Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Η ιστορία ενός θαύματος

ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
oraiokastromekatiallo.blogspot.com
 

ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ, ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ !!

Η ΦΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ !

ΤΑ ΜΠΟΥΧΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΜΕΡΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ''ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ''... ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ...

 ΤΑ ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ, ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ... ΑΛΛΆ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΘΗΚΑΝ

ΚΑΘΕΤΟΣ ΧΩΜΑΤΟΤΟΙΧΟΣ ΜΕ ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ...
 Διαβάστε περισσότερα στην Εφημερίδα της Κοζάνης: https://efkozani.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC/


 ΕΠΙΣΚΕΦΤΉΚΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΠΟΛΥ !!


Η Διαδρομή πολύ ωραία από Κοζάνη, Σέρβια και Μπουχάρια !!
Eleni Mazaraki 
 
 

Η Δίαιτα του Αυγού

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Δεν Θέλει Κόπο... 😎
 
true.gr
 
Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν αποτελεσματικούς τρόπους να χάσουν βάρος. Είναι σημαντικό να πούμε πως αυτό δεν χρειάζεται να γίνει μειώνονται τις θερμίδες ή τα θρεπτικά που καταναλώνουμε.
Για να έχουμε υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει πως πρέπει να πεινάσουμε. Σημαίνει πως πρέπει να τρώμε αρκετά λαχανικά και φρούτα, δημητριακά και όσπρια. Αποφύγετε το έτοιμο φαγητό, τα επιδόρπια με ζάχαρη και τα αεριούχα αναψυκτικά.

Η Δίαιτα του Αυγού

Σε 2 εβδομάδες, αυτή η δίαιτα θα σας βοηθήσει να χάσετε πάνω από 10 κιλά γιατί τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σημαντικά θρεπτικά. Θα βελτιωθεί ο μεταβολισμός σας και συνολικά η υγεία σας.
Το μενού:

Εβδομάδα 1

Δευτέρα
Πρωινό: Θα πρέπει  να τρώτε δύο βραστά αυγά και ένα φρούτο
Μεσημέρι: Μπορείτε να φάτε δύο φέτες από ψωμί ολικής άλεσης και ένα φρούτο
Δείπνο: Σαλάτα και κοτόπουλο
Τρίτη
Πρωινό: 2 βραστά αυγά και ένα φρούτο
Μεσημέρι: Κοτόπουλο και σαλάτα
Δείπνο: 2 βραστά αυγά, σαλάτα, ένα πορτοκάλι
Τετάρτη
Πρωινό: 2 βραστά αυγά και ένα φρούτο
Μεσημέρι: Μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης, τομάτα, τυρί με χαμηλά λιπαρά
Δείπνο: Κοτόπουλο με σαλάτα
Πέμπτη
Πρωινό: 2 βραστά αυγά και ένα φρούτο
Μεσημέρι: Μόνο φρούτα
Δείπνο: Μόνο κοτόπουλο
Παρασκευή
Πρωινό: 2 βραστά αυγά
Μεσημέρι: 2 βραστά αυγά και λαχανικά στον ατμό
Δείπνο: Ψητό ψάρι και σαλάτα
Σάββατο
Πρωινό: 2 βραστά αυγά
Μεσημέρι: Φρούτα
Δείπνο: Κοτόπουλο στον ατμό και σαλάτα
Κυριακή
Πρωινό: 2 βραστά αυγά και φρούτα
Μεσημέρι: Λαχανικά στον ατμό, κοτόπουλο, τοματοσαλάτα
Δείπνο: Λαχανικά στον ατμό

Εβδομάδα 2

Δευτέρα
Πρωινό: 2 βραστά αυγά
Μεσημέρι: Κοτόπουλο και σαλάτα
Δείπνο: Σαλάτα, ένα πορτοκάλι, 2 βραστά αυγά
Τρίτη
Πρωινό: 2 βραστά αυγά
Μεσημέρι: 2 βραστά αυγά και λαχανικά στον ατμό
Δείπνο: Ψητό ψάρι και σαλάτα
Τετάρτη
Πρωινό: Ένα φρούτο και 2 βραστά αυγά
Μεσημέρι: Κοτόπουλο με σαλάτα
Δείπνο: Πορτοκάλι, 2 βραστά αυγά, σαλάτα
Πέμπτη
Πρωινό: 2 βραστά αυγά και ένα φρούτο
Μεσημέρι: Τυρί με χαμηλά λιπαρά, λαχανικά στον ατμό, 2 βραστά αυγά
Δείπνο: Κοτόπουλο στον ατμό και σαλάτα
Παρασκευή
Πρωινό: 2 βραστά αυγά και μόνο ένα φρούτο
Μεσημέρι: Τονοσαλάτα
Δείπνο: 2 βραστά αυγά και σαλάτα
Σάββατο 
Πρωινό: 2 βραστά αυγά, φρούτο
Μεσημέρι: Κοτόπουλο με σαλάτα
Δείπνο: Μόνο φρούτα
Κυριακή
Πρωινό: 2 βραστά αυγά
Μεσημέρι: Κοτόπουλο στον ατμό και λαχανικά
Δείπνο: Κοτόπουλο στον ατμό και λαχανικά
Σημείωση: Θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν αρχίσετε οποιαδήποτε δίαιτα. Να γυμνάζεστε τακτικά για καλύτερο αποτέλεσμα.  
Πηγή
 

Ζύμη με 4+1 υλικά για κριτσίνια, μπισκότα,

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Στη νέα ανάρτηση η εξέλιξη μιας συνταγής. Μια πανεύκολη ζύμη με πολλές πολλές εφαρμογές! Οι αυτοσχεδιασμοί επιβάλλονται!
 
cretangastronomy.gr
 

Ζύμη με 4+1 υλικά για κριτσίνια, μπισκότα, βουτήματα και πολλά άλλα!

Η εξέλιξη μια συνταγής!


«Με έχει σώσει η ζύμη σου. Σχεδόν κάθε βράδυ φτιάχνω κάτι καινούριο για να το έχουμε το πρωί». Αιφνιδιάστηκα από την ατάκα φίλης που εργάζεται σε ένα από τα καταστήματα της περιοχής μου.

«Ποια απ’ όλες;» ήταν η αυθόρμητη βέβαια ερώτηση με τόσες ζύμες που υπάρχουν εδώ μέσα. Πήρα την απάντηση ότι πρόκειται για την νηστίσιμη «σαν κουρού» ζύμη με τα 4 υλικά που κι εγώ χρησιμοποιώ πολύ συχνά σε πίτες. «Με το γιαούρτι;» «Όχι» μου λέει, «με το πορτοκάλι», τη νηστίσιμη να είναι και πιο ελαφριά.

«Εγώ δεν τη βάζω μόνο σε πίτες, φτιάχνω ένα σωρό διαφορετικά βουτήματα μ’ αυτήν».  Έχω βάλει: σταφίδες, ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο, κι ένα σωρό άλλα πράγματα και φτιάχνω εύκολα και γρήγορα βουτήματα που γίνονται ανάρπαστα».

Στην ερώτηση αν  προσθέτει ζάχαρη πήρα την απάντηση ότι αν είναι γλυκά τα πορτοκάλια δεν  χρειάζονται περισσότερη από τη γλύκα τους και ειδικά αυτήν την εποχή που τα βαλέντσια είναι μέλι δεν βάζει παρά μόνο χυμό. Ακόμη μου είπε πως τα κάνει τριβιδάκια, λίγο πιο λεπτά από τα μελομακάρονα και έτσι είχα όλες τις πληροφορίες για να χρησιμοποιήσω τη ζύμη μου σε νέες εφαρμογές που για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ποτέ σκεφτεί.

Δεν είναι λοιπόν καινούρια η συνταγή της σημερινής ανάρτησης. Είναι αυτό που λέει ο υπότιτλος!
Δοκίμασα τη συνταγή ήδη τρεις φορές!  Μια με καρύδια τριμμένα, μια με σταφίδες, και μια με λιναρόρπορο και κεφαλοτύρι τριμμένο. Και τις τρεις φορές δεν έμεινε ψίχουλο!

Ας την ξαναδούμε λοιπόν στις νέες της εφαρμογές αυτή τη ζύμη:

Υλικά:

200ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό
200ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας (30ml) ρακή ή άλλο λευκό ποτό
¾  κουταλάκι αλάτι
450-480 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Επιπλέον: ½ κούπα σταφίδες ή μισή κούπα τριμμένους ξηρούς καρπούς ή  3 κουταλιές λιναρόσπορο και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί

Επί το έργον:


Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι.  Ζυμώνουμε ελάχιστα, μόνο να ενσωματωθεί το αλεύρι και προσθέτουμε ένα ή περισσότερα υλικά της επιλογής μας.

Πλάθουμε κουλουράκια ή τριβιδάκια ή κριτσίνια ή ανοίγουμε φύλλο 3mm και κόβουμε μπισκότα.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 -190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (35 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο) .

Τα φυλάσσουμε σε κουτί μπισκότων.

Παρατηρήσεις:

  • Στην εφαρμογή με τα καρύδια έβαλα 2 κουταλιές ζάχαρη και στην εφαρμογή με τις σταφίδες έβαλα μια τσιμπιά κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Την πρώτη φορά τα έκανα περίπου όπως τα μελομακάρονα σε μέγεθος αλλά μας άρεσαν περισσότερο σαν κριτσίνια και σαν μπισκότα.
  • Αν θέλουμε τα κυλάμε σε σουσάμι όπως άλλα βουτήματα.
  • Έβαλα λίγο παραπάνω αλεύρι σε σχέση με την αρχική συνταγή  για να πλάθονται πιο εύκολα τα βουτήματα αλλά πάλι 1-2 κουταλιές έμειναν στη συσκευασία του αλευριού.
  • Εννοείται ότι έπονται κι άλλες προσθήκες που θα συμπληρώσουν τη σημερινή ανάρτηση!
  • Μπορεί να μην έχουν ζάχαρη αλλά είναι πολύ νόστιμα όντως κι έτσι! Ευχαριστώ κι από δω την Α.Π. για την «δημιουργική» επεξεργασία της συνταγής!
 

Μια ιστορία για τον θυμό και την αγάπη

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
fumara.gr
 
 

Μια μέρα, ένας σοφός ρώτησε τους μαθητές του:

«Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;».
«Επειδή χάνουν την ψυχραιμία τους» απάντησε κάποιος.
«Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν αφού ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;» επέμεινε ο σοφός.
«Γιατί θέλουν να τους ακούσει» είπε ένας άλλος μαθητής.
«Και γιατί δεν μπορεί να του μιλήσει με χαμηλή φωνή;» ρώτησε πάλι ο δάσκαλος.
Διάφορες απαντήσεις δόθηκαν αλλά καμιά δεν τον ικανοποίησε.
«Ξέρετε γιατί ουρλιάζουν δυο άνθρωποι όταν είναι θυμωμένοι;» τους είπε τότε.
«Επειδή όταν θυμώνουν, οι καρδιές τους απομακρύνονται πολύ. Έτσι για να μπορέσει ο ένας ν’ ακούσει τον άλλο, πρέπει να φωνάξει δυνατά, ώστε να καλύψει την απόσταση. Όσο πιο οργισμένοι είναι, τόσο πιο δυνατά πρέπει να φωνάξουν για ν’ ακουστούν.
Το αντίθετο γίνεται, για παράδειγμα, όταν δυο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι.
Δεν έχουν ανάγκη να ξεφωνίσουν. Μιλούν σιγανά και τρυφερά, επειδή οι καρδιές τους είναι πολύ κοντά. Η απόσταση μεταξύ τους είναι ελάχιστη.
Μερικές φορές μάλιστα είναι τόσο κοντά, που δεν χρειάζεται ούτε καν να μιλήσουν. Ψιθυρίζουν μονάχα. Κι όταν η αγάπη τους είναι πολύ δυνατή, δεν είναι αναγκαίο ούτε καν να μιλήσουν, τους αρκεί να κοιταχτούν. Έτσι συμβαίνει πάντα κι όταν δυο άνθρωποι που αγαπιούνται πλησιάζει ο ένας τον άλλον».
Όταν συζητάτε, λοιπόν, μην αφήνετε τις καρδιές σας να απομακρυνθούν, μη λέτε λόγια που σας απομακρύνουν, γιατί θα έρθει μια μέρα που η απόσταση θα γίνει τόσο μεγάλη, ώστε τα λόγια σας δεν θα βρίσκουν πια το δρόμο του γυρισμού.
Mahatma Gandhi
πηγή: thessalonikiartsandculture.gr 
 

«Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα»

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Συγκλονιστικές αλήθειες...
 
true.gr
 
 
«Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο άρθρο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», στο οποίο η συντάκτρια της, Μπίργκιτ Μπράουνρατ, «ξετυλίγει» όλη την αγάπη της για την Ελλάδα, από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων μέχρι σήμερα, και διαπιστώνει με λύπη ότι «οι άνθρωποι της γίνονται ολοένα και φτωχότεροι, αλλά μόνον οικονομικά», γιατί, όπως διατρανώνει, κλείνοντας το άρθρο της, «αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά, κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».
«Στα δώδεκά μου είχε έλθει επιτέλους η ώρα που επιτρεπόταν πλέον να ταξιδέψω για πρώτη φορά μόνη μου στο αεροπλάνο, αλλά από την αγωνία με έπιασαν πόνοι στο στομάχι, όμως η χώρα όπου με κατέβασε απαλά το αεροπλάνο μού θεράπευσε αστραπιαία τους πόνους.
Η Αθήνα και οι άνθρωποί της, αυτό ήταν το σκηνικό των ομορφότερων ονείρων μου», γράφει εισαγωγικά, μεταξύ άλλων, η Μπίργκιτ Μπράουνρατ για να σημειώσει στη συνέχεια ότι αργότερα πάντα έτριβε τα μάτια της για να συνειδητοποιήσει ότι είχε βρεθεί πραγματικά εκεί, στο ζωντανό βιβλίο της ιστορίας,
που βρίσκεται πάντα στα πόδια της σε κάθε γωνιά, που της δείχνει την ιστορία τής Ανθρωπότητας, από τις Μυκήνες, την Επίδαυρο μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου, σαν να ήταν μια «μηχανή του χρόνου».
Που την «προσγειώνει και την απογειώνει σε ονειρεμένα νησιά όπως η Ύδρα και ο Πόρος», συμπληρώνει η συντάκτρια, για να αναρωτηθεί κατόπιν «για το πόσο πλούσιος είναι άραγε κάθε άνθρωπος, που μπορεί να ζει σε αυτή τη χώρα, πόσο απίστευτα πλούσιος», όπως η ίδια νόμιζε παλιά, αλλά που σήμερα συνειδητοποιεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φτωχοί, και γίνονται φτωχότεροι, όπως αναφέρει το amfipolinews.blogspot.gr.
«Γίνονται όμως, μόνον οικονομικά φτωχότεροι», τονίζει η Μπίργλιτ Μπράουνρατ, «γιατί αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις