Σπιτικό ψωμί
Αν νομίζατε ότι η υπόθεση σπιτικό ψωμί είναι δύσκολη, ξανασκεφτείτε το. Εδώ θα βρείτε μια συνταγή για να έχετε πολύ γρήγορα και εύκολα το δικό σας χειροποίητο και υγιεινό ψωμάκι.
• 1 κιλό αλεύρι
Αν νομίζατε ότι η υπόθεση σπιτικό ψωμί είναι δύσκολη, ξανασκεφτείτε το. Εδώ θα βρείτε μια συνταγή για να έχετε πολύ γρήγορα και εύκολα το δικό σας χειροποίητο και υγιεινό ψωμάκι.
• 1 κιλό αλεύρι
• 600γρ. χλιαρό νερό
• 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
• 1,5 κ.σ. αλάτι
• 2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
• λίγο σουσάμι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή ζυμώνουμε καλά. Αφού γίνει ομοιόμορφη και μαλακή η ζύμη τη βάζουμε σε αλευρωμένη λεκανίτσα σε ζεστό μέρος.
Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη με πετσέτα και να διπλασιαστεί (40΄) Κατόπιν ξεφουσκώνουμε τη ζύμη να βγει ο αέρας και κάνουμε 6-7 μπαλάκια ζύμης τα οποία τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψάκι λαδωμένο.
Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για μισή ώρα. Περνάμε με πινελάκι από πάνω με λίγο γάλα ή έναν κρόκο αυγού ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 25΄στους 180οC.
• 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
• 1,5 κ.σ. αλάτι
• 2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
• λίγο σουσάμι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή ζυμώνουμε καλά. Αφού γίνει ομοιόμορφη και μαλακή η ζύμη τη βάζουμε σε αλευρωμένη λεκανίτσα σε ζεστό μέρος.
Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη με πετσέτα και να διπλασιαστεί (40΄) Κατόπιν ξεφουσκώνουμε τη ζύμη να βγει ο αέρας και κάνουμε 6-7 μπαλάκια ζύμης τα οποία τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψάκι λαδωμένο.
Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για μισή ώρα. Περνάμε με πινελάκι από πάνω με λίγο γάλα ή έναν κρόκο αυγού ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 25΄στους 180οC.
enet.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω