Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Αγκινάρες

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια παλιότερη δημοσίευση.
Πριν από 2 χρόνια
Δείτε τις αναμνήσεις σας
 
Οι αγκινάρες έχουν την τιμητική τους αυτόν το μήνα και δεν πρέπει να λείπουν από το ψυγείο σας. Εκμεταλλευτείτε τις!
vita.gr
Τροφοδοτούν τον οργανισμό με τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά, ενώ η φρεσκάδα και η γεύση τους βρίσκονται στο απόγειό τους. Παράλληλα, για την παραγωγή τους απαιτείται λιγότερη ενέργεια. Υπάρχουν, λοιπόν, αρκετοί λόγοι να επιλέγουμε εποχικά τρόφιμα!

Τι μας προσφέρουν:
Γνωστή από την αρχαιότητα για την αποτοξινωτική και διουρητική της δράση, η αγκινάρα αποτελεί ένα λαχανικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει νερό σε ποσοστό 85%, γι’ αυτό και σχετίζεται με την υγεία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο. Σύμφωνα με μελέτες, η αγκινάρα δρα προστατευτικά σε παθήσεις του ήπατος και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των δυσπεψιών. Συνήθως οι αγκινάρες που βρίσκουμε στην αγορά είναι από την περιοχή της Αργολίδας, παραγωγή όμως –κυρίως άγριας αγκινάρας- υπάρχει και στη Μεσσηνία, την Κέρκυρα και την Τήνο.

Τεστ φρεσκάδας: Επιλέξτε αγκινάρες συμπαγείς, κλειστές και τρυφερές. Ένας τρόπος να ελέγξετε τη φρεσκάδα τους είναι να κόψετε ένα πέταλο στη μέση. Αν κοπεί εύκολα και βγει μια σταγόνα χυμού, η αγκινάρα είναι φρέσκια.

Στην κουζίνα: Αγκινάρες γεμιστές, αλά πολίτα, στην κατσαρόλα με κρέας κοκκινιστό ή αυγολέμονο, ογκρατέν ή τηγανιτές. Πειραματιστείτε με το συγκεκριμένο λαχανικό ή απολαύστε το ακόμα και ωμό με λίγο λεμόνι. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι μπορείτε να δημιουργήσετε και γκουρμέ πιάτα, γρήγορα και εύκολα, προσθέτοντας απλά αγκινάρα στην ομελέτα, στα ζυμαρικά ή στη σαλάτα σας.

Στο ψυγείο: Διατηρήστε τις αγκινάρες στο ψυγείο για λίγες μέρες, αφού τις τυλίξετε με ένα υγρό πανί ή βάλετε τα κοτσάνια τους σε ένα μπολ με νερό. Εναλλακτικά, φυλάξτε τις στην κατάψυξη, αφού αφαιρέστε τα εξωτερικά τους φύλλα και το «χνούδι» που βρίσκεται στην καρδιά. Όσο τις καθαρίζετε, ραντίστε τις με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Προσοχή! Οι μαγειρεμένες αγκινάρες δεν πρέπει να μένουν περισσότερες από 24 ώρες στο ψυγείο, γιατί αναπτύσσονται επικίνδυνες τοξικές ουσίες.

«Γιάνκεα»

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια παλιότερη δημοσίευση.
Πριν από 2 χρόνια
Δείτε τις αναμνήσεις σας
 
aneksigita-fainomena.blogspot.gr
 
Μόνο στον Όλυμπο φύεται ένα μικρό μωβ λουλούδι, το οποίο δεν απαντάται πουθενά αλλού στον κόσμο και δεν έχει κοντινούς «συγγενείς». Το βουνό φιλοξενεί επίσης σπάνιες ποικιλίες μανιταριών

Το «γιάνκεα» (Jankaea heldreichii) είναι φυτό τοπικό, ενδημικό του Ολύμπου και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πληθυσμός του είναι σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην προστασία και χωρίς επεμβάσεις διαχείριση των ενδιαιτημάτων του.


Περισσότερες ανακοινώσεις για τη χλωρίδα του Ολύμπου αναμένονται να γίνουν στο τριήμερο διεθνές συνέδριο, με θέμα «Ο Όλυμπος μνημείο φύσης και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ένας αιώνας από την πρώτη ανάβαση», που ξεκινάει σήμερα στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

«Το γιάνκεα φύεται κυρίως σε βράχια και προτιμά τη σκιά και την υγρασία» είπε ο Δρ. Γεώργιος Φωτιάδης, δασολόγος

Σπιτικά Κρητικά Λυχναράκια

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη mykriti.gr.
Τα υπέροχα σπιτικά Κρητικά Λυχναράκια !!
 
ΥΛΙΚΑΥλικά για το φύλλο•½ κιλό αλεύρι•1 φλιτζάνι γάλα•1 κουταλιά ελαιόλαδο•Νερό όσο σηκώσειΥλικά για τη γέμιση•½ κιλό μυζήθρα•½ κιλό ανθότυρο•4 αβγά•κανέλαΕΚΤΕΛΕΣΗEτοιμάζουμε το ζυμάρι αναμειγνύοντας τα υλικά και το…
checkincreta.com
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Eτοιμάζουμε το ζυμάρι αναμειγνύοντας τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μυζήθρα και τον ανθότυρο τριμμένα και τα αβγά. Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλο. Πατώντας το φύλλο με 1 φλιτζάνι ή ένα ποτήρι, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα λυχναράκια μας, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια πάνω στα οποία με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση. Τα κλείνουμε, «τσιμπώντας» περιμετρικά το ζυμάρι. Επίσης, μπορούμε να κόψουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια, να τοποθετήσουμε τη γέμιση και να διπλώσουμε τις τέσσερις πλευρές πάνω της, αφήνοντας ένα τμήμα της γέμισης ορατό. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τοποθετούμε τα γλυκά σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με αβγό. Τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και είναι έτοιμα!

Ο αχός της εποχής

 
Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio
«Η τέχνη είναι ο ψίθυρος της ιστορίας, που ακούγεται πάνω από τον αχό της εποχής».
Το νέο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Julian Barnes, μια ιστορία για τη σύγκρουση ζωής και τέχνης, το θάρρος, τη δειλία και τον πόνο του αναπόφευκτου συμβιβασμού.
Ο αχός της εποχής. Κυκλοφορεί σε μετάφραση του Θωμά Σκάσση. Διαβάστε εδώ τις πρώτες σελίδες: http://bit.ly/noiseoftime-flipbook
#NewFromMetaixmio

Σάμαλι!

ΟΛΑ τα ζωα ειναι οντα με αισθησεις και συναισθηματα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Η Νέα Ζηλανδία έθεσε ένα νομικό προηγούμενο με μεγάλη αξία, καθώς για πρώτη φορά νομοθέτησε υπέρ αυτού που για τους φυσιολάτρες αποτελεί αυτονόητο: ότι…
anapodos.com
 

Η Νεα Ζηλανδια αναγνωρισε επισημα οτι ΟΛΑ τα ζωα ειναι οντα με αισθησεις και συναισθηματα

Αυτό σημειώνει μια εκπληκτική αλλαγή στην δημόσια αντίληψη πάνω στο θέμα, αφού στο παρελθόν μόνο κάποια ζώα απολάμβαναν το προνόμιο της προστασίας τους, λόγω αυτών των χαρακτηριστικών που -υποτίθεται- τα ξεχώριζαν από τα άλλα.
Το νομοσχέδιο για την Πρόνοια των Ζώων, που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό, προβλέπει νομικές κυρώσεις για όποιον κακοποιήσει οποιοδήποτε ζώο, απαγορεύοντας επίσης έρευνες και πειράματα πάνω στα ζώα. Το κυνήγι και η αιχμαλωσία ειδών άγριας ζωής θεωρούνται πια παράνομα, σε κάθε τους μορφή.
«Το να αναγνωρίζεις ότι τα ζώα έχουν αισθήσεις είναι το να δηλώνεις κατηγορηματικά ότι μπορούν να βιώσουν και θετικά και αρνητικά συναισθήματα, περιλαμβάνοντας σε αυτά και τον πόνο ή το άγχος», είπε η Δρ. Βιρτζίνια Γουίλιαμς, διευθύντρια της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Ζώων της Νέας Ζηλανδίας. «Αυτή η κατηγορηματικότητα είναι το καινούριο στην υπόθεσή μας, και αποτελεί άλλο ένα βήμα στο ταξίδι για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ζώων».
«Οι θετικές προσδοκίες για αυτήν την καλυτέρευση αλλάζουν ραγδαία, και οι συνήθεις πρακτικές που ασκούνταν πάνω σε κατοικίδια ή σε ζώα φάρμας, δεν γίνονται πλέον αποδεκτές», δήλωσε ο Δρ. Στιβ Μέρτσαντ, πρόεδρος της Ένωσης Κτηνιάτρων της Νέας Ζηλανδίας.
Όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, αυτό το νομοσχέδιο δημιουργεί ένα θετικό νομικό προηγούμενο, που θα μπορεί να το αξιοποιήσει οποιοδήποτε νομοθετικό σώμα ενδιαφέρεται να εισάγει αντίστοιχες διατάξεις, είτε σε εθνικό είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
πηγη##Hit&Run
ΑΝΑΠΟΔΑ
 

«Σπήλαιο των Ελεφάντων» στην Κρήτη.

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Πρόκειται για ένα εκπληκτικής ομορφιάς σπήλαιο στην Ελλάδα το οποίο βρίσκεται στην Κρήτη και αποτελεί μάλιστα πρόσφατη ανακάλυψη.
tilestwra.com
 
splimmn1
splimmn2  
splimmn3
splimmn4



Βραβείο «Επιστήμης 2016»

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Από epirusgate.blogspot.gr

Βραβείο «Επιστήμης 2016» στην Ελληνίδα Βιολόγο της NASA Ελένη Αντωνιάδου

Μια εξαιρετική επιστήμονας,με καταγωγή από την Οξυά Ιωαννίνων
 

Με τo Βραβείο «Επιστήμης & Έρευνας 2016» θα βραβευτεί από τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca η Ελληνίδα Βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου. Το 2011 έκανε πραγματικότητα την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, δημιουργώντας μια τεχνητή τραχεία για 36χρονη -στο τελικό στάδιο- καρκινοπαθή. Η Ελένη Αντωνιάδου, 27 ετών, γεννημένη το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Οξυά Ιωαννίνων, είναι μια εξαιρετική επιστήμονας, ερευνήτρια Βιολόγος και συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο την από βιοϋλικά και βιοκύτταρα.Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca, Αρχαιολόγος –Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες που για 2η χρονιά το...
Βραβείο Επιστήμης πηγαίνει σε ελληνικά χέρια, στην εξαιρετική επιστήμονα, στη Βιολόγο της NASA, Ελένη Αντωνιάδου. Επίσης, είναι συγκινητική στιγμή για μένα και για τους συνεργάτες μου, όταν ηχηρά ονόματα Ελλήνων επιστημόνων επιβραβεύονται για την τεράστια προσφορά τους στην Επιστήμη και στην ανθρωπότητα. Είναι τα λαμπερά στολίδια που δίνουν ελπίδα σε μια ραγισμένη Ελλάδα».Η Ελένη Αντωνιάδου σπούδασε στην Ελλάδα πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.Ασχολείται επισταμένα με την διερεύνηση της δυνατότητας αποκατάστασης της λειτουργίας των οργάνων και των ιστών, με τη βοήθεια των βλαστικών κυττάρων, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.Η NASA επέλεξε την Ελένη το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy.Σήμερα, εργάζεται στον «Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Αρη» στη Σίλικον Βάλεϊ στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντός της, όμως, είναι ο άνθρωπος και μέλημά της, η επούλωση του ανθρώπινου πόνου. Η νεαρή ερευνήτρια τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «2013 FDM Everywoman in Technology Awards».Το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής της όμως, παραδέχεται ότι είναι ο εθελοντισμός. Η ζωή της άλλαξε ριζικά στο πρώτο εθελοντικό ταξίδι που έκανε, ως επικεφαλής της ιατρικής αποστολής σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ανακούφισης του Πόνου των Παιδιών, στη Λατινική Αμερική.
 

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

«ο Θεός θα δείξει έναν Καλό Άνθρωπο,...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Προφητεία Αγίου Πορφυρίου «ο Θεός θα δείξει έναν Καλό & Πιστό Άνθρωπο, ο οποίος θα βγάλει την…
youtube.com

Η αρχιτεκτονική του Παρθενώνα

 
Παραγωγή του Μουσείου Ακρόπολης.
youtube.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις