Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Μωσαϊκό: Μελινα Ασλανίδου - Το λάθος

Μωσαϊκό: Μελινα Ασλανίδου - Το λάθος: http://youtu.be/6jtY-0gb6Sg

Μωσαϊκό: Τέλος στους μαύρους κύκλους

Μωσαϊκό: Τέλος στους μαύρους κύκλους: ► Τέλος στους μαύρους κύκλους με μία σπιτική μάσκα Αποτελείται από φυσικά συστατικά Η σωματική, αλλά και η ψυχική κούραση, αποτυπώνετ...

Μωσαϊκό: ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μωσαϊκό: ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: http://www.visaltis.net/2013/05/blog-post_3.html?spref=fb ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ Ρόδο ως τη...

Μωσαϊκό: Άντονι Κουίν

Μωσαϊκό: Άντονι Κουίν: Ο Άντονι Κουίν (Άντονυ Κουίν) (αγγλικά: Anthony Quinn, 21 Απριλίου 1915 – 3 Ιουνίου 2001) ήταν μεξικανο-ιρλανδικής καταγωγής Αμερικα...

Σήμερα...21/4




Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Μωσαϊκό: Στέλιος Κυριακίδης

Μωσαϊκό: Στέλιος Κυριακίδης: Dimitris Tsokakis Χθες   Το 1946, ο 36χρονος Στέλιος Κυριακίδης αποφάσισε να συμμετάσχει στον περίφημο πεντηκοστό Διεθνή Μ...

Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


faghta-giagias.blogspot.com
Σπιτικές παραδοσιακές συνταγές, μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, της γιαγιάς.
https://faghta-giagias.blogspot.com/2012/04/2.html

Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου

Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυτή είναι η πιο παλιά, από τις συνταγές που έφτιαχνε η γιαγιά μου και έχει περισσότερο βούτυρο από το συνηθισμένο. Μας δίνει, μυρωδάτα, πολύ αφράτα και μαλακά κουλούρια, που τρίβουν στο στόμα. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό και αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου


Υλικά

•     160 γραμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
•     450 γραμ. ζάχαρη άχνη
•     3 βανίλιες
•     1 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο (170 ml)
•     1 μπέικιν πάουντερ (20 γραμμ.)
•     1 φακελάκι αμμωνία (28 γραμμ.)
•     8 αυγά φρέσκα
•     500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•     500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
 
Εκτέλεση
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Σ' ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, για 10 λεπτά.
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και διαλύουμε μέσα σ' αυτό την αμμωνία και έπειτα το ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους.
Κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, το βούτυρο, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2' ακόμη και ρίχνουμε τη μαρέγκα.
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σταματάμε το μίξερ και αρχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, ρίχνοντας λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, έως ότου η ζύμη πάψει σχεδόν να κολλάει στα χέρια μας και να είναι πολύ μαλακή.
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πασχαλινά κουλούρια βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες.
Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 25΄- 30΄, στη μεσαία σχάρα στον αέρα, ή στους 200°C στην προτελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις.

Διατηρούνται περισσότερο καιρό, κλεισμένα σε αεροστεγές μπολ.

-- Το μυστικό είναι η ζύμη, να μην γίνει σφιχτή, αλλά να κολλάει λίγο στα χέρια. Όταν μπει στο ψυγείο θα σταματήσει να κολλάει και θα είναι εντάξει.
Τεμάχια: 85 - 90 
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα 


Μωσαϊκό: Στυλιανός Κυριακίδης.

Μωσαϊκό: Στυλιανός Κυριακίδης.: Στυλιανός Κυριακίδης. (Ο νικητής στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, στις 20 Απριλίου 1946) "Δεν θέλω τίποτα για εμένα. Το μόνο που ζ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις