Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Από την ταινία "Το φυλαχτό της μάνας" (1965)



10.908 προβολές
Όπου καπνός είναι φωτιά - Πάνος Τζανετής & Μανταλένα (Cine Video)
Με νέο ήχο!!
Από την ταινία "Το φυλαχτό της μάνας" (1965)

3 γλυκά χωρίς ζάχαρη και αλεύρι


enimerotiko.gr
Πεντανόστιμα γλυκά: Θέλετε να δοκιμάσετε να κάνετε γλυκά χωρίς, αλεύρι και ζάχαρη, αλλά δεν γνωρίζετε τη συνταγή; Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συνταγές και να φτιάξετε ένα από τα τρία υπέροχα γλυκά, που ακολουθούν.

Σοκολατάκια σταφίδας: Υλικά συνταγής

– 1 ποτήρι σταφίδες
– Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 1 ποτήρι καρύδια
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– Σκόνη από κακάο για γαρνιτούρα

Σοκολατάκια σταφίδας: Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπήστε στο μπλέντερ τα καρύδια ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά.
– Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
– Βάλτε στο μπλέντερ τις σταφίδες, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
– Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, τα υλικά.
– Προσθέτετε το μείγμα στο μπολ με τα καρύδια και ανακατέψτε.
– Βρέξτε τα χέρια σας για να φτιάξετε μικρά μπαλάκια.
– Πασπαλίστε τα, με σκόνη κακάο.
– Καταψύξτε τα στο ψυγείο για 3 ώρες.

Κέικ μπανάνας στην κούπα: Υλικά συνταγής

– 1/2 μπανάνα
– 1/4 του φλιτζανιού βατόμουρα
– 14 γραμμάρια αλεύρι καρύδας
– 1 στικ κανέλας
– 1/4 κουταλιά της baking powder
– 3 κουταλιές της σούπας γάλα
– 1 αυγό

 Κέικ μπανάνας στην κούπα: Εκτέλεση συνταγής

– Βάλτε αλεύρι καρύδας σε μια κούπα.
– Προσθέστε, το baking powder και την κανέλα και ανακατέψτε τα.
– Βάλτε γάλα και λιωμένη μπανάνα σε μία κούπα.
– Σπάστε ένα αυγό και απλώστε τον κρόκο.
– Προσθέστε βατόμουρα.
– Ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά.

Πενόμασταν γλυκά – Mπισκότα με m&m’s: Υλικά συνταγής

– 3 αυγά
– 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
– 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
– 1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
– 1 1/2 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
– 1/2 του φλιτζανιού βούτυρο
– 4 1/2 του φλιτζανιού βρώμη
– 3/4 του φλιτζανιού m&ms
– 1/2 του φλιτζανιού μαύρη κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Mπισκότα με m&m’s: Εκτέλεση συνταγής

– Βάλτε σε ένα μπολ αυγά, αλάτι, βούτυρο και φυστικοβούτυρο.
– Ανακατέψτε τα υλικά.
– Προσθέστε μαγειρική σόδα και βρώμη.
– Συνεχίστε, το ανακάτεμα.
– Βάλτε σε μπολ την κουβερτούρα και τα m&ms και ανακατέψτε τα.
– Προσθέστε τα στο προηγούμενο μείγμα και ανακατέψτε τα.
– Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς.
– Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
– Βάλτε το μείγμα στο ταψί.
– Ψήστε για δέκα λεπτά.

Έχουμε το γονίδιο Έψιλον...δεν υπάρχει σε άλλο λαό


ellaniapili.blogspot.com
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ!

Το D.N.A μας που από ότι αποφάνθηκαν στις 19/11/2012 Γάλλοι βιολόγοι ότι στο D.N.A των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που μας καθιστούν διαφορετικούς. Θα μπορούσε να ήταν το ΙΧΩΡ. Επίσης σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών και της Παβίας της Ιταλίας το D.N.A των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρή φυλή που δεν έχει επηρεαστεί από Σλάβους, Τούρκους ή οποιουσδήποτε άλλους. Αυτό είναι που τους ενοχλεί.
Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο νοών νοείτο. Το D.N.A. των Ελλήνων είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστό. Υπάρχει μία ομάδα στο χρωμόσωμα Υ. Στο χρωμόσωμα αυτό υπάρχουν γνωρίσματα που μεταβιβάζονται μόνο από τον άνδρα. Γνωρίζουμε από την εποχή του Ομήρου ακόμη ό,τι ο ΙΧΩΡ μεταβιβάζεται μόνον από τον άνδρα.

Έτσι λοιπόν επιτέλους η επιστήμη μπόρεσε και ταυτοποίησε το γονίδιο Έψιλον. Το γονίδιο Έψιλον βρίσκεται στο χρωμόσωμα Υ και η συγκεκριμένη τοποθεσία του ονομάζεται Ε 1Β 1Β. Εκτος από την Ελλάδα αυτό το γονίδιο Ε υπάρχει στη βόρεια Αλβανία και στην Κάτω Ιταλία, Κάτω Γαλλία, και περιέργως στον χώρο που έφτασε ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης δηλαδή τη Σουηδία και τη Νορβηγία και Βόρειες χώρες γενικότερα. Στην Τουρκία το 47% του πληθυσμού φέρει το γονίδιο Έψιλον. Αυτό υπονοεί ότι το 47% του Τουρκικού λαού είναι Ελληνικής καταγωγής. Αυτό πρέπει να μάθουν οι Έλληνες της Τουρκίας. Η μισή Τουρκία είναι ελληνική .Ας εξετάσουν αν τολμούν το D.N.A. Όλοι οι γενετιστές λένε ότι το γονίδιο Ε υπάρχει μόνο στην ελληνική φυλή.
Άρα Έλληνες είναι και οι μισοί τούρκοι και οι βόρειοι λαοί. Στην νότιο Γαλλία είναι το 47%.

Πηγή:
panagiotis.darivas

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΡΕΝΤΑ....

200 γρ Ταχίνι βιολογικό
100 γρ Μέλι βιολογικό
100 γρ Χαρουπάλευρο (όσο πάρει)
Λίγο νερό πηγής ή φιλτραρισμένο ,χωρίς χλώριο...
Ρίχνουμε σε ένα σκεύος το ταχίνι με λίγο νερό και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν είναι σκληρό προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.

Ρίχνουμε με το κουτάλι το χαρουπάλευρο ανακατεύοντας
Φέρνουμε τη μερέντα στη ρευστότητα που θέλουμε προσθέτοντας ή λίγο νερό ή λίγο χαρουπάλευρο.
Φτιάχνουμε μικρή ποσότητα και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 10 περίπου ημέρες.
Προσοχή! Επιλέγουμε υλικά Άθερμα για να έχουμε όλα τα ένζυμα,βιταμίνες ,ιχνοστοιχεία κλπ...

6 Λαχανικά που μπορείς να φυτεύσεις το Φθινόπωρο



6 Λαχανικά που μπορείς να φυτεύσεις το Φθινόπωρο!



Αν σκέφτεσαι να κάνεις ένα μποστάνι (μικρό ή μεγάλο) στο σπίτι σου με λαχανικά που θα μπορείς να μαγειρέψεις τότε τι καλύτερο από τα λαχανικά που μπορείς να φυτεύσεις το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα. Μάλιστα πολλά από τα λαχανικά αυτά δίνουν καρπούς και νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Τα συγκεκριμένα λαχανικά όχι απλώς αντέχουν το κρύο αλλά το επιζητούν και έτσι στα τέλη Φθινοπώρου ήδη θα έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται. Φυσικά τα φρούτα και λαχανικά της δικής σου παραγωγής θα έχουν δυνατή γεύση και έντονο άρωμα. Σίγουρα θα τα απολαύσεις πολύ.

6 Ζαρζαβατικά που φυτεύονται το Φθινόπωρο


Τα κρεμμύδια

fresko kremmydi
Τα κρεμμύδια είναι η νούμερο είναι επιλογή ανάμεσα στα 6 λαχανικά που μπορείς να φυτεύσεις το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα. Αυτό γιατί ουσιαστικά το κρεμμύδι αφότου φυτευτεί φροντίζει τον εαυτό του. Το φρέσκο κρεμμύδι μπορείς να το καλλιεργήσεις όλο τον χρόνο ενώ το ξερό τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Σημαντικό είναι ότι τα κρεμμύδια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το σκόρδο

skordo kalliergeia
Το σκόρδο είναι ένα λαχανικό με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και πλούσια γεύση για την μαγειρική. Τα σκόρδα πρέπει να φυτεύονται τον Νοέμβριο για να δώσουν καρπούς στις αρχές του καλοκαιριού. Καλό είναι να τα φυτεύσεις μετά τις πρώτες βροχές γιατί δεν τα πάνε καλά με την υγρασία. Δες επίσης 6 Φυτά που αντέχουν στην ζέστη για το μπαλκόνι σου!

Τα καρότα

karota kalliergeia
Τα καρότα καλλιεργούνται και σε γλάστρα και μπορείς να τα καλλιεργήσεις την άνοιξη και το φθινόπωρο. Ακόμα ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας που μπορείς να σπείρεις καρότα. Το λαχανικό αυτό θέλει αρκετό νερό και πρέπει να το «βλέπει» ο ήλιος.

Η αγκινάρα

kalliergeia agkinaras
Η αγκινάρα είναι ένα ιδιαίτερο και ωφέλιμο λαχανικό. Φυτεύεται το φθινόπωρο αλλά πρέπει να είναι προστατευμένη από το δυνατό κρύο. Με ένα φυτό μπορείς να έχεις αγκινάρες για τέσσερα χρόνια τουλάχιστον. Δες επίσης Πως να καλλιεργήσεις τα δικά σου αρωματικά φυτά!

Το μαρούλι

marouli kalliergeia
Το μαρούλι είναι εύκολο στην φύτευση ακόμα και για τους εντελώς αρχάριους. Γι αυτό το λόγο είναι ανάμεσα στα 6 λαχανικά που μπορείς να φυτεύσεις το Φθινόπωρο. Επίσης μπορείς να το φυτεύσεις σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι. Για ένα μικρό μποστάνι μπορείς να το φυτεύσεις μαζί με καρότα, κρεμμύδια και σκόρδο. Μπορείς να το καλλιεργήσεις από τον Αύγουστο έως τον Μάιο.

Το μπρόκολο

broccolo spora
Το μπρόκολο θεωρείται μία βόμβα υγείας για όσους το τρώνε. Μπορείς να το καλλιεργήσεις από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και να κάνεις συγκομιδή περίπου 15 με 20 βδομάδες μετά την φύτευση. Καταλληλότερο μέρος για να αναπτυχθεί το μπρόκολο είναι ο κήπος. Τα λαχανικά που μπορείς να φυτεύσεις το Φθινόπωρο και ειδικά το μπρόκολο είναι σημαντικά για την διατροφή και την υγεία. Δες επίσης 15 Κατάλληλα φυτά για το μπαλκόνι!

1700 ετών Ελληνικό σχολείο


elhalflashbacks.blogspot.com
Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου…

το πιο σημαντικό έμβιο ον στον πλανήτη


orinimelissa.blogspot.com
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Earthwatch Institute, τα οποία παρουσιάστηκαν στην τελευταία σύνοδο της Βασιλικής Γεωγραφικής Ένωσης του Λονδίνου, οι μέλισσες είναι το πιο σημαντικό είδος στον πλανήτη.


Οι επιστήμονες, όμως, κατέληξαν και σε ένα άλλο συμπέρασμα: οι μέλισσες ήδη βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου αφανισμού.


Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι μέλισσες έχουν αφανιστεί κατά 90%.

Οι λόγοι είναι πολλοί και ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή, όμως ανάμεσα στους σημαντικότερους είναι: η μαζική αποψίλωση δασών, η έλλειψη ασφαλών χώρων για φωλιές, η έλλειψη λουλουδιών, η ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων και οι αλλαγές στο έδαφος.

Γιατί οι μέλισσες θεωρούνται ως τα πιο σημαντικά είδη στον πλανήτη;
Το Μελισσοκομικό Επιχειρηματικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Μαγιόρ και η Μελισσοκομική Ένωση Χιλής πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία κατέδειξαν ότι οι μέλισσες είναι το μόνο έμβιο ον που δεν φέρει κανενός τύπου παθογένεια, μύκητα, ιό ή βακτήριο.

Ο αγροτικός κόσμος εξαρτάται κατά 70% από αυτά τα έντομα. Εβδομήντα στα εκατό τρόφιμα που παράγονται σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τις μέλισσες.

Επίσης, η επικονίαση των μελισσών επιτρέπει την αναπαραγωγή των φυτών από τα οποία τρέφονται εκατομμύρια ζώα. Χωρίς αυτές, η πανίδα θα αρχίσει σύντομα να εξαφανίζεται. Τέλος, το μέλι που παράγεται από τις μέλισσες, όχι μόνο χρησιμεύει ως τρόφιμο, αλλά προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και το δέρμα μας.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση του Άλμπερτ Αϊνστάιν, “αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, απομένουν στον άνθρωπο τέσσερα χρόνια ζωής”.

Γιατί κινδυνεύουν;
Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ελβετίας, ένας λόγος που οι μέλισσες κινδυνεύουν είναι τα κύματα που παράγονται λόγω της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου, τα κύματα που παράγονται κατά τη διάρκεια των κλήσεων είναι ικανά να αποπροσανατολίσουν της μέλισσες και να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Ο ερευνητής Ντάνιελ Φαβρ και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν 83 πειράματα που απέδειξαν ότι στην παρουσία αυτών των κυμάτων, οι μέλισσες παράγουν ένα θόρυβο δέκα φορές μεγαλύτερο από το κανονικό, συμπεριφορά που δεν μένει απαρατήρητη και από άλλες μέλισσες: κινδυνεύουν και πρέπει να εγκαταλείψουν την κυψέλη τους.

Αναμφισβήτητα, ο σημαντικότερος λόγος που τις απειλεί είναι η συνεχής απεντόμωση των καλλιεργειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει στην Κολομβία, όπου τα τελευταία τρία χρόνια το 34% των μελισσών πέθανε από δηλητηρίαση.

Υπάρχει λύση για το πρόβλημα;
Υπάρχουν λύσεις. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να τις εφαρμόσουμε, επειδή υπάρχουν πολύ εδραιωμένες πρακτικές στον τομέα της παραγωγής και της γεωργίας. Εντούτοις, τρεις λύσεις προτείνονται με την ελπίδα ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν βραχυπρόθεσμα:
1. Απαγόρευση και όχι μείωση της χρήσης τοξικών παρασιτοκτόνων.
2. Προώθηση απολύτως φυσικών αγροτικών εναλλακτικών
3. Συνεχής έρευνα και παρακολούθηση της υγείας, της ευημερίας και της διατήρησης των μελισσών.
“Είναι ζωτικής σημασίας να καθιερωθεί η στρατηγική φύση της προστασίας και της αναπαραγωγής των μελισσών και άλλων επικονιαστών. Αν δεν γίνει αυτό, σε δέκα χρόνια δεν θα υπάρχουν μέλισσες στην Κολομβία. Αυτό θα οδηγήσει σε τροφική καταστροφή και κρίση για την υγεία στη χώρα”, ήταν το μήνυμα του Λουτσιάνο Γκρισάλες, εκπροσώπου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της χώρας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Physics and Astronomy Zone και μεταφράστηκε από το pass-world στις 4 Ιουλίου 2019.
Πηγή: 3pointmagazine.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις