Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

CROCHET MAGICO 75

Ο χρήστης
Manualidades Maravillosas
πρόσθεσε 76 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: CROCHET MAGICO 75.

COMPARTE Y LAS TENDRAS EN TU MURO PARA CUANDO LAS QUIERAS VER!!!!
COMPARTO REVISTAS COMPLETAS TE GUSTAN?
DESEAS QUE TE LLEGUEN MIS ALBUMES?
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ!!!!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ ΠΛΗΡΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ?
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΛΜΠΟΥΜΣ ΜΟΥ?
Θα μπορούσατε να κάνετε like στη σελίδα μου
https://www.facebook.com/pages/Manualidades-Maravillosas/140848119440156?ref=hl
  

«ροζ πιπέρι»

"Στο Περού το μουλιάζουν στο νερό και δημιουργούν ένα θερμαντικό και μεθυστικό ποτό"
Αν δοκιμάσεις για πρώτη φορά τους κόκκους που ονομάζουμε «ροζ πιπέρι» το άρωμα τους μπορεί να σου θυμίσει κάτι μεταξύ μαστίχας και πεύκου. Μπορεί κι η γεύση τους να σου φανεί κάπως ιδιόμορφη, με νότες φαρμακευτικές (τερεβινθίνης) και λίγο πιπεράτες, μπορεί και να τη βρεις εξωτική. Ό,τι κι αν πεις δεν θα το απορρίψω. Θα σκεφτώ αν έτυχε ποτέ να παρατηρήσεις τα δέντρα στις αλέες του Ζαππείου ή στα πεζοδρόμια της οδού Ρηγίλλης, αλλά και στην Κρήτη όπου υπάρχουν δεντροστοιχίες ολόκληρες από αυτούς τους σχίνους. Μάλλον δεν πρόσεξες τα παράξενα φύλλα τους, από όπου ξεπηδούν μικρότερα φυλλαράκια, λογχωτά και συνήθως πριονωτά. Μπορεί και να μην είδες ούτε και τα ροζ «πιπέρια» τούς που κρέμονται σαν τσαμπιά.
Τι είναι ροζ πιπέρι;
Δύο είδη σχίνου δίνουν καρπό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ροζ πιπέρι. Ο σχίνος ο τερεβινθόφυλλος (schinus terebinthifolius) που κατάγεται από το νότο της Βραζιλίας, αλλά ευδοκιμεί και στην Αργεντινή και στην Παραγουάη, και ο σχίνος μόλε (schinus molle) γνωστότερος κι ως «αμερικάνικο πιπερόδεντρο» Και αν δεν το καταλάβατε ήδη, ούτε το ένα, ούτε το άλλο είδος αυτής της οικογένειας των ανακαρδιιδών έχει την παραμικρή, βοτανολογική, σχέση με το πραγματικό μαύρο πιπέρι (piper nigrum)

pix lax - den tha dakrysw pia gia sena



pix lax - den tha dakrysw pia gia sena - videoclip

Πυξ Λαξ : Δε Θα Δακρύσω Πια Για Σένα Δίσκος : Πρίγκηπες Της Δυτικής Όχθης CD : Prigipes tis dytikis oxthis
youtube.com

Καβάλα

Καλησπέρα, το βίντεο με την εναέρια βόλτα της Καβάλας είναι έτοιμο σε HD ανάλυση!

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Κεράσια, απαραίτητα για την υγεία


medlabgr.blogspot.com
Κεράσια, απαραίτητα για την υγεία, για το διάβασμα, αναιμία, δίαιτα, αϋπνία, μυϊκή αποκατάσταση
της Kλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Η κερασιά είναι αγγειόσπερμοδικότυλο φυτό που ανήκει στο γένος Προύμνη (Prunus), στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae), και είναι δε συγγενής της βυσσινιάς.Είναι φυλλοβόλο δέντρο με ύψος που φτάνει και τα 20 μέτρα. Έχει την επιστημονική ονομασία Prunus avia (προύνος των πτηνών).
Καταγωγή του είναι η περιοχή του Καυκάσου και έφτασε στην Ευρώπη πολύ γρήγορα ενώ όλες οι ποικιλίες της προέρχονται από την αγριοκερασιά, που χρησιμοποιείται για τον πολλαπλασιασμό της και σήμερα μέσω εμβολιασμού. 

Τα κεράσια είναι νόστιμα και πολύ θρεπτικά. Ο καρπός είναι πλούσιος σε:
  • Αντιοξειδωτικά
  • μεταλλικά άλατα
  • ελαγικό οξύ
  • Βιταμίνη C
  • Βιταμίνη Α
  • Μελατονίνη
  • κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό
  • Βιοφλαβονοειδή
  • Ανθοκυανίνες
  • φυτοστερόλες

Ένα κεράσι αποδίδει 4 θερμίδες, ενώ μια μερίδα κερασιών (100 γραμμάρια) αποδίδει 47 θερμίδες.

Στα 100 gr
κεράσια
Σ.Η.Δ.
Kcal
47
2300 - 3100
Kj
201

Πρωτεΐνες (gr)
06
56 - 70
Λίπη (gr)
Ίχνη
76 - 103
Υδατάνθρακες (gr)
11,9
287 - 387
Νερό (gr)
81,5
1500 - 2000
Φυτικές ίνες (gr)
1,7
30
Καροτίνη (μg)
120

Βιταμίνη Β 1 (mg)
0,05
1,3
Βιταμίνη Β 2 (mg)
0,07
1,6
Βιταμίνη Β 3 (mg)
0,4
19
Βιταμίνη Β 6 (mg)
0,05
1,6
Βιταμίνη C (mg)
5
75
Νάτριο (mg)
3
1100 - 3300
Κάλιο (mg)
280
1875 - 5625
Ασβέστιο (mg)
16
800
Μαγνήσιο (mg)
10
350
Φωσφόρος (mg)
17
800
Σίδηρος (mg)
0,4
9
Ψευδάργυρος (mg)
0,1
9
Μια μέτρια μερίδα κεράσια 73 γρ. περιέχει:
 
 Νερό 
(gr.)
57.6
 Ενέργεια
(Kcal)
44
 Πρωτεΐνες
(gr.)
0.74
 Λιπαρά
(gr.)
0.14
 Υδατάνθρακες
(gr.)
11.21
 Φυτικές Ίνες
(gr.)  
1.5
 Ασβέστιο
(mg)
9
 Σίδηρο
(mg)
0.25
 Μαγνήσιο
(mg)
8
 Φώσφορο
(mg)
15
 Κάλιο
(mg)
155
 Νάτριο
(mg)
0
 Ψευδάργυρο
(mg)
0.05
 Βιταμίνη C 
(mg)
4.9
 Θειαμίνη 
(mg)
0.02
 Ριβοφλαβίνη
(mg)
0.02
 Νιασίνη
(mg)
0.1
 Βιταμίνη B-6
(mg)
0.03
 Βιταμίνη A  
(IU)
45

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr
Σε περίπτωση αναδημοσίευσης αυτού του άρθρου, ο παραπάνω σύνδεσμος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ενεργός και ΔΕΝ επιτρέπεται να αφαιρεθεί.


Τα οφέλη στην υγεία από τα κεράσια:
Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το κεράσι. Τα κυριότερα είναι:
  • Τα κερασιά είναι αντικείμενο έρευνας στην ανθρώπινη μάχη κατά του καρκίνου. Έρευνες, μέχρι σήμερα, αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση των κερασιών είναι ιδιαίτερα επωφελής για την καταπολέμηση του καρκίνου σε διάφορα όργανα. Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάποιες φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες τους δίνουν και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Μια πρώτη δράση των ανθοκυανίδων είναι η εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.
  • Τα αντιοξειδωτικά στα κεράσια καθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την φθορά των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό πιστεύεται ότι επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης.
  • Δρουν αποτοξινωτικά, για το ήπαρ, τη χολή, τους αδένες και γενικότερα τον οργανισμό. Ακόμη, ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ είναι διουρητικά και χωνευτικά.
  • Ευνοούν την καλή λειτουργικότητα του εντέρου, ενώ δρουν ως καθαρτικά και ως υπακτικά, κυρίως λόγω των φυτικών ινών και των οργανικών οξέων, που περιέχουν. 
  • Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η ανθοκυάνη  στα κεράσια βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου. Αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού προς τις ασθένειες ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις (J Nutr. 2006). 
  • Μία έρευνα σχετικά με τη θεραπευτική αξία των κερασιών υποστηρίζει ότι ο χυμός τους αποτελεί ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο χυμός κερασιών καταστέλλει κατά 89% τη δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που οδηγούν στο σχηματισμό πλάκας, δηλαδή, το αρχικό σύμπτωμα της τερηδόνας.
  • Άλλη μια σημαντική δράση των κερασιών είναι η εξής: Μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου υπάρχουν σε αφθονία. 
  • Αντίστοιχη δράση έχουν και στη σωματική κόπωση κυρίως λόγω των μεταλλικών αλάτων που περίεχουν, αυξάνοντας τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού (Br J Sports Med. 2006)
  • Λόγω των μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων, που περιέχουν, δρουν, ανακουφιστικά, σε ρευματικούς πόνους και την ουρική αρθρίτιδα (J Nutr. 2003). Ενα φλυτζάνι χυμός κεράσι έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει και να ανακουφίσει προβλήματα που συνδέονται με την αρθρίτιδα και την ουρική αρθρίτιδα. 
  • Τα κεράσια είναι χαμηλά σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Η τακτική κατανάλωση συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και μπορεί να τροποποιήσει το μεταβολισμό για την αποτελεσματική απώλεια βάρους. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσική θεραπεία για την ινομυαλγία..
  • Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο στα κεράσια ελέγχει την κατακράτηση του νερού και βοηθά στη θεραπεία των αυτοάνοσων νευρο-εκφυλιστικών παθήσεων και νόσων του συνδετικού ιστού.
  • Τα κεράσια είναι εύκολα διαθέσιμα, νωπά, χυμός και σε κονσέρβα. Πλούσια σε μερίδες των φρούτων εξασφαλίζει την ημερήσια πρόσληψη των βασικών σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Ενδείκνυνται στην αναιμία, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο καθώς προάγουν την αιμοποίηση
  • Τα κεράσια μπορούν να συμβάλουν στη διαδικασία απώλειας βάρους. Το κεράσια είναι χαμηλά σε λιπαρά και σε υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Η τακτική κατανάλωση συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και μπορεί να τροποποιήσει το μεταβολισμό για την αποτελεσματική απώλεια βάρους. Επίσης, οι υδατάνθρακες, που περιέχουν, ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, χωρίς να προσδίδουν πολλές θερμίδες.
  • Τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, που ανήκουν στην ομάδα των στερολών και αποτελούν φυσικά συστατικά των φυτών. Είναι ουσίες που δεν αποδίδουν ενέργεια κι έτσι δεν συνεισφέρουν στη θερμιδική πρόσληψη του οργανισμού. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό συμβαίνει είτε με τη μείωση της εντερικής απορρόφησης της χοληστερόλης που προσλαμβάνεται από την τροφή είτε με αλλαγές στον μεταβολισμό της χοληστερόλης στα εντερικά κύτταρα.
  • Σε άλλες μελέτες (University of Michigan) βρέθηκε ότι αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος. Επομένως η κατανάλωση κερασιών πιθανόν να βοηθά εκτός από την πρόληψη του καρκίνου και στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη. Πιο συγκεκριμένα, οι ανθοκυανίνες, λόγω αυξημένης έκκρισης ινσουλίνης θα μπορούσαν να προδίδουν ένα καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο αποτρέποντας την υπερ- ή υπό-γλυκαιμία και κατά συνέπεια το διαβήτη.
Πώς να τα συντηρείτε
Καλύτερα να βάζετε τα κεράσια στο ψυγείο άπλυτα για να διατηρηθούν μερικές μέρες. Τα πλένετε προτού τα σερβίρετε. Μπορείτε, επίσης, να αφαιρείτε τα κοτσάνια τους και να τα βάλετε στην κατάψυξη. Πρέπει πάντα να πλένονται πριν από την κατανάλωση (κατά προτίμηση με νερό χλιαρό).


Διαβάστε επίσης

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Δημοφιλείς αναρτήσεις