Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη mykriti.gr.
Τα υπέροχα σπιτικά Κρητικά Λυχναράκια !!
ΥΛΙΚΑΥλικά
για το φύλλο•½ κιλό αλεύρι•1 φλιτζάνι γάλα•1 κουταλιά ελαιόλαδο•Νερό
όσο σηκώσειΥλικά για τη γέμιση•½ κιλό μυζήθρα•½ κιλό ανθότυρο•4
αβγά•κανέλαΕΚΤΕΛΕΣΗEτοιμάζουμε το ζυμάρι αναμειγνύοντας τα υλικά και το…
checkincreta.com
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Eτοιμάζουμε το ζυμάρι αναμειγνύοντας τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μυζήθρα και τον ανθότυρο τριμμένα και τα αβγά. Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλο. Πατώντας το φύλλο με 1 φλιτζάνι ή ένα ποτήρι, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα λυχναράκια μας, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια πάνω στα οποία με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση. Τα κλείνουμε, «τσιμπώντας» περιμετρικά το ζυμάρι. Επίσης, μπορούμε να κόψουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια, να τοποθετήσουμε τη γέμιση και να διπλώσουμε τις τέσσερις πλευρές πάνω της, αφήνοντας ένα τμήμα της γέμισης ορατό. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τοποθετούμε τα γλυκά σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με αβγό. Τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και είναι έτοιμα!
Eτοιμάζουμε το ζυμάρι αναμειγνύοντας τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μυζήθρα και τον ανθότυρο τριμμένα και τα αβγά. Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλο. Πατώντας το φύλλο με 1 φλιτζάνι ή ένα ποτήρι, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα λυχναράκια μας, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια πάνω στα οποία με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση. Τα κλείνουμε, «τσιμπώντας» περιμετρικά το ζυμάρι. Επίσης, μπορούμε να κόψουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια, να τοποθετήσουμε τη γέμιση και να διπλώσουμε τις τέσσερις πλευρές πάνω της, αφήνοντας ένα τμήμα της γέμισης ορατό. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τοποθετούμε τα γλυκά σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με αβγό. Τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και είναι έτοιμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου