.
Μερικοί αντί για κεραμίδια, αφού σκάψουν το μέρος που διάλεξαν, το ισάζουν και το στρώνουν με αλυσίβα, όπως του λάλους και κατόπιν βάνουν το χώμα και την κοπριά και καλλιεργούν τον κήπο. Είτε όμως κεραμίδια χρησιμοποιήσουμε είτε αλυσίβα πρέπει να προσέξουμε και τους τοίχους που είναι γύρω στο σκαμμένο μέρος και να τους ασφαλίζουμε επίσης με αλυσίβα ή με κεραμίδια για να μη χύνεται από κανένα μέρος το νερό που βάζουμε για να ποτίσουμε το λαχανόκηπο.
Όταν γίνουν όλα αυτά καλλιεργούμε τον κήπο ακριβώς όπως τον καλλιεργούμε και στα υγρά μέρη, δηλαδή το χειμώνα αρκούμαστε στο βρόχινο νερό και το καλοκαίρι τον ποτίζουμε. Δεν έχει πολύ ανάγκη από νερό, γιατί η υγρασία που πήρε όλο το χειμώνα διατηρείτε με τα μέτρα που λάβαμε και δεν πηγαίνει στα γειτονικά χωράφια.
Μερικοί όταν δεν έχουν πολύ νερό φτιάχνουν 2 κήπους. Έναν χειμωνιάτικο που τον ποτίζουν οι βροχές και άλλο καλοκαιρινό κήπο, σε πολύ σκιερό και βορεινό μέρος.
- See more at: http://www.ftiaxno.gr/2008/04/blog-post_15.html#sthash.B0agqBwx.dpuf

Ο Ψαλμός της μετανοίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις