Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Σε
ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τους κρόκυς χτυπημένους κι αυτούς. Ζεσταίνουμε το γάλα
ρίχνουμε την αμμωνία. Ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει.
www.icookgreek.com
ΠΗΓΗ: www.lesvoskitchen.gr
Υλικά συνταγής
- 2,5 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι βούτυρο
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 φακελάκι αμμωνία
- αλεύρι όσο σηκώσει
- 6 αυγά
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκυς χτυπημένους κι αυτούς. Ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε την αμμωνία. Ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει.
- Ρίχνουμε το γάλα στο μείγμα κρόκων-ζάχαρης και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με τις βανίλιες.
- Κατόπιν ρίχνουμε αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να δέσει η ζύμη χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή. Πλάθουμε τα κουλούρια στα σχήματα που επιθυμούμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα περνάμε από πάνω με λίγο χτυπημένο αυγό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25'.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Η συνταγή είναι της κυρά Ρήνης από το Καγιάνι Λέσβου. Το τετράδιο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της το οποίο μετράει ήδη 6 δεκαετίες ζωής ήρθε η ώρα να ανοίξει και πάλι...ΠΗΓΗ: www.lesvoskitchen.gr