Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

και ετσι cheesecake

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Katerina Vasileiou.
Καντε και ετσι τσιζκεικ χωρις ψησιμο
Καλη ιδεα κερασματος






NO-BAKE CHEESECAKE BITES! Everything you love about cheesecake in a delicious bite-sized treat. Just 5 ingredients!
Recipe: https://www.centercutcook.com/no-bake-cheesecake-bites/


Όχι όχι! Ό, τι αγαπάς για το cheesecake σε ένα νόστιμο δαγκώσει. Μόνο 5 συστατικά!
Συνταγή: https://www.centercutcook.com/no-bake-cheesecake-bites/

· 

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

για κινητά τηλέφωνα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Moda a Crochet.
 
 
 
Tutorial funda para teléfonos móviles en crochet
Aprende cómo hacer fundas para teléfonos móviles o celulares en tejido crochet.
crochet.com.ar/explicac30.htm
494.831 προβολές
Moda a Crochet
Tutorial funda para teléfonos móviles en #crochet
Φροντιστήριο για κινητά τηλέφωνα στο #βελονάκι
·

τάρτα σοκολάτας

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Katerina Vasileiou.
Εύκολο γλυκάκι της στιγμής με ινδοκαρυδο και σοκολάτα



Ο χρήστης CrazyforCrust Making people happy with chocolate.
NEW!! I could have eaten all the chocolate ganache out of this Chocolate Macaroon Tart. (And I just may have...) http://www.crazyforcrust.com/2017/03/chocolate-macaroon-pie/
Νέα!! Θα μπορούσα να έχω φάει όλη μου τη σοκολάτα από αυτή την τάρτα σοκολάτας. (και απλά μπορεί να έχω...) http://www.crazyforcrust.com/2017/03/chocolate-macaroon-pie/

Πικραλίδα: Ένα θαυματουργό Ελληνικό φυτό

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη idiva.gr.
Πικραλίδα: Ένα θαυματουργό Ελληνικό φυτό. Χρήση και παρενέργειες

Κοινοποιήστε στο Facebook Η πικραλίδα και αποτελεί σημαντικό συστατικό της παραδοσιακής διατροφικής κουλτούρας πολλών λαών. Η επιστημονική…
idiva.gr

http://herbalism.gr/to-taraksako-ena-votano-ipertrofi/

ΤΟ ΤΑΡΑΞΑΚΟ – ΕΝΑ ΒΟΤΑΝΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΘΗΣΗΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ
Άνθη Ταραξάκου

Το Ταράξακο ή πικραλίδα ή ραδίκι του βουνού ή αγριοράδικο (Taraxacum officinale) είναι ένα ισχυρό διουρητικό φυτό και τα φύλλα του περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλίου. Η ρίζα και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της πέτρας της χολής. Επίσης τα φύλλα του τρώγονται σαν σαλάτα και πίτες.
Οι ιδιότητες του ταραξάκου είναι διουρητικές (έχει ασφαλή διουρητική δράση), ωφελεί σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών, σε αυξημένο με ουρικό οξύ, σε λιθιάσεις του ουροποιητικού και λοιμώξεις ή παθήσεις της ουρήθρας, της κύστης και των νεφρών. Με την πολλή διούρηση μειώνεται το κάλιο. Η περιεκτηκότητα του ταραξάκου σε κάλιο αντισταθμίζει την απώλεια. Η δράση των φύλλων είναι κυρίως τονωτική του συκωτιού και του πεπτικού.
Έχουν αποδοθεί στο ταραξάκο και πολλές αφροδισιακές ιδιότητες. Τονώνει τη γενετήσια ορμή και βελτιώνει την ερωτική διάθεση.
Η κύρια δράση της ρίζας είναι ηπατοτονωτική και χολαγωγός (πολύ περισσότερο από την καλέντουλα), καλό για αδυνάτισμα. Είναι έξοχο ορεκτικό λόγω των πικρών ουσιών που περιέχει, βελτιώνει τη λειτουργία της πέψης, προκαλεί έκκριση γαστρικών υγρών και ωφελεί σε όλες τις πεπτικές διαταραχές, όπως δυσπεψία, διάρροια, κολίτιδες, ακόμα και έλκος στομάχου και στις ελκώδεις φλεγμονές των εντέρων ενώ θεωρείται ως ήπιο καθαρτικό 6-8 ώρες μετά από τη χρησιμοποίησή του.
Θεωρείται πως καθαρίζει το αίμα και αποτελεί ιδανικό μέσο για αποτοξίνωση ενώ το αφέψημα της ρίζας και η κατανάλωση νωπών φύλλων σε σαλάτα είναι τονωτικό του οργανισμού.
Η κατανάλωση της πικραλίδας μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, τα επίπεδα του σακχάρου και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Εμποδίζει τη συγκέντρωση αθηρωματικών πλακών και την αρτηριοσκλήρυνση, βελτιώνοντας τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.
Πίνουμε ένα δύο φλιτζάνια την ημέρα πριν το γεύμα για τονωτικό και ορεκτικό.
Το άσπρο υγρό που βγάζει ο βλαστός και η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται για καλόγερους, δοθιήνες, μυρμηγκιές, ερεθισμένο δέρμα και φλεγμονές. Όταν έχουμε λάσπη και άμμο στην χολή τα καθαρίζει σε πολλές περιπτώσεις.Για να σπάσουμε την πέτρα στην χολή , χρησιμοποιούμε μόνο ρίζα, γιά λάσπη μόνο φύλλα.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

  • Απαγορεύεται σε άτομα που έχουν χαμηλή νεφρική λειτουργία και σε κολικό νεφρού.
  • Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού και ειδικά όταν παίρνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα ή βότανα.

Η πικραλίδα και αποτελεί σημαντικό συστατικό της παραδοσιακής διατροφικής κουλτούρας πολλών λαών. Η επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Taraxacum officinale ενώ στην αγγλοσαξωνική ορολογία αποκαλείται dandelion. Σε παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα (π.χ. κινεζική ιατρική, βοτανική ευρωπαϊκή ιατρική) έχει χρησιμοποιηθεί σε σκωληκοειδίτιδα, σε προβλήματα του μαστού, σε πυρετό, σε προβλήματα οφθαλμών, σε διαβήτη, σε διάρροια, σε δυσκοιλιότητα, για την θεραπεία οιδημάτων, σε δερματικά προβλήματα, για την καούρα, για καθαρισμό του ήπατος και σε καρκινώματα. Χημικές ουσίες στην πικραλίδα με αντιοξειδωτική και τονωτική δράση είναι υπεύθυνες για τις θεραπευτικές δράσεις της πικραλίδας. Η πικραλίδα είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως βιταμίνη Α, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, νιασίνη βιταμίνη-Ε, βιταμίνη-C, βιταμίνη Κ, σε μέταλλα ιχνοστοιχεία όπως κάλιο ασβέστιο μαγγάνιο σίδηρο και μαγνήσιο, διαιτητικές ίνες, Taraxacin , Taraxacerin, ινουλίνη, levulin, φλαβονοειδή όπως καροτίνη-β, καροτίνη-α, λουτεΐνη, κρυπτοξανθίνη και ζεαξανθίνη. Σήμερα, η Εναλλακτική Ιατρική χρησιμοποιεί την πικραλίδα για την τόνωση της όρεξης, για την ενίσχυση του ήπατος, ως αποτοξινωτικό, για την ενδυνάμωση της κυκλοφορίας του αίματος, σε συνδυασμό με άλλα βότανα για τη συμπληρωματική θεραπεία του καρκίνου, για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, για την προαγωγή της διούρησης, σε μεταβολικές διαταραχές, σε γαστρεντερικά προβλήματα. Η πικραλίδα σε έρευνες έδειξε ότι: Βελτίωσε τα λιπίδια του αίματος σε πειραματόζωα. Μείωσε την ηπατοτοξική επίδραση δηλητηριωδών χημικών ουσιών σε πειραματόζωα. Άσκησε αντικαταθλιπτική επίδραση σε πειραματόζωα. Είχε αντιφλεγμονώδη επίδραση και αύξησε την επιβίωση πειραματόζωων που έπασχαν από σοβαρή σηψαιμία. Συντέλεσε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της αμυγδαλίτιδας σε πάσχοντες ασθενείς. Είχε ανασταλτική επίδραση στον πολλαπλασιασμό του ιού της γρίπης. Ανέστειλε τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων του μαστού και την επέκταση καρκινικών κυττάρων του προστάτη. ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ Πολλά φάρμακα όπως αντιόξινα, αντιπηκτικά φάρμακα, διουρητικά φάρμακα, λίθιο, κινολόνες, αντιδιαβητικά φάρμακα ενδέχεται να αλληλεπιδράσουν δυσμενώς με την πικραλίδα. ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η πικραλίδα μπορεί να εμφανίσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε υπερευαίσθητα άτομα, ιδιαίτερα σε άτομα αλλεργικά σε αγριόχορτα, χρυσάνθεμα, καλέντουλα, χαμομήλι, αχίλλεια, μαργαρίτες ή ιώδιο. Σε ορισμένα άτομα, η πικραλίδα μπορεί να προκαλέσει αυξημένη έκκριση γαστρικού οξέος και καούρα. Άτομα με χολολιθίαση ή παθήσεις της χοληδόχου κύστης πρέπει να αποφεύγουν το βότανο. Η πικραλίδα ενδέχεται να έχει δυσμενείς επιδράσεις στην γονιμότητα των ανδρών. Δεν συνιστάται στην εγκυμοσύνη ή κατά το θηλασμό λόγω έλλειψης κλινικών δεδομένων ασφάλειας για τις καταστάσεις αυτές. Όπως στην περίπτωση όλων των βοτάνων όταν χρησιμοποιούνται για ιατρική χρήση, οι δοσολογίες που χρησιμοποιούνται είναι πολύ υψηλότερες των δοσολογιών που χρησιμοποιούνται για διατροφική χρήση. Πρέπει να λαμβάνεται λοιπόν μέριμνα το βότανο να είναι ελεύθερο προσμίξεων και να υπάρχει η ενδεικνυόμενη ιατρική παρακολούθηση για τον καθορισμό της δοσολογίας και της διάρκειας της θεραπείας. Γράφει η Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος Πηγή

Πηγή: http://idiva.gr/pikralida-ena-thavmatourgo-elliniko-f/

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!


ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - 1972.




Τα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου.
ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - 1972.

...αφού το μπουμπούκι έχει γίνει...


Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Huuuubakbi.




Huuuubakbi
tığla yapmak istemeyen şişle,yine ip değişip ilmek içinden ilmek çıkarma yöntemiyle de yapabilir,ancak tığla daha kabarık olur,havası bi başkadır,tomurcuk yapıldıktan sonra ip sabitlenip kesilir, yürüterek yapanlar olsa da doğrusu budur..soranlara kolay gelsin.ha unutuyodum bak bu linkteki https://www.youtube.com/watch?v=R_287Gm8NQg gibi başlayıp ardından bu linkteki https://www.youtube.com/watch?v=za6gjJ8ex2o gibi düz örgüde kıvrılma olmayan tekniği uygulayıp düz devam ettim,aralara tomurcukları kondurdum,örnek gösterdiğim için tomurcuk aralarını ayarlarsınız ben sayıya dikkat etmedim ..çok zevkli aslında zor gelmesin, bakmayın ben bazen kameradan çıkmayım diye sabit durmaya çalıştığım için zorlanıyorum :)

Με την ομίχλη που δεν θέλει να τα καταφέρει, μπορεί επίσης να είναι σε θέση να το κάνει με ένα σχοινί και ένα ράμμα μέσα από τη θηλιά, αλλά θα είναι πιο πρησμένο από το άλλο, και το σχοινί θα κοπεί αφού το μπουμπούκι έχει Έχει γίνει, και αυτός είναι ο σωστός τρόπος.  χα χα χα Μην με κοιτάς μερικές φορές έχω πρόβλημα να προσπαθώ να μείνω ακίνητος γιατί δεν μπορώ να ξεφύγω από την κάμερα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Σήμερα... 27/1

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
 


 
Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ! 

όταν απλώνει τόνειρο δαντέλα το Αιγαίο



Στην Αμμουδάρα Ηρακλείου







Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά

σας ευχαριστώ!

ΑΛΜΠΕΡΤ ΣΒΑΙΤΣΕΡ

   Πιέστε για μεγέθυνση της εικόναςΠιέστε για μεγέθυνση της εικόνας

ΑΛΜΠΕΡΤ ΣΒΑΙΤΣΕΡ(14 Ιανουαρίου 1875 - 4 Σεπτεμβρίου 1965)

Αναπλέαμε σιγά-σιγά, έχοντας αντίθετο το ρεύμα του ποταμού και αναζητούσαμε με δυσκολία το δρόμο μας ανάμεσα σε στενές διαβάσεις από άμμο. Ήτανε η εποχή της ξηρασίας. Καθισμένος στο κατάστρωμα του ενός ρυμουλκού και αδιαφορώντας για ό,τι συνέβαινε γύρω μου, προσπαθούσα να συλλάβω εκείνη τη βασική και παγκόσμια έννοια της ηθικής που δεν μας δίνει καμία φιλοσοφία. Γέμιζα τη μία σελίδα πίσω από την άλλη με μοναδικό σκοπό να συγκεντρώσω το μυαλό μου στο πρόβλημα που πάντα μου ξέφευγε. Πέρασαν έτσι δύο μέρες. Το βράδυ της τρίτης μέρας, όταν με την δύση του ήλιου προχωρούσαμε, διασκορπίζοντας μια αγέλη ιπποπόταμων, μου ήρθαν ξαφνικά, χωρίς να τις προαισθανθώ ή να τις ζητήσω, οι λέξεις "Ο σεβασμός της ζωής". Η μπρούτζινη πόρτα υποχώρησε και φάνηκε το μονοπάτι μέσα στη ζούγκλα. Επιτέλους άνοιξα το δρόμο προς το κέντρο, όπου συναντώνται η θετική άποψη της ζωής και η επιβεβαίωση του κόσμου μαζί με την ηθική. Είχα βρει τη ρίζα του προβλήματος. Ήξερα ότι το σύνολο, που καθορίζει έναν πολιτισμό άξιο του ονόματος του, βασίζεται πάνω στη σκέψη.

Ποιος είναι ο σεβασμός της ζωής και πώς γεννιέται μέσα μας;

Αν ο άνθρωπος θέλει να έχη και ξεκάθαρη ιδέα για τον εαυτό του και για τις σχέσεις του με το σύμπαν, πρέπει συνεχώς να αποφεύγη τις διάφορες έννοιες που δημιούργησε η σκέψη του και η γνώση του για να μπόρεση να σκεφθή για το βασικό, άμεσο και συνεχές γεγονός που είναι η ίδια του η συνείδηση.

Ο Ντεκάρτ ξεκινά τη σκέψη του από την αρχή: Σκέπτομαι, άρα υπάρχω. Η εκλογή αυτής της αρχής τον οδηγεί αναπόφευκτα στο δρόμο της αφηρημένης σκέψεως. Από αυτή την τεχνητή και χωρίς περιεχόμενο σκέψη, δεν μπορεί να πρόκυψη κάτι, που να ξεκαθαρίζη τις σχέσεις του ανθρώπου με το σύμπαν. Στην πραγματικότητα, το άμεσο γεγονός της συνειδήσεως, έχει ήδη ένα περιεχόμενο. Σκέπτομαι, σημαίνει ότι σκέπτομαι κάποιο πράγμα. Το πιο άμεσο διαδεδομένο της ανθρωπινής συνειδήσεως διατυπώνεται ως εξής: "Είμαι ζωή που θέλω να ζήση, πλαισιωμένη από τη ζωή που θέλει να ζήση". Είναι σαν θέληση της ζωής, πλαισιωμένη από μία θέληση της ζωής, την οποία ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται μόνος του κάθε φορά που στοχάζεται πάνω στον εαυτό του και στον κόσμο που τον περιβάλλει.

Όπως η θέληση μου για τη ζωή περιλαμβάνει μια φλογερή επιθυμία για τη συνέχιση της και αποβλέπει στη μυστηριώδη έξαρση της θελήσεως της ζωής , την οποία ονομάζουμε ευτυχία, το ίδιο περιλαμβάνει επίσης το φόβο της εξαφανίσεως και της μυστηριώδους ελαττώσεως της θελήσεως της ζωής που ονομάζεται πόνος. Έτσι συμβαίνει επίσης και με κάθε θέληση της ζωής, που υπάρχει γύρω μου, η οποία μπορεί να εκφράζεται ή να παραμένη αμίλητη έναντι μου. Ο άνθρωπος πρέπει τότε να αποφασίση πώς θα συμπεριφερθή έναντι της θελήσεως της ζωής. Μπορεί να την αρνηθή. Εάν όμως αισθανθή ότι η θέληση της ζωής μετατρέπεται σε θέληση της μη υπάρξεως,, όπως είναι η περίπτωση της ινδικής σκέψεως και γενικά κάθε πεσιμιστικής απόψεως, τότε έρχεται σε αντίθεση με τον ίδιο τον εαυτό του, διότι θεμελιώνει την άποψη του για τον κόσμο σε μια εσφαλμένη και απραγματοποίητη θέση.

Η ινδική σκέψη, όπως και η θεωρία του Σοπενάουερ, είναι γεμάτες από αντιθέσεις, γιατί είναι υποχρεωμένες να κάνουν συνεχώς υποχωρήσεις στην θέληση της ζωής η οποία ανθίσταται, πάρ' όλες τις αρνήσεις του κόσμου, παρόλο που δεν θέλουν να ομολογήσουν αυτές τις υποχωρήσεις. Η μόνη συνεπής με τον εαυτό της άρνηση της ζωής είναι εκείνη που αποφασίζει να θέσει τέρμα στη φυσική ύπαρξη. Όταν ο άνθρωπος επιβεβαιώνη την θέληση του για τη ζωή, συμπεριφέρεται κατά ένα τρόπο φυσικό και αληθινό, γιατί επιβεβαιώνει μια πράξη που έχει ήδη ολοκληρωθεί στην ενστικτώδη σκέψη του και ανανεώνεται στην ευσυνείδητη σκέψη του.

Η αφετηρία της σκέψεως, που πάντοτε είναι ίδια, είναι η ιδέα ότι ο άνθρωπος δεν παραδέχεται την ύπαρξη του σαν ένα απλό δεδομένο, αλλά την αισθάνεται σαν ένα ανεξερεύνητο μυστήριο.

Η επιβεβαίωση της ζωής είναι μια πνευματική πράξη, χάρη στην οποία ο άνθρωπος παύει να ζει απλώς και αρχίζει να αφοσιώνεται στη ζωή του με κάποιο σεβασμό για να της δώσει την πραγματική αξία της. Η επιβεβαίωση της ζωής σημαίνει να απόκτηση περισσότερο βάθος, περισσότερη εσωτερικότητα και έξαρση της θελήσεως της ζωής.

Ο άνθρωπος που σκέπτεται νιώθει την ανάγκη να εκδήλωση τον ίδιο σεβασμό της ζωής προς κάθε άλλη θέληση ζωής σαν την δική του. Θεωρεί σαν καλό να διατήρηση την ζωή και να εξύψωση όσο μπορεί ψηλότερα κάθε ζωή επιδεκτική εξελίξεως. Θεωρεί ότι είναι κακό να καταστρέψη τη ζωή, να την βλάψη ή να εμπόδιση την ανάπτυξη της όταν είναι ικανή. Αυτή είναι η απόλυτη και βασική αρχή της ηθικής και το βασικό αξίωμα της σκέψεως.

Το μεγάλο κενό της ηθικής μέχρι σήμερα ήταν ότι νόμιζε πως είχε να κάνη με τις σχέσεις του ανθρώπου με τους ανθρώπους, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τη στάση του ανθρώπου έναντι του σύμπαντος και κάθε ύπαρξης που βρίσκεται κοντά του. Τότε μονάχα είναι ο άνθρωπος ηθικός όταν η ζωή αυτή καθ' εαυτή, όπως η ζωή του φυτού, του ζώου και των ανθρώπων, είναι γι' αυτόν ιερή, και όταν προσπαθή, μέσα στις δυνατότητες του, να βοηθήση κάθε ζωή που κινδυνεύει.

Μονάχα η παγκόσμια ηθική του συναισθήματος της ευθύνης, που επεκτείνεται σε κάθε τι που ζη, μπορεί να θεμελιωθή γερά πάνω στη σκέψη. Η ηθική που ρυθμίζει τη συμπεριφορά μόνο μεταξύ των ανθρώπων δεν είναι παρά ένα απόσπασμα ηθικής.

Η ηθική του σεβασμού της ζωής περιλαμβάνει μέσα στην έννοια της κάθετι που μπορεί να εκδηλωθή σαν αγάπη, αυταπάρνηση, συμπόνια στη δυστυχία, συμμετοχή στην χαρά και κοινή προσπάθεια.

(Άλμπερτ Σβάιτσερ, Η ζωή μου και η σκέψις μου, Εκδ. ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Αθήνα, 1965, α 166-169)

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ! 
 

Μικρά μυστικά ...

Μικρά μυστικά για να νοστιμίσετε το φαγητό σας

Σίγουρα η μακαρονάδα σας είναι πολύ νόστιμη με τη σάλτσα ντομάτας και η μπριζόλα αρκετά μαλακή και τρυφερή. Αλλά μήπως, βαρεθήκατε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές απλές και εύκολες συμβουλές για να κάνετε τα κλασικά πιάτα σας ακόμα πιο νόστιμα.

►Χρησιμοποιήστε κράκερ στο πανάρισμα
Τα κλασικά κράκερ με τυρί είναι εξαιρετικό υλικό για να πανάρετε το κοτόπουλό σας. Αφού βουτήξετε το φιλέτο κοτόπουλο σε γάλα εβαπορέ και λεμόνι, πανάρετε πρώτα με αλεύρι, μετά με χτυπημένο αυγό και στο τέλος με θρυμματισμένα κρακεράκια. Στη συνέχεια τηγανίστε ή ψήστε το κοτόπουλό σας όπως κάνετε συνήθως.

►Στύψτε λίγο λεμόνι στη μακαρονάδα σας

Την επόμενη φορά που θα βράσετε μακαρόνια, δοκιμάστε να αποφύγετε το αλάτι στο νερό και αντί αυτού να προσθέσετε τον χυμό από μισό λεμόνι. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου από τον οργανισμό σας με την κατανάλωση αλατιού και θα κάνετε τα ζυμαρικά σας πιο «ζωντανά» και ζουμερά.

►Εμπλουτίστε τη σάλτσα ντομάτας σας με λίγο γιαούρτι

Αν θέλετε να δώσετε στην κλασική σάλτσα ντομάτας μια πιο πλούσια γεύση, προσθέστε 2-3 κουταλιές γιαούρτι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το γιαούρτι με τη σάλτσα και προσοχή στη θερμοκρασία. Φροντίστε να μαγειρέψετε τη σάλτσα σας σε μέτρια φωτιά ώστε να μη βράσει και «κόψει» το γιαούρτι αλλά και να μην πήξει.

►Προσθέστε κρεμώδες τυρί στα αυγά σας

Το πιθανότερο είναι ότι μόλις δοκιμάσετε αυτό το πιάτο, μάλλον δεν θα θέλετε να ξαναφάτε τα αυγά σας με κανέναν άλλο τρόπο. Το τυρί κρέμα δίνει στα αυγά μια απαλή και ομαλή υφή, που είναι ακαταμάχητη. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, και ¼ της κούπας τυρί κρέμα σε μια κατσαρόλα, προτού προσθέσετε το μίγμα των χτυπημένων αυγών. Ψήστε όλα μαζί τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.

►Βάλτε μια κουταλιά horseradish στην πατατοσαλάτα

Οι πατατοσαλάτες τις περισσότερες φορές τείνουν να έχουν μια σχεδόν ήπια και αδιάφορη γεύση με τη μαγιονέζα που προσθέτουν οι περισσότεροι ή έντονα οξεία από το ξύδι. Μια πραγματικά νόστιμη πατατοσαλάτα όμως, μπορεί να περιέχει εκτός από τις βρασμένες πατάτες και 1-2 κουταλιές horseradish, για πιο πικάντικη και κρεμώδη γεύση.

►Αλατοπιπερώστε τη μπριζόλα σας με… κόκκους καφέ

Ανακατέψτε σπασμένους κόκκους καφέ μαζί με τα μπαχαρικά που συνήθως βάζετε στη μπριζόλα σας και απολαύστε το έξτρα άρωμα που θα αποκτήσει το πιάτο σας. Εξαιρετικός συνδυασμός είναι η μίξη καφέ εσπρέσο μαζί με πάπρικα, τσίλι σε σκόνη, κύμινο, αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Αν θέλετε, μια πρέζα ζάχαρη θα το κάνει ακόμα καλύτερο…

►Λίγος πολτός μήλου για ζουμερά κεφτεδάκια

Πολλές γιαγιάδες χρησιμοποιούσαν αυτό το τέχνασμα για πολλά χρόνια. Φτιάχνοντας τα κλασικά κεφτεδάκια σας, συνδυάστε το 1 ½ κιλό μοσχαρίσιου κιμά με 2 αυγά, 1 φλιτζάνι γαλέτα, 1 φλιτζάνι πολτοποιημένα μήλα και λίγο αλατοπίπερο. Αφού πλάσετε τα κεφτεδάκια σας σε μπαλάκια, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα ή ψήστε τα. Η γεύση αλλά και η υφή τους θα σας μείνει αξέχαστη. Για πιο αφράτους κεφτέδες επίσης, μπορείτε να προσθέστε και ψιλοκομμένο παριζάκι ή luncheon meat το οποίο κατά το ζύμωμα θα ενωθεί με τον κιμά.

►Φτιάξτε σάλτσα με τσάι earl grey

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο άρωμα εσπεριδοειδών στη σάλτσα σας για κοτόπουλο ή κρέας, τσιγαρίστε κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε ζωμό κοτόπουλου, χυμό πορτοκάλι και 1-2 φακελάκια τσαγιού earl grey. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα φακελάκια με το τσάι και προσθέστε μέλι και λίγο βούτυρο για να δέσετε τη σάλτσα.

►Μαρινάρετε τις μπριζόλες σε αναψυκτικό

Για να κάνετε τις μπριζόλες σας πιο μαλακές και τρυφερές, φτιάξτε μια μαρινάτα με κάποιο ανθρακούχο αναψυκτικό, κατά προτίμηση άχρωμο (7up ή sprite). Αφήστε το κρέας σας να «ποτίσει» με το υγρό και αφού το ψήσετε θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ μαλακότερο και πιο τρυφερό από την προηγούμενη φορά. Το ίδιο αποτέλεσμα λέγεται ότι έχει και το ακτινίδιο. Οπότε αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 2 κομμένα ακτινίδια στο μίγμα σας.

clickatlife


Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις