Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Μωσαϊκό: Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ "ΤΡΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»

Μωσαϊκό: Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ "ΤΡΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»: Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ "ΤΡΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» Ἔφυγε ἡ ζωή μας ἢ ἔφυγαν πουλιὰ ἀπ᾿ τὴν παλάμη τοῦ Θεοῦ; Τράβηξαν τουφεκιὲς ν...

Μωσαϊκό: Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν τσιμέντο!

Μωσαϊκό: Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν τσιμέντο!: http://arxaia-ellinika.blogspot.gr/2013/05/oi-makedones-xrhsimopoioysan-tsimento.html Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν τσιμέντο! ...

Αγροσελίδα: Προτάσεις λίπανσης απο την HAIFA.

Αγροσελίδα: Προτάσεις λίπανσης απο την HAIFA.: Για μελιτζάνα πατήστε εδώ Για λίπανση κρεμυδιού,εδω Για αγκινάρα εδώ Προτεινόμενη λίπανση στο μαρούλι,εδώ Συστάσεις για λίπανση του αγγ...

Προτάσεις λίπανσης απο την HAIFA.






Για μελιτζάνα πατήστε εδώ

Για λίπανση κρεμυδιού,εδω

Για αγκινάρα εδώ

Προτεινόμενη λίπανση στο μαρούλι,εδώ

Συστάσεις για λίπανση του αγγουριού,εδω

Πιπεριά,προτεινόμενη λίπανση,εδώ

Λίπανση της ντομάτας,εδώ

Φασολάκια,προτεινόμενη λίπανση

Καλλιέργεια σκόρδου,προτεινόμενη λίπανση

Καρπούζι,προτεινόμενη λίπανση

Λίπανση της πατάτας

Κολοκύθι,προτεινόμενη λίπανση

Προτεινόμενη λίπανση για φράουλες

Λίπανση για μπρόκολα

Προτεινόμενη λίπανση για το λάχανο

Λίπανση για κολοκυθάκι στο θερμοκήπιο

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Μωσαϊκό: Τα θεραπευτικά όνειρα της Επιδαύρου

Μωσαϊκό: Τα θεραπευτικά όνειρα της Επιδαύρου: http://argolikivivliothiki.gr Τα θεραπευτικά όνειρα της Επιδαύρου  από Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού ...

Αγροσελίδα: Φρούτα και λαχανικά μας κάνουν χαρούμενους και αισ...

Αγροσελίδα: Φρούτα και λαχανικά μας κάνουν χαρούμενους και αισ...: Τα  φρούτα και τα λαχανικά  κάνουν τους νέους ανθρώπους πιο χαρούμενος, ήρεμους και πιο ενεργητικούς στην καθημερινότητά τους σύμφωνα...

Φρούτα και λαχανικά μας κάνουν χαρούμενους και αισιόδοξους – Έρευνα



Τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν τους νέους ανθρώπους πιο χαρούμενος, ήρεμους και πιο ενεργητικούς στην καθημερινότητά τους σύμφωνα με μελέτη τουUniversity of Otago της Νέας Ζηλανδίας.
Ο ερευνητής του τμήματοςΨυχολογίας Τάμλιν Κόννερ και οι Κάρολιν Χόργουοθ και Μπόνι Γουάιτ του τμήματος Διατροφολογίαςμελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στα συναισθήματα και τις διατροφικές συνήθειες.
Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Journal of Health Psychology στις 24 Ιανουαρίου συμμετείχαν 281 νέοι ενήλικες μέσου όρου ηλικίας τα 20 έτη.
Οι νέοι κατέγραψαν τις καθημερινές διατροφικές τους επιλογές και τη διάθεσή τους.
Η μελέτη έδειξε μια πολύ ισχυρή σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση -ειδικά- φρούτων και λαχανικών και την καλή διάθεση.
Η θετική αλλαγή έρχεται με την κατανάλωση επτά ως οκτώ μερίδων φρούτων ή λαχανικών ημερησίως (με την έννοια μερίδα εννοείται ποσότητα αντίστοιχη σε αυτή που χωράει σε μια χούφτα).
—Φρούτα και αισιοδοξία
Αντίστοιχη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Psychosomatic Medicine συνδέει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με την αισιοδοξία.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι πιο αισιόδοξοι εθελοντές εμφάνιζαν στο αίμα τους υψηλότερα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών που ονομάζονται καροτενοειδή.
Ένα γνωστό καροτενοειδές είναι η β-καροτίνη, μια χρωστική που περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στα φρούτα και λαχανικά πορτοκαλί χρώματος καθώς και στα πράσινα σκούρα, φυλλώδη λαχανικά.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών όπως είναι τα καροτενοειδή στο αίμα, μπορούν να αποτελούν δείκτη καλής υγείας.
Τα αντιοξειδωτικά δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες οι οποίες παράγονται στον οργανισμό και μπορούν να προκαλούν βλάβες στα κύτταρα και να συμβάλλουν στην εμφάνιση νόσων.
—’Αλλες τροφές που μας κάνουν χαρούμενους
Πλιγούρι βρώμης
Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχει το πλιγούρι βρώμης ενισχύουν την παραγωγή σεροτονίνης από τον οργανισμό, ενώ έχουν υψηλή ενεργειακή αξία μακράς διαρκείας. Η σεροτονίνη είναι ένα ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου, ο οποίος συμμετέχει στη ρύθμιση της διάθεσης, της όρεξης και του ύπνου,ενώ η έλλειψή της συνδέεται με την εκδήλωση κατάθλιψης.
Άλλες πηγές: ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά, καφέ ρύζι
Γαλοπούλα
Η γαλοπούλα περιέχει υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης, ενός αμονιξέος απαραίτητου για την παραγωγή σεροτονίνης.
Άλλες πηγές: αβγά, κοτόπουλο, μοσχάρι, σησαμόσποροι, κολοκυθόσποροι (πασατέμπο)
Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, η έλλειψη του οποίου συνδέεται με την κατάθλιψη.
Άλλες πηγές: φακές, μαύρα φασόλια, σπαράγγια, σέσκουλα
Σολομός
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ οι ανθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 έχουν περισσότερη φαιά ουσία στην περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τον έλεγχο των συναισθημάτων. Τα Ωμέγα-3 που υπάρχουν σε μεγάλες δόσεις στο σολομό προστατεύουν επίσης από τις καρδιοπάθειες, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση κ.α
Άλλες πηγές: σαρδέλες, σκουμπρί, αβγά, λιναρόσπορος
Φράουλες
Οι φράουλες περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών με ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου. Τα αντιοξειδωτικά είναι συστατικά τα οποία βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των ζημιών, οι οποίες οφείλονται στην οξειδωτική δράση των τοξικών ελευθέρων ριζών. Οι γιατροί συστήνουν την απευθείας πρόσληψη των αντιοξειδωτικών από τροφές και όχι από συμπληρώματα διατροφής.
Άλλες πηγές: μύρτιλλα, κράνα, δαμάσκηνα, φασόλια pinto
Σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι μία ακόμα πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ ακόμα περιέχει ενδορφίνες (φυσικά αναλγητικά) και ενισχύει τη σεροτονίνη.

Αγροσελίδα: Καρπούζι.Η καλλιέργεια του.

Αγροσελίδα: Καρπούζι.Η καλλιέργεια του.: Το απόλυτα συνυφασμένο φρούτο με το Ελληνικό μας καλοκαίρι αποτελεί μια καλή λύση για αύξηση των εσόδων τους μήνες αυτούς.Υπάρχο...

Καρπούζι.Η καλλιέργεια του.







Το απόλυτα συνυφασμένο φρούτο με το Ελληνικό μας καλοκαίρι αποτελεί μια καλή λύση για αύξηση των εσόδων τους μήνες αυτούς.Υπάρχουν πολυάριθμες ποικιλίες καρπουζιών με 3 κύριες να καλλιεργούνται στη χώρα μας ,αυτές είναι η κλασική ερυθρόσαρκη ποικιλία λευκόσαρκη και η μοσχάτη.Το καρπούζι αποτελεί μονοετή καλλιέργεια και καλλιεργείτε είτε όλο το χρόνο σε θερμοκηπιακές μονάδες είτε παραδοσιακά στην ύπαιθρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.



Τα εδάφη στα οποία ευδοκιμεί θα πρέπει να είναι γόνιμα με αυξημένα ποσοστά οργανικής ουσίας ,ελαφρώς όξινα και υγρά. Έχει ωστόσο παρατηρηθεί πως η ποιότητα του καρπού τείνει να αυξάνεται σε ελαφριά αμμώδη εδάφη με μικρότερες βέβαια αποδόσεις.



Τα καρπούζια φυτεύονται είτε απευθείας υπό μορφή σπερμάτων, είτε υπό μορφή μοσχευμάτων αυτούσιων ή εμβολιασμένων σε φυτό κολοκυθιάς , με το τελευταίο να αποτελεί αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο.



Η φύτευση γίνεται τους μήνες Απρίλιο Μάιο και ως τις αρχές καλοκαιριού, όταν το έδαφος διατηρεί υγρασία, σε γραμμές και σε αρκετά μεγάλες μεταξύ τους αποστάσεις .Πιο συγκεκριμένα η φύτευση σπερμάτων γίνεται σε αποστάσεις 2,3 μέτρων και 0,80 μ επί των γραμμών, ενώ η φύτευση μοσχευμάτων απαιτεί ελαφρώς μεγαλύτερες επί των γραμμών αποστάσεις, ήτοι 1μ. Στην περίπτωση των μοσχευμάτων θα πρέπει να έχει γίνει προσεκτική επιλογή τους όσων αφορά την ηλικία τους( πρέπει αν είναι μικρότερα των 7 εβδομάδων) καθώς και να είναι απαλλαγμένα από παθογόνα ,ενώ σημαντικό είναι να διατηρείται το μέσο στο οποίο είναι εγκατεστημένα κατά τη μεταφορά τους στο μποστάνι, σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανή η πρόκληση κάποιου είδους σοκ στα φυτά.



Μετά τη φύτευση, είναι απαραίτητη η χρήση καλά χωνεμένης κοπριάς για αύξηση της οργανικής ουσίας του εδάφους, ενώ στη συνέχεια χρειάζεται μια πολύ καλή καλιούχος και φωσφορική λίπανση με το πότισμα να ακολουθεί των διαδικασιών. Είναι πιθανό αργότερα να χρειαστεί επιπλέον επιφανειακή λίπανση.



Κατά την ανθοφορία, πραγματοποιείται ένα κορφολόγημα, με τελικό αποτέλεσμα 1-3 άνθη ανά φυτό ,που σκοπό έχει την παραγωγή το πολύ τριών ραγών από το καθένα που θα υπερέχουν όμως ποιοτικά ως προς το μέγεθος και την ποσότητα σακχάρων τους. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και αργότερα σε όσους καρπούς παρουσιαστούν όψιμα.



Το μποστάνι χρειάζεται διαμόρφωση με συστροφή των μίσχων μια φορά σε κάθε καταβολάδα με στόχο την καλύτερη διαχείρισή του .



Το πότισμα, είναι αρκετά σημαντικό στην καλλιέργεια καρπουζιών ,γεγονός απόλυτα λογικό αρκεί απλά να σκεφτεί κανείς ότι σχεδόν το 90% της ράγας του καρπουζιού αποτελείται από νερό. Στην αρχή το πότισμα είναι αραιότερο 1-2 φορές την εβδομάδα ενώ στη συνέχεια η πυκνότητα αυξάνεται και φτάνει να απαιτείται καθημερινό πότισμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά πολύ. Καλό είναι τα ποτίσματα να γίνονται αργά το απόγευμα ή πολύ νωρίς το πρωί όπου δεν υπάρχει εκτεταμένη ηλιοφάνεια. Τα απογευματινά ποτίσματα πλεονεκτούν έναντι των πρωινών καθώς στα πρωινά δεν προλαβαίνει πάντα να γίνει απορρόφηση αλλά διακόπτεται από την μεγάλη εξάτμιση των μεσημεριανών ωρών.



Η συγκομιδή , γίνεται κατά τους καλοκαιρινός μήνες σταδιακά. Οι καρποί πρέπει να είναι στην ώριμη φάση τους για να συγκομισθούν ήτοι να τα επίπεδα σακχάρων τους να είναι μέγιστα. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα στο να γίνει αντιληπτό πότε τα καρπούζια είναι ώριμα , με κάποιους πρακτικούς τρόπους να το αναστέλλουν. Χαρακτηριστική μέθοδο αναγνώρισης αποτελεί το κιτρίνισμα και η μετέπειτα ξήρανση του μικρού υποκείμενου στον ποδίσκο φύλλου, ενώ για τους περισσότερο έμπειρους φαίνεται να διαφέρει ο ήχος που παράγεται αν χτυπήσουμε τη ράγα, ο οποίος όταν ο καρπός ωριμάσει είναι χαρακτηριστικός υπόκωφος. Η απομάκρυνση του καρπού από το φυτό γίνεται ,χωρίς να αποκολληθεί ο ποδίσκος για να μην υπάρχουν προβλήματα μολύνσεων, ενώ καταλληλότερη ώρα για τη συγκομιδή αποτελεί το βράδυ κ αυτό γιατί τις πρωινές ώρες τα καρπούζια μπορεί να σπάσουν λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό.



Μετά τη συγκομιδή διατηρούνται σε θερμοκρασίες 10-15 βαθμούς και 90% σχετική υγρασία για χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις 3 εβδομάδες, ενώ δεν αγαπούν την ψύξη η οποία τους προκαλεί υποβαθμίσεις ποιότητας .



Η αντιμετώπιση τυχών ζιζανίων της καλλιέργειας είναι απαραίτητη ,κ αυτό διότι εκτός του ότι υποβαθμίζουν την ποιότητα των καρπών ανταγωνιζόμενα τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους, αποτελούν ιδανικούς ξενιστές για παθογόνα που προσβάλουν τα καρπούζια.



ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ . Δυστυχώς η καλλιέργεια προσβάλλεται από πληθώρα παθογόνων ,με την ανδρομύκωση φουζαρίου να αποτελεί τη σημαντικότερη. Ο μύκητας αυτός μπορεί να προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή του φυτού καθώς προκαλεί φραγμό των αγγείων του και εμποδίζει την τροφοδοσία του με νερό και θρεπτικά συστατικά. Εκτός όμως από το φουζάριο , τα καρπούζια προσβάλλουν επίσης μελίγκρες ,τετράνυχος και νηματώδη, ενώ συχνή είναι και η παρατήρηση ανθράκωσης στα φυτά. Οι ιώσεις είναι επίσης συχνό πρόβλημα γ αυτό και είναι απαραίτητη η ορθή και προσεκτική χρήση του πολλαπλασιαστικού υλικού ,το οποίο θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο των παθογόνων ,καθώς και η καταπολέμηση των αφίδων οι οποίες αποτελούν φορείς ιών.



Παραγωγή σπόρου για επόμενη φύτευση είναι δυνατόν να γίνει από τον ίδιο τον παραγωγό με σχετικά απλή διαδικασία .Αρχικά επιλέγονται κάποιοι καρποί με άριστα χαρακτηριστικά ως δότες των σπερμάτων. Στη συνέχεια αφήνονται στο φυτό ώστε να ωριμάσουν φυσιολογικά και κατά το τελευταίο στάδιο της ωρίμανσης ,όταν θα έχουν πια κουφώσει γίνεται η λήψη των σπερμάτων τους. Τα σπέρματα πλένονται , στεγνώνονται και διατηρούνται σε ξηρό και σκοτεινό περιβάλλον. Ο χρόνος που δύνανται να βλαστήσουν φτάνει τα 5 έτη.



Αποδοση. Τα απλά καρπούζια που προέρχονται απευθείας από φυτό του ίδιου είδους δίνουν σύμφωνα πάντα με την κρίση παραγωγών περίπου 400-500 κιλά ανά στρέμμα ενώ εμβολιασμένα σε φυτά κολοκυθιάς καρπούζια δίνουν περίπου 800-1200 κιλά ανά στρέμμα



Κέρδος-Έξοδα. Τα έξοδα για τα μη εμβολιασμένα φυτά κυμαίνονται γύρω στα 400 με 500 ευρώ ανά στρέμμα ενώ για τα εμβολιασμένα σε φυτά κολοκυθιάς αυτά ανέρχονται στα 1000 ευρώ ανά στρέμμα. Τα κέρδη δεν είναι σταθερά και είναι εξαρτώνται απόλυτα από την εποχή. Οι τιμές των πρώτων καρπουζιών που θα πωληθούν νωρίς το καλοκαίρι σύμφωνα με παραγωγούς στην περιοχή της Πρέβεζας κυμαίνονται στα 0,20 ευρώ το κιλό ,ενώ οι μετέπειτα τιμές πώλησης μέσα στο καλοκαίρι δεν ξεπερνούν τα 0.07 ευρώ ανά κιλό πάντα.



Η καλλιέργεια καρπουζιών δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1 έτος στο χωράφι ενώ αποτελεί κατάλληλη καλλιέργεια για αμειψισπορά σιτηρών και ψυχανθών. Καλλιεργείται κάλλιστα παράλληλα με καλλιέργεια καλαμποκιού.

Ευθαλία Παυλίδου

agrocapital

Μωσαϊκό: Χίος, Νέα Μονή

Μωσαϊκό: Χίος, Νέα Μονή: Βόρειο Αιγαίο, ο Τόπος μας Χίος, Νέα Μονή Τα ψηφιδωτά της Νέας Μονής Χίου αποτελούν τη μία από τις τρεις κορυφαίες δημιου...

Μωσαϊκό: Ναός του Ηρακλή – Αμμάν Ιορδανία

Μωσαϊκό: Ναός του Ηρακλή – Αμμάν Ιορδανία: http://arxaia-ellinika.blogspot.gr/2013/05/naos-toy-hraklh-amman-iordania.html Ναός του Ηρακλή – Αμμάν Ιορδανία Στον ψηλότε...

Αγροσελίδα: Τα 12 πιο παράξενα αλλά επιτυχημένα “γιατροσόφια”

Αγροσελίδα: Τα 12 πιο παράξενα αλλά επιτυχημένα “γιατροσόφια”: Τα 12 πιο παράξενα αλλά επιτυχημένα “γιατροσόφια” Τα κλασικά γιατροσόφια των παλιών μπορεί να φαντάζουν ανίσχυρα μπροστά στα επι...


Τα 12 πιο παράξενα αλλά επιτυχημένα “γιατροσόφια”


Τα κλασικά γιατροσόφια των παλιών μπορεί να φαντάζουν ανίσχυρα μπροστά στα επιτεύγματα της ιατρικής, αλλά η αλήθεια είναι, ότι πολλές φορές έχουν αποδειχτεί σωτήρια για διάφορες παθήσεις.
Σύμφωνα με το prevention.com, ο καθένας στο σπίτι του έχει μία πληθώρα από υλικά, που αρκετές φορές αν γνωρίζει πώς και πότε να τα χρησιμοποιήσει, μπορεί να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες. Βέβαια, σε καμία περίπτωση, οι «θεραπείες» που ακολουθούν δε μπορούν να αντικαταστήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές και τις συμβουλές του γιατρού σας.
Γαρύφαλλο για τα κοψίματα
Ψεκάστε με σκόνη από γαρύφαλλο (το μπαχαρικό) στην περιοχή που κοπήκατε για να περιορίσετε τη μόλυνση. Το λάδι από το γαρύφαλλο είναι πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό που είναι αντισηπτικό και έχει καταπραϋντική δράση.
Γλυκόριζα για την καούρα
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, η γλυκόριζα μπορεί όχι μόνο να «διώξει» την καούρα αλλά να επιλύσει το πρόβλημα. Έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για το στομάχι, καθώς είναι ουσιαστικά ένα φυτικό αντιόξινο, αν και η κατάχρηση βέβαια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις, ανεβάζοντας την πίεση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε γλυκοριζικό οξύ.
Γιαούρτι για την κακή αναπνοή
Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα ζωντανά βακτήρια στο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορούν να καταστείλουν τα επίπεδα της κακής αναπνοής, που προκαλούν τα βακτηρίδια. Εναλλακτικά, για την κακή αναπνοή μπορείτε να μασήσετε και ένα κλωναράκι μαϊντανό.
Ελαιόλαδο για το έκζεμα
Το ελαιόλαδο είναι πλούσια πηγή βιταμίνης E, γεγονός που το καθιστά φυσικό ενυδατικό για το δέρμα. Τοποθετήστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο σώμα σας μετά από το ντους, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό. Το ελαιόλαδο έχει την ικανότητα να «σφραγίζει» την υγρασία και να απαλύνει τον πόνο από τα επώδυνα εκζέματα.
Στοματικό διάλυμα για τους μύκητες των ποδιών
Ένα ποδόλουτρο με …στοματικό διάλυμα για περίπου 15 με 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα, μπορεί να σας απαλλάξει από τους μύκητες των ποδιών. Τα αντισηπτικά και απολυμαντικά του συστατικά είναι αρκετά ισχυρά, για να «επιτεθούν» στους μύκητες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς, ότι τα στοματικά διαλύματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες καταστάσεις, από τη θεραπεία της γονόρροιας μέχρι και τον …καθαρισμό δαπέδων. Το στοματικό διάλυμα είναι ιδανικό και για τις «φουσκάλες». Απλά, τοποθετήστε λίγη ποσότητα πάνω στη φουσκάλα 2 με 3 φορές την ημέρα και αφήστε το να στεγνώσει.
Ζάχαρη για το λόξυγκα
Ο λόξυγκας μπορεί να μην είναι …πάθηση, είναι όμως αρκετά ενοχλητικός. Για να τον σταματήσετε αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι η ξαφνική γλυκύτητα στη γλώσσα, «παραφορτώνει» τις νευρικές απολήξεις στο στόμα και σταματά το σπασμό του λόξυγκα.
Δαγκώστε ένα μολύβι για τον…πονοκέφαλο
Όσο παράδοξο και αν ακούγεται ένα απλό μολύβι μπορεί να σας θεραπεύσει από τον πονοκέφαλο. Αρκετές περιπτώσεις πονοκεφάλων οφείλονται στην ένταση που προκαλείται, όταν σφίγγετε ασυναίσθητα τα σαγόνια σας. Όταν όμως δαγκώσετε ένα μολύβι, στην ουσία, αναγκάζετε τους μυς των σαγονιών να χαλαρώσουν, απομακρύνοντας την ένταση από το κεφάλι.
Τσίχλα για την κούραση
Μελέτες, που έχουν γίνει, έχουν δείξει, ότι αν μασάτε τσίχλα μέντας ή κανέλας αυξάνετε την εγρήγορση του εγκεφάλου σας και μειώνετε την κούραση μέχρι και 20%. Μάλιστα, σε ειδικά τεστ που έγιναν, αναφέρθηκε, ότι όσοι συνήθιζαν να μασούν τσίχλα μέντας ή κανέλας παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα απογοήτευσης κατά 20% και αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης κατά 30% .
Ελιές και λεμόνι για τη ναυτία
Η ναυτία συνήθως προκαλεί υπερβολική έκκριση σιέλου, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί ζάλη. Τρώγοντας ελιές ή πιπιλίζοντας ένα λεμόνι, όταν ακόμα η ναυτία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αίσθηση (της ναυτίας), λόγω των τανινών που περιέχουν τόσο οι ελιές όσο και τα λεμόνια.
Βότκα για τη μυρωδιά των ποδιών
Λίγα πράγματα υπάρχουν, τα οποία μάλλον …δε μπορεί να θεραπεύσει η βότκα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, αυτή της δυσοσμίας των ποδιών, η βότκα είναι ιδανική λύση. Σκουπίστε τα πόδια σας με ένα πανί, το οποίο προηγουμένως έχετε υγράνει με βότκα. Η βότκα έχει αντισηπτική δράση και μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο καταστρέφει την οσμή, που προκαλούν τα βακτηρίδια και οι μύκητες και παράλληλα, στεγνώνει την υγρασία, που αφήνουν αυτοί οι οργανισμοί μεγαλώνοντας.
Παγωτό για το κάψιμο
Ο ιστός στον ουρανίσκο της στοματικής κοιλότητας έχει μόλις μερικά χιλιοστά πάχος, γι ‘αυτό είναι πολύ ευαίσθητος στα ζεστά τρόφιμα. Στην περίπτωση, που καείτε από κάποιο ζεστό τρόφιμο, φάτε μία κουταλιά παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Η δροσιά αυτή μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση. Ένα κρύο ποτό ή ένα παγάκι στο στόμα θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά προσοχή: αφαιρέστε το παγάκι γρήγορα, πριν επιδεινώσει την κατάσταση.
Ντομάτες για την ακμή
Οι ντομάτες είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α και C, αντιοξειδωτικών και όξινων στοιχείων, που συμβάλουν στην καταπολέμηση δερματολογικών παθήσεων ελαφριάς μορφής. Η θεραπεία της ντομάτας είναι μάλιστα ιδανική για λιπαρά δέρματα. Λιώστε μία μικρή ντομάτα σε πολτό και στη συνέχεια απλώστε τον στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη για περίπου μία ώρα και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε (το πρόσωπό σας). Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα για μία εβδομάδα.
Μαγειρική σόδα για την ουρολοίμωξη
Στα πρώτα σημάδια των συμπτωμάτων, πιείτε ένα διάλυμα το οποίο θα περιέχει ? κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 8 κουταλιές νερό. Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα. Η μαγειρική σόδα καθιστά το περιβάλλον της ουροδόχου κύστης πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανότητα των βακτηρίων να πολλαπλασιάζονται.

Μωσαϊκό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Μωσαϊκό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Για μεγέθυνση πατάτε ροδάκι και ανοίγει νέα καρτέλα με φακό +-   ο Νομός του Ψηλορείτη

Δημοφιλείς αναρτήσεις