Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Τα ξύλα του παπά

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Πέμπτη του Πάσχα κι ο πάπα – Λευτέρης πρωί-πρωί φόρτωνε το ζώο του κι ετοιμαζόταν να κατεβεί στην Τραπεζούντα. Την ίδια ώρα ακούστηκαν οι πρώτοι…
Όλα στη φόρα

Τα ξύλα του παπά (Μία συγκλονιστική πραγματική διήγηση με κρυπτοχριστιανούς)

Πέμπτη του Πάσχα κι ο πάπα – Λευτέρης πρωί-πρωί φόρτωνε το ζώο του κι ετοιμαζόταν να κατεβεί στην Τραπεζούντα.
Την ίδια ώρα ακούστηκαν οι πρώτοι χτύποι της καμπάνας. Ο συνεφημέριός του ο πάπα – Γαβριήλ φαίνεται πως είχε αϋπνίες. Χθες ήταν η σειρά του να λειτουργήσει.

Μετά πήρε τα βουνά και τα λαγκάδια να μαζέψει ξύλα. Καί σήμερα νάτον ξημερώματα, έτοιμος να κάνει τον πραματευτή. Κανονικά όφειλε να πάει στην εκκλησιά. Τέτοια μέρα, ακόμη Πασχαλιά, που ξανακούστηκε να λείπει απ’ τη Λειτουργία! Ας όψονται, όμως, τα τόσα στόματα που περιμένουν στο σπίτι. Κάποιος έπρεπε να νοιαστεί για το καθημερινό τους…Οκτώ του έδωσε ο Θεός κι άλλα τρία ο Αναστάσης ο κουμπάρος του: Τη γυναίκα του, την πεθερά του, την «κυρά – ντουλάπα», και τον κουνιάδο του, που δεν φτουρά σε δουλειά…
Έκανε το σταυρό του και ξεκίνησε…
Είχε μπροστά του πολύ δρόμο. Υπολόγιζε πριν το μεσημέρι να φτάσει στην πόλη κι αν όλα παν καλά, αργά το βράδυ να είναι πάλι πίσω. «Βαστάτε ποδαράκιά μου» αναστέναξε καθώς αναλογίστηκε το δρόμο που ‘χε να κάνει. Κατά πως το είχε συνήθειο άρχισε το ψάλσιμο, να σπάει κι η μονοτονία. Να κάνει όμως και το κέφι του.Μέσα στην ερημιά ποιός τον ακούει; Μόνο ο Θεός. Αποφεύγει και τα κοροιδευτικά χαμόγελα του πάπα – Γαβριήλ ή τις ειρωνίες του Ιορδάνη, του ψάλτη: «Εξαιρετικά τα λες παπά. Σαν μανάβης!» Το ξέρει. Η φωνή του ακούγεται άσχημα. Μα ότι λέει, το ψέλνει με την καρδιά του κι αυτό θέλει ο Θεός. Όπως τότε που ήταν μικρός. Καί φλεγότανε απ’ το μεράκι των ύμνων…

Ακόμη κι ο δεσπότης τη μοναδική φορά που λειτούργησε μαζί του του είπε: «Σούς μπρε. Δεν το λέγεις καλά». Ήταν ένα όριο που του έβαλε ο Θεός και δεν μπορούσε να το ξεπεράσει. Τι κι αν πάλαιψε; Τι κι αν προσευχήθηκε; Τι κι αν έκλαψε; Το μόνο που κατόρθωσε είναι, όσα λέει, να τα λέει μέσα απ’ την καρδιά του. Κι αυτό είναι που θέλει ο Θεός. Την καρδιά, όχι το λαρύγγι! Η παρηγοριά του για τη σιωπή που έχει επιβάλλει στον εαυτό του. Σιωπή για να μην ενοχλεί, όπως ενοχλούσε τότες που μικρός στεκόταν παράμερα στο ψαλτήρι. Όπως ενοχλούσε αργότερα τους φίλους του που προχώρησαν στην ψαλτική κι ας πίστευε πως θα τον θέλουν κοντά τους. Όπως ενοχλούσε το φίλο του τον Αποστόλη, που έγινε δεξιός ψάλτης στο διπλανό χωριό. Σταμάτησε, έτσι, να ψέλνει μπροστά στον κόσμο και προτιμούσε τις ερημιές. Με τα τροπάρια μετρούσε τις αποστάσεις. Ξεκίναγε με τον όρθρο, έλεγε και λίγα απ’ τον εσπερινό κι αν είχε κι άλλο δρόμο πρόσθετε και μερικά σκόρπια τροπάρια. Αυτό θα έκανε και τώρα, μέρες της Πασχαλιάς. «Μπρός, λοιπόν, παπά δώσε του να καταλάβει» μονολόγησε. Έκανε το σταυρό του κι άρχισε: «Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί…».
Αφού έψαλε όλον τον κανόνα, προχώρησε και στους αίνους κι εκεί κατά το δοξαστικό έμπαινε πιά στα πρώτα σπίτια της Τραπεζούντας. Με το ψάλσιμο κάπου είχε αφαιρεθεί. Όταν κατάλαβε πως ήταν στον τουρκομαχαλά σκέφτηκε να γυρίσει πίσω. Στάθηκε λίγο να προσανατολιστεί κι ύστερα πήρε ένα σοκάκι εκεί στ΄ αριστερά. Περίμενε να τον βγάλει έξω από το Κάστρο, μ΄ αυτό φιδογύριζε ανάμεσα στα τουρκόσπιτα. Σε κάποια στροφή φάνηκε ένας καφενές κι απόξω δύο τρεις τούρκοι αραχτοί, απολάμβαναν το ναργιλέ τους. Καθώς περνούσε μπροστά του ο ένας του φώναξε:
«Πόσο τα ξύλα παπά;»
«Πέντε γρόσια εφέντη μ’».
«Πολλά δεν είναι βρε καραμπάς (μαυροκέφαλε;)»
«Όχι εφέντη μ’, όχι. Έρχουμαι από μακριά», ο πάπα – Λευτέρης ήξερε ν’ αντιστέκεται στα παζάρια των τούρκων. «Κι υστέρα τι παίρνεις με πέντε γρόσια;»
«Άντε να σού δώσω τρία να τα φέρεις και στο σπίτι».
«Να χαρείς τα νειάτα σου εφέντη μ’. Κάμε τα τουλάχιστο τέσσερα. Είμαι φτωχός κι έχω τόσα στόματα να θρέψω».
«Καλά. Ας είναι. Θα σού δώσω τέσσερα». Σηκώθηκε απ’ το σκαμνί του, τεντώθηκε και πλησίασε τον παπά. Χαίδεψε λίγο το ζώο και μετά στράφηκε άγριος στο παπά.
«Δεν λυπάσαι το ζώο βρε Γκιαούρ; Πως το φόρτωσες το καημένο; Κοντεύει να ψοφήσει! Δεν φοβάσαι το Θεό βρε καραμπάς;»
«Αντέχει εφέντη μ’» τόλμησε ν’ απαντήσει ο πάπα – Λευτέρης.
«Σούς μπρε» έβαλε τις φωνές ο τούρκος και σήκωσε το χέρι του απειλητικά. «Πάμε σπίτι να το ταίσεις λίγο και να το ποτίσεις. Γκιαούρ. Διαβόλου γενιά!»

Γιόμισε ο μαχαλάς απ’ τις φωνές του. Ο παπάς, τον ακολούθησε φοβισμένος. «Τρελός θάναι» σκέφτηκε κι από μέσα του έλεγε όσες ευχές του ερχόντουσαν στο μυαλό. Μπροστά στην αυλόπορτα του σπιτιού φώναξε ένα όνομα. Ύστερα και με μία κλωτσιά την άνοιξε διάπλατα.
«Μπες μέσα μπρε γκιαούρ. Δεν φοβάσαι το Θεό είσαι και παπάς».
Με τον ίδιο τρόπο έκλεισε την πόρτα κι αμέσως δύο νεαροί ξεφόρτωσαν το ζώο. Ο τούρκος, με φωνές, τράβηξε σχεδόν τον παπά Λευτέρη μέσα στο σπίτι, που απ’ το φόβο του έχασε κάθε δύναμη ν’ αντισταθεί. Μόνο έτσι σαν αστραπή του πέρασε η σκέψη: «Είδες τι έπαθες για να μην πας στη Λειτουργία;»

Μέχρι την πόρτα του σπιτιού χαλούσε τον κόσμο με τις φωνές του. Μόλις πέρασαν το κατώφλι την έκλεισε με τόση δύναμη λες κι ήθελε να την γκρεμίσει. Καί τότε έγινε η μεταμόρφωση. Ο άγριος τούρκος, αυτός που χωρίς αιτία ήταν έτοιμος να κακοπαιδέψει το φτωχό παπά, έπεσε στα γόνατα και φίλησε το χέρι του με σεβασμό. Η φωνή του μόλις ακουγόταν.
«Σχώραμε παπούλη μου, σχώραμε» του είπε ελληνικά. «Δεν είχα κακό σκοπό. Γι΄ αυτά τα σκυλιά φώναζα, που μας έβλεπαν. Μην καταλάβουν τίποτα και χαθούμε. Χριστιανοί είμαστε κι εμείς κι ας φαινόμαστε τούρκοι».
Κατάλαβε. Είχε μπροστά του έναν απ’ αυτούς που οι ρωμιοί ονόμαζαν κλωστούς. Έναν απ’ αυτούς που αντιστάθηκαν τόσα χρόνια στην υποδούλωση της ψυχής. Στη φαντασία του ο ηρωισμός κι η πίστη τους έπαιρναν μυθικές διαστάσεις. Πάνε μερικά χρόνια που άκουσε γι΄ αυτούς. Τότε θυμάται θέλησε να τους συναντήσει, να έρθει σ’ επαφή μαζί τους. Τον συγκράτησαν οι πιο φρόνιμοι. Θάρθει η στιγμή του είπαν, καλύτερα να μη βιάζεσαι. Πέρασαν τα χρόνια κι η στιγμή δεν ήρθε. Στην αρχή μάθαινε πως κάποιος παπάς βρέθηκε στη δίνη της ιστορίας τους, μα κι αυτό σταμάτησε με τα χρόνια. Έτσι, κάπου μέσα του, άρχισε να μην πολυπιστεύει στην ύπαρξή τους. Άρχισε να αμφιβάλλει για πολλά, ή να τα δέχεται σαν μία χαριτωμένη υπερβολή. Καί να τώρα που είχε μπροστά του ένα δικό τους. Τον επίασε από τα χέρια και τον σήκωσε. Εκείνη τη στιγμή φάνηκαν δύο γυναίκες, η μία νέα η άλλη ηλικιωμένη, και τον περιτριγύρισαν ένα τσούρμο παιδιά!
«Η φαμιλιά μου παπούλη μου» του είπε ο κρυφός χριστιανός.
Σε λίγο καθισμένοι στο σαλόνι αντάλασσαν τις ιστορίες τους. Αισθάνονταν γνωστοί από χρόνια. Ήταν κι αυτοί όπως όλοι οι δικοί τους. Χρόνια τώρα, από πατέρα σε παιδί, κράταγαν μυστική την πίστη τους και συνέχιζαν φανερά να κάνουν τη ζωή του μουσουλμάνου. Πρώτα κοντά τους έμενε ένας χότζας που ήταν κρυφός παπάς. Αυτός τους βάφτισε, αυτός τους πάντρεψε, αυτός κήδευε τους πατεράδες τους. Όλα στα κρυφά. Νύχτα πάνω στη νύχτα. Τη μέρα τους πάντρευε τούρκικα. Τη νύχτα χριστιανικά. Γεννιόταν ένα παιδί; Τη μέρα έκανε σουνέτι. Τη νύχτα βαφτίσια. Στο θάνατο ο πρώτος που έμπαινε στο σπίτι ήταν αυτός. Μόνος με την οικογένεια του νεκρού διάβαζε τρισάγιο. Τη νύχτα έκανε την κηδεία και το πρωί όλα τα έθιμα των μουσουλμάνων. Διπλή ζωή, διπλό ξόδι. Από τότε όμως που πέθανε, έμειναν ορφανοί. Αλειτούργητοι. Αβάφτιστοι. Δύο χρόνια έχουν να κάνουν Ανάσταση. Τη νύχτα το Μεγάλο Σάββατο άκουσαν τις καμπάνες απ’ το χριστιανικό μαχαλά. Άναψαν κερί και έψαλαν σιγανά τρεις φορές το «Χριστός Ανέστη».
«Να κάνουμε τώρα την Ανάσταση», η ιδέα άστραψε στο μυαλό του πάπα – Λευτέρη. «Τι πειράζει; Πασχαλιά είναι ακόμη. Ετοιμαστείτε κι εδώ είμ΄ εγώ».
Απ’ τη στιγμή εκείνη ένας ολάκερος μηχανισμός μπήκε σε λειτουργία. Μέχρι το βράδυ βρέθηκαν άμφια, σκεύη, πρόσφορα ενώ ένα νιό παληκάρι, με γρήγορο άλογο, έτρεξε στο χωριό να καθησυχάσει την παπαδιά, που δεν θα γύριζε ο παπάς εκείνο το βράδυ.
Γύρω στα μεσάνυχτα γιόμισε το σπίτι από κρυφοχριστιανούς. Άντρες, γυναίκες, παιδιά πέρασαν το κατώγι μ’ αγιοκέρια που είχαν μόνοι τους ετοιμάσει. Στην ανατολική πλευρά μία κασέλα είχε γίνει Αγία Τράπεζα. Ο πάπα – Λευτέρης άρχισε το ψάλσιμο μ΄ ένα γέροντα.
«Κύματι θαλάσσης τον κρύψαντα πάλαι διώκτην τύραννον».
Τούτους ΄δω δεν ενοχλούσε η φωνή του. Γι’ αυτό δεν άκουσε εκείνο το «σούς μπρε», που του μαύριζε την ψυχή. Τούς έφτανε που άκουγαν τα λόγια. Κι αν έκρινε από τα βλέμματα, ίσως και να φχαριστιόντουσαν απ’ το ψάλσιμό του. Στο τέλος άναψε το κερί του απ’ το καντήλι που τρεμόπαιζε και κάλεσε τους μυστικούς χριστιανούς του:
«Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών».
Μετά, εκεί στη μέση, έψαλε «την Ανάστασίν σου Χριστέ Σωτήρ», διάβασε το Ευαγγέλιο κι ενώ η πόλη ησύχαζε, ψάλανε όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη». Γύρω του τα δακρυσμένα μάτια του σκλάβωναν την καρδιά. Ήταν μία απ’ τις στιγμές που θα τον συνόδευαν σ’ όλη του τη ζωή.
Ήταν έτοιμη να ξεπροβάλει η νέα μέρα, όταν ξεκίναγε να γυρίσει στο χωριό. Πίσω του άφηνε το σπίτι, που έγινε η κολυμπήθρα για ν’ αναβαπτιστεί στην πίστη του κι ένα κομμάτι της καρδιάς του. Θαρχόταν να το συναντήσει πάλι σε λίγες μέρες. Τον περίμεναν οι νέοι του χριστιανοί. Μαζί τους και τα μικρά παιδιά, που είχαν μείνει αβάπτιστα.
Τώρα ήξερε. Κάθε φορά που ξεκίναγε με ξύλα για την Τραπεζούντα θα έφερνε κι ένα φόρτωμα στον τουρκομαχαλά. Κάθε φορά και σε διαφορετικό σπίτι. Τη νύχτα το σπίτι αυτό θα γινόταν η εκκλησιά κι εκεί θα συνάζονταν οι κλωστοί. Απ΄ τα πιο απίθανα μέρη ξεφύτρωναν οι μαύρες σκιές που αδιαφορούσαν για την προχωρημένη ώρα. Τις πιο πολλές φορές ερχόταν στο σπίτι του πεθαμένου κρυφού παπά όπου υπήρχε ολάκερη εκκλησιά κρυμμένη απ’ τα μάτια του κόσμου. Μυστικές πόρτες έφερναν τους πιστούς από τους σκοτεινούς δρόμους. Έξω οι νέοι είχαν αναλάβει τη φύλαξη. Τόσα χρόνια στη ζωή αυτή έμαθαν να φροντίζουν την ασφάλειά τους. Μαζί τους άρχισε κι αυτός να ζεί τους φόβους και τις αγωνίες τους κι όταν γνωρίστηκαν καλά η έγνοιά του σκλαβώθηκε στο μαχαλά τους.
«Τα παιδιά έχουν σήμερα μπαϊράμι» έλεγε στην παπαδιά «κι όλη μέρα θα είναι νηστικά»…
Γιώργη Θ Πρίντζιπα «Το συναξάρι των κρυφών ονείρων»
agioritikovima.gr

Δείτε τι καλό κάνει…

Μην πετάξετε ποτέ ξανά το νερό ρυζιού. Δείτε τι καλό κάνει…

Μην πετάξετε ποτέ ξανά το νερό ρυζιού. Δείτε τι καλό κάνει…
Το νερό ρυζιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ερεθισμών και να λειτουργήσει ως φυσικό τονωτικό σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.
Το νερό ρυζιού έχει γίνει τελευταία πολύ δημοφιλές, επειδή δεν είναι μόνο καλό για τα μαλλιά και το δέρμα, αλλά έχει και άλλες ωφέλειες για την υγεία. Το νερό ρυζιού, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται αν υποφέρετε από διάρροια ή εμετούς. Επίσης διεγείρει την παραγωγή μητρικού γάλακτος.
Στην Ασία το νερό ρυζιού είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά ομορφιάς, χάρη στη μεγάλη ποσότητα βιταμινών και θρεπτικών ουσιών που περιέχει, ωφελώντας το δέρμα και τα μαλλιά. Χρειάζεστε μήπως περισσότερους λόγους για να μην πετάτε το νερό ρυζιού;
Νερό ρυζιού για την υγεία
Το νερό ρυζιού, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, αποκτά τις ιδιότητές του κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος του ρυζιού. Το λευκό ρύζι είναι ιδανικό, αφού κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος χάνει περισσότερες ιδιότητες στο νερό από ότι το πλήρες ρύζι. Μεταξύ των μεγαλύτερων ωφελειών του είναι οι εξής:
  • Φυσική ενέργεια.
  • Αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η διάρροια, η ναυτία και οι εμετοί.
  • Πρόληψη της γαστρεντερίτιδας.
  • Συμβολή στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.
  • Συνιστάται για έγκυες γυναίκες, επειδή διεγείρει την παραγωγή μητρικού γάλακτος.
  • Ανακούφιση από ερεθισμούς του δέρματος.
  • Πρόληψη και θεραπεία της δυσκοιλιότητας.
Για την ομορφιά
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται στο νερό ρυζιού κάνουν θαύματα για το δέρμα. Το νερό ρυζιού μπορεί να συμβάλει στην προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, να καταπολεμήσει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό και να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση.
Ένα από τα εντυπωσιακότερα συστατικά του είναι η ινοσιτόλη, μια πολύπλοκη ουσία που προάγει την ανάπτυξη των κυττάρων και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη των σημαδιών της γήρανσης και να μειώσει την εμφάνιση διευρυμένων πόρων. Θα βρείτε ιδιαίτερα σημαντικές τις παρακάτω ωφέλειες:
  • Απαλό και λείο δέρμα.
  • Εξαιρετική φυσική τόνωση του δέρματος.
  • Άνοιγμα των βουλωμένων πόρων.
  • Εξασφάλιση ενός προστατευτικού στρώματος στο δέρμα.
  • Για λαμπερά και απαλά μαλλιά, απλώστε το στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας.
Πώς να φτιάξετε νερό ρυζιού
Πολλοί πιστεύουν ότι το νερό ρυζιού είναι ό,τι απομένει αφού μαγειρέψουμε το ρύζι, όμως κάνουν λάθος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το νερό, όμως δεν έχει τις ίδιες ωφέλειες με το πραγματικό νερό ρυζιού, το οποίο είναι το νερό μέσα στο οποίο έχει βράσει το ρύζι.
Συστατικά:
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ρύζι
  • 4 φλιτζάνια νερό
Προετοιμασία:
Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να βράσει για 20 λεπτά.
Μόλις περάσουν, στραγγίστε το ρύζι και βάλτε το νερό σε ένα γυάλινο δοχείο. Αν θέλετε να το απλώσετε στο δέρμα, κρυώστε το στο ψυγείο και εφαρμόστε το με ένα κομμάτι βαμβάκι.
Συνιστάται στις έγκυες γυναίκες να πίνουν 8 με 10 ποτήρια κρύο νερό ρυζιού την ημέρα.
Σε χώρες όπως το Μεξικό, παραδοσιακά το νερό ρυζιού γλυκαίνεται με ζάχαρη και καρυκεύεται με κανέλα. Μπορεί να σερβιριστεί με γαλακτοκομικά προϊόντα ή με αποξηραμένα φρούτα, αν και για την αντιμετώπιση της διάρροιας θα πρέπει να το καταναλώνετε χωρίς να προσθέσετε τίποτα.
Πηγή: therapeftis.blogspot.gr

Αποτοξίνωση

Αποτοξίνωση: Έτσι θα Χάσετε 5 Κιλά σε 7 Μέρες

Αποτοξίνωση: Έτσι θα Χάσετε 5 Κιλά σε 7 Μέρες
Η αποτοξίνωση μπορεί να κάνει περισσότερα από αυτά που νομίζετε, μπορεί να χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα, να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας, να βελτιώσει την πέψη και φυσικά να απομακρύνει τα περιττά κιλά. Με απλά λόγια ο σκοπός της είναι να βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλει τις τοξίνες και ταυτόχρονα να χάσετε βάρος. Και επειδή όλοι φάγαμε λίγο παραπάνω το Πάσχα, είναι μια καλή ευκαιρία να ακολουθήσετε το παρακάτω επταήμερο πρόγραμμα αποτοξίνωσης.
Τι να κάνετε
Πριν αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε αποτοξίνωση, καλό είναι να ελέγξετε το ημερολόγιο σας ώστε να μην έχετε κάποια κοινωνική υποχρέωση όπως γάμο, γενέθλια, βαφτίσια, που θα μπορούσε να σας εκτροχιάσει από το πρόγραμμα σας. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι στην αρχή της αποτοξίνωσης μπορεί να εμφανίσετε πονοκεφάλους ή να επισκέπτεστε συχνά την τουαλέτα. Όμως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε γιατί αυτά τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν μέσα σε 24 με 48 ώρες.
Ποιες τροφές να αποφεύγετε:
Αλκοόλ
Γαλακτοκομικά προϊόντα, εκτός από ½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά κάθε μέρα
Ζάχαρη, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Καφές
Σιτηρά: σιτάρι (ψωμί, μπισκότα, κέικ, τα ζυμαρικά), σίκαλη, κριθάρι, βρώμη, ρύζι
Αποξηραμένα φρούτα
Ποιες τροφές μπορείτε να καταναλώνετε:
Φρούτα: οποιαδήποτε και όλα τα φρέσκα φρούτα
Λαχανικά: οποιαδήποτε και όλα τα φρέσκα λαχανικά
Ψάρια: νωπά, κονσερβοποιημένα σε νερό
Κοτόπουλο (χωρίς το δέρμα). Περιορισμός σε δύο μερίδες την εβδομάδα.
Όσπρια: αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα, όπως φασόλια, ρεβίθια, φακές
Αυγά: κατά προτίμηση οργανικά
Ελαιόλαδο (κατά προτίμηση έξτρα παρθένο), λάδι καρύδας
Ξηροί καρποί: ωμά ανάλατα αμύγδαλα, καρύδια και κάσιους
Σπόροι: σουσάμι, κολοκύθα και ηλιόσπορους
Πράσινο τσάι, μαύρο τσάι (χωρίς καφεΐνη)
Νερό: από ένα έως τρία λίτρα νερού ανά ημέρα
Πρόγραμμα αποτοξίνωσης για μια εβδομάδα
Το πρωί όταν ξυπνάτε να πίνετε νερό με χυμό από ένα λεμόνι, ώστε να βοηθήσετε τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να καθαρίσετε το σώμα σας από τις τοξίνες. Πιείτε το πριν από το πρωινό γεύμα.
Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης πρέπει να έχετε στόχο να ασκήστε για μια ώρα καθημερινά. Και όχι οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, αλλά κυρίως αερόβιες ασκήσεις, γιατί αυξάνουν τη ροή της λέμφου και φεύγουν πιο γρήγορα οι τοξίνες μέσω του ιδρώτα. Στόχος σας πρέπει να είναι να τρώτε κυρίως ωμά τρόφιμα, όπως φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Οι ωμές τροφές περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα. Χρησιμοποιήστε βιολογικά φρούτα και λαχανικά και βρείτε συνταγές με όσπρια, σπόρους και δημητριακά ολικής αλέσεως. Εκτός από το σώμα πρέπει να αποτοξινώσετε και το μυαλό. Βάλετε σαν στόχο να κάνετε 15 λεπτά διαλογισμό καθημερινά. Αν δεν ξέρετε να πώς να διαλογίζεστε, καθίστε οκλαδόν και προσπαθήστε να εκπνέετε από το στόμα και αν εισπνέετε από τη μύτη, χωρίς να σκέφτεστε απολύτως τίποτα. Μαζί με τον εκπνοή αδειάστε όλες τις σκέψεις από το μυαλό σας. Να πίνετε 3 λίτρα υγρά καθημερινά, ώστε να βοηθήσετε τους νεφρούς να λειτουργούν καλύτερα και να αποβάλουν τις τοξίνες από τον οργανισμό. Μπορείτε να πίνετε νερό, χυμούς από φρέσκα λαχανικά και τσάι από βότανα. Βουρτσίστε το σώμα σας. Πάρτε ένα στεγνό πινέλο και βουρτσίστε το δέρμα σας καθημερινά το πρωί. Το βούρτσισμα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενθαρρύνει την παροχή αίματος και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και την προώθηση της ανανέωσης των κυττάρων. Πάντα βουρτσίζετε προς την καρδιά, όπως από τους αστραγάλους προς τους μηρούς, και από τους καρπούς προς τους ώμους. Να τρώτε αργά. Προσπαθήστε να μασάτε την κάθε μπουκιά 10 έως 12 φορές, ώστε να επιτρέψετε να φτάσει η εντολή στον εγκέφαλο ότι έχετε χορτάσει. Προειδοποιήσεις: Εάν υποβάλλεστε σε θεραπεία για μια ιατρική κατάσταση, πάντα να συζητάτε με το γιατρό σας πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε δίαιτας ή άσκησης. Τα άτομα με διαβήτη, κυκλοφορικά προβλήματα, οι έγκυες, οι γυναίκες που θηλάζουν και οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να ανεχθούν την αποτοξίνωση. Τυχόν βότανα, συμπληρώματα, αιθέρια έλαια, ή άλλα εναλλακτικά φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, να προκαλέσουν ερεθισμούς ή αλλεργίες.
Από την Τζουλιάννα Καρνέζη Διαιτολόγος BSc University of Hertfordshire
Πηγή

...φλούδα λεμονιού στην φτέρνα σας...

Ποτέ δεν θα ξανακοιμηθείτε χωρίς να βάλετε φλούδα λεμονιού στην φτέρνα σας αφού διαβάσετε αυτό!

Ποτέ δεν θα ξανακοιμηθείτε χωρίς να βάλετε φλούδα λεμονιού στην φτέρνα σας αφού διαβάσετε αυτό!
Ποτέ δεν θα ξανακοιμηθείτε χωρίς να βάλετε φλούδα λεμονιού στην φτέρνα σας αφού διαβάσετε αυτό! Ένα από τα χειρότερα πράγματα είναι οι σκασμένες φτέρνες.
Σίγουρα προσπαθήσατε με κρέμες και πέτρες ξυσίματος, αλλά όλα αυτά απαιτούν μεγάλη προσπάθεια, επιμονή και χρήματα, και το χειρότερο απ ‘όλα, δεν δίνουν κανένα αποτέλεσμα. Η καλύτερη λύση είναι ήδη στο σπίτι σας και δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ – Το ΛΕΜΟΝΙ!
Διαλέξτε ένα λεμόνι που είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει τη φτέρνα, και ζουλήξτε το. Κάντε λεμονάδα από τον χυμό, και χρησιμοποιώντας τη φλούδα, φτιάξτε τη φτέρνα σας.
Στην αρχή ίσως θα σας φανεί παράξενο, αλλά σύντομα θα το συνηθίσετε. Βάλτε τη μισή φλούδα στη φτέρνα και βεβαιωθείτε ότι την έχει καλύψει πλήρως.
Όταν τοποθετήσετε το λεμόνι, θα αντιδράσει στις πιο ”σκληρές” περιοχές. Για να το κρατήσετε στη θέση του, θα πρέπει να φοράτε κάλτσες . Ο χυμός θα ενεργήσει ως μια χημική φλούδα, αφαιρώντας το ξηρό και σκασμένο δέρμα.
Προσπαθήστε να κρατήσετε το λεμόνι για τουλάχιστον μία ώρα, και θα ήταν ιδανικό αν μπορείτε να το κρατήσετε κατά την διάρκεια της νύχτας- είναι ευκολότερο. Περπατώντας με λεμόνι στη φτέρνα είναι πραγματικά περίπλοκο.
Ίσως νομίζετε ότι είναι άλλη μια ψεύτικη πληροφορία που δεν θα έχει κάποιο όφελος για την υγεία, αλλά πιστέψτε με, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!
Οι φτέρνες σας θα είναι πολύ πιο απαλές ακόμη και μόνο μετά από μια νύχτα. Όλα τα ραγισμένα μέρη θα εξαφανιστούν, και το μόνο που χρειάζεται είναι να εφαρμόσετε μια κρέμα, έτσι θα φαίνεται σαν να έχετε κάνει πεντικιούρ.
Επαναλάβετε τη θεραπεία αρκετές φορές, αν έχετε πιο επίμονες περιπτώσεις σκασμένων φτερνών.

κουνέλι στιφάδο

Κουνέλι στιφάδο




Φίλοι μου σήμερα έφτιαξα κουνέλι στιφάδο... ωραίο φαγητό αλλά δεν το κάνω συχνά... με αγχώνει αν θα γίνει καλό ώστε να μη χάσω και τον κόπο και τα λεφτά... όπως θα δείτε κι εσείς έχω  κάποια θεματάκια τραβώντας το βίντεο ... κάτι τέτοιες ώρες φέρνω στο νού μου την Ινδή Θεότητα με τα πολλά χέρια... τέλος πάντων κάνω ό,τι μπορώ ....

εν ολίγοις ο τρόπος είναι ως εξής :

πλένουμε τα κομμάτια το κουνέλι και το αφήνουμε να στραγγίσει στο συρωτό
βάζουμε την κατσαρόλα να ζεσταθεί με ελαιόλαδο - μισό ποτήρι (μεγάλο)
κόβουμε ένα κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο λάδι μόλις ζεσταθεί να τσιτσιρίζει λίγο 
αμέσως προσθέτουμε το κρέας και τα σωτάρουμε μαζί για πέντε λεπτά να μυρίσουν
στη συνέχεια το σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί να αρωματιστεί  
αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο σκόρδο μια δυο σκελίδες
αφού αρωματίσουμε όλο το κρέας προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό και το αφήνουμε να βράσει
(κατά διαστήματα θα προσθέτουμε λίγο νερό όποτε χρειάζεται , ζεστό πάντα)
όταν το κρέας είναι κάπως ψημένο προσθέτουμε τα κρεμμύδια ένα κιλό τουλάχιστον 
προτιμούμε τα μικρά κρεμμύδια 
σε δέκα λεπτά προσθέτουμε δυο τρείς πατάτες κομμένες και μετά απο δέκα λεπτά προσθέτουμε μια ξυσμένη ντομάτα μέσα στην οποία έχουμε διαλύσει μια κοφτή κουταλιά αλάτι λίγο πιπέρι και λίγο μπαχάρι επίσης ένα φύλλο δάφνη και αφήνουμε το φαγητό μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο 
σε δέκα λεπτά περίπου το σβήνουμε και το αφήνουμε στην πυρά.
Καλή επιτυχία!


Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Από το Γυάλινο Μπουκάλι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Spiros Soulis.
·
Είναι τόσο περίεργο! Να γιατί τα αναψυκτικά έχουν καλύτερη γεύση όταν τα πίνετε από γυάλινο μπουκάλι. #thehomeissue #home #omg
 
Αυτός είναι ο λόγος που τα αναψυκτικά έχουν διαφορετική γεύση μέσα σε γυάλινα μπουκάλια.
spirossoulis.com - the home issue

Γιατί τα Αναψυκτικά Έχουν Καλύτερη Γεύση Όταν τα Πίνουμε Από το Γυάλινο Μπουκάλι

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!
Γιατί τα Αναψυκτικά Έχουν Καλύτερη Γεύση Όταν τα Πίνουμε Από το Γυάλινο Μπουκάλι

Έχετε παρατηρήσει κάποια διαφορά στη γεύση των αναψυκτικών όταν τα πίνετε από γυάλινο μπουκάλι, πλαστικό μπουκάλι ή μεταλλικό; Πολύς κόσμος καταλαβαίνει τη διαφορά (ειδικά όσοι πίνουν αρκετά συχνά) και μάλιστα όλοι αναφέρουν πως η γεύση των αναψυκτικών που βρίσκονται τοποθετημένα σε γυάλινα μπουκάλια είναι πολύ καλύτερη από εκείνη των αναψυκτικών που βρίσκονται σε πλαστικά ή μεταλλικά μπουκάλια και κουτάκια.
Υπάρχει λόγος που τα αναψυκτικά έχουν καλύτερη γεύση όταν τα πίνουμε από γυάλινα μπουκάλια και η βιοχημικός Sarah Risch, αναφέρει τον λόγο.
Το πιο Πρωτότυπο και «Αναπαυτικό» Παράθυρο που Έχετε Δει
Μέσα στη γυάλινη συσκευασία υπάρχουν πολυμερή, δηλαδή μόρια, τα οποία αποτελούνται από μικρότερες μονάδες που είναι ενωμένες μεταξύ τους. Στα γυάλινα μπουκάλια τα πολυμερή αντιδρούν με το υγρό των αναψυκτικών ενώ στα αλουμινένια δοχεία τα πολυμερή δεν απορροφούν όλη τη διαλυτή γεύση από το ποτό. Τέλος, στα πλαστικά υπάρχει ένα πολυμερές που λέγεται «ακεταλδεΰδη» και επηρεάζει τα αναψυκτικά αλλάζοντας ελαφρώς τη γεύση τους.

Τα αναψυκτικά έχουν πολύ πιο ωραία γεύση όταν τα πίνουμε από γυάλινα μπουκάλια.

Τα αναψυκτικά έχουν πολύ πιο ωραία γεύση όταν τα πίνουμε από γυάλινα μπουκάλια.
«Ενώ οι εταιρείες συσκευασίας και τροφίμων εργάζονται για την πρόληψη τυχόν αλληλεπιδράσεων, κάποιες ατυχίες μπορεί να συμβούν», τονίζει η Sarah Risch και προσθέτει πως το γυαλί είναι αδρανής ουσία και γι'αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείται για διάφορα ποτά και αναψυκτικά καθώς δίνει καθαρή γεύση χωρίς αλλοιώσεις.
Αυτό Είναι το πιο Πολυτελές Κοτέτσι στον Κόσμο
Σύμφωνα με το Popular Science οι περισσότεροι οργανισμοί προσπαθούν να βελτιώσουν τις συσκευασίες και την αντίδρασή τους με κάποια τρόφιμα αλλά δυστυχώς κάποια υλικά δοχείων αλλοιώνουν ελαφρώς τις γεύσεις.
Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην καταλαβαίνει τη διαφορά (παρά μόνο σε γνωστά αναψυκτικά που έχει συνηθίσει τη γεύση τους και καταλαβαίνει διαφορές) αλλά ο πιο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι τα γυάλινα δοχεία που δεν αλλοιώνουν καθόλου τη γεύση.
Πώς Τρώνε το Τοστ στις Διάφορες Χώρες του Κόσμου

Οι ειδικοί τονίζουν πως το γυαλί είναι το μόνο υλικό που δεν αλλοιώνει αρνητικά τη γεύση των ποτών.

Οι ειδικοί τονίζουν πως το γυαλί είναι το μόνο υλικό που δεν αλλοιώνει τη γεύση των ποτών.
Πάντως οι ειδικοί που εργάζονται στην Coca Cola επιμένουν πως «η υπέροχη γεύση της Coca Cola είναι η ίδια ανεξαρτήτως της συσκευασίας μέσα στην οποία βρίσκεται». Μάλιστα αναφέρουν πως το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερο το αναψυκτικό σε γυάλινο μπουκάλι είναι καθαρά και μόνο στο μυαλό τους. Άλλωστε είναι διαφορετική απόλαυση να βάζεις ένα μπουκάλι από γυαλί στο στόμα σου από ένα αλουμινένιο δοχείο.
8 Αλατοπιπεριέρες που θα Δώσουν Άλλον Αέρα στα Μαγειρέματά σας!
Φυσικά πολλές φορές η αλλοίωση της γεύσης δεν εξαρτάται μόνο από τη συσκευασία αλλά και από το πόσο έχει εκτεθεί ένα προϊόν στον ήλιο και σε άσχημες συνθήκες αποθήκευσης αλλά και πόσο καιρό υπάρχει ένα αναψυκτικό πάνω στο ράφι του σουπερμάρκετ.
Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

Ραβανί με ινδοκάρυδο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Ραβανί με ινδοκάρυδο
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com

Ραβανί με ινδοκάρυδο


Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλες
  • Για το σιρόπι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • ξύσμα και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν και την καρύδα. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα και στη συνέχεια τη βανίλια.
  2. Αναμείξτε τμηματικά τα δύο μείγματα αλευριού-αυγών, προσθέτοντας και το γάλα. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 'ωρα περίπου.
  3. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι κι ανακατεύουντας μέχρι να δέσουν. Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι (κουταλιά κουταλιά) το γλυκό, αφού κρυώσει και πασπαλίζετε, αν θέλετε, με λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο.


Tags

Η Ελλάδα έπεσε θύμα οικονομικών εκτελεστών!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ: Η Ελλάδα έπεσε θύμα οικονομικών εκτελεστών!,Please read article about,
aetos-apokalypsis.com

 

ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ: Η Ελλάδα έπεσε θύμα οικονομικών εκτελεστών!
Αποκαλύψεις φωτιά από τον Τζον Πέρκινς, γνωστό και ως οικονομικό δολοφόνο, ο οποίος ρίχνει φως σε όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα.
Ο Αμερικανός αποκάλυψε πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, του είχε αποστείλει πρόσφατα ένα e-mail, με το οποίο τον συνεχάρη για το βιβλίο του, ενώ αποκάλυψε επίσης ότι του μετέφερε πως ότι αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο σχετίζονται με τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα είδε κατά τη θητεία του στη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Στο βιβλίο του «Εξομολογήσεις ενός οικονομικού εκτελεστή», ο Πέρκινς αναφέρει ότι μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς επίσης η NSA, η Παγκόσμια Τράπεζα αλλά και ο ίδιος σε συνεργασία με διεφθαρμένους αξιωματούχους κυβερνήσεων τρίτων χωρών, εκμεταλλεύονταν οικονομικά τον πλούτο άλλων χωρών για να πλουτίσουν οι ΗΠΑ και να κτίσουντην οικονομική αυτοκρατορία που είναι σήμερα.
Η δουλειά του ως οικονομικού «δολοφόνου» ήταν απλή, όπως λέει ο ίδιος. Από το 1971-1980, υπό την κάλυψη του οικονομικού συμβούλου για μια ιδιωτική εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων, μετέβαινε σε αναπτυσσόμενες χώρες που είχαν φυσικό πλούτο. Στη συνέχεια δωροδοκούσε αξιωματούχους και διευθετούσε για τις κυβερνήσεις υπέρογκα δάνεια, με αντάλλαγμα την αποκλειστική ανάθεση της εκμετάλλευσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε συγκεκριμένες εταιρείες υπό ευνοϊκούς όρους.
Ωστόσο, όπως δηλώνει ο Πέρκινς στην εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου, τα χρήματα ουδέποτε κατέληγαν στη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά στην τσέπη ορισμένων επιχειρηματιών, εκείνων που θα αναλάμβαναν τα διάφορα «αναπτυξιακά έργα» και τη δημιουργία των υποδομών για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, όπως εργοστάσια, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια κ.ά.
Οι χώρες αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, βυθίζονταν στο χρέος και υποδουλώνονταν στις ΗΠΑ. Οι καταχρεωμένες χώρες κατέφευγαν σε πολιτικές λιτότητας, όπως αύξηση φορολογιών, απόλυση εργαζομένων και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι η Ελλάδα έπεσε θύμα των «οικονομικών εκτελεστών», σημειώνει ο Τζον Πέρκινς.
Στο βιβλίο του, ο Πέρκινς αποκαλύπτει πώς διεθνείς οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα ισχυρίζονταν δημοσίως ότι «έσωζαν» χώρες και οικονομίες από τα οικονομικά προβλήματά τους, την ώρα που στην πραγματικότητα, έπαιζαν ένα παιχνίδι με τις κυβερνήσεις τους:
«Τους υπόσχονταν εντυπωσιακή ανάπτυξη, ολοκαίνουργια έργα υποδομών και ένα μέλλον οικονομικής ευημερίας. Με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι θα έπαιρναν τεράστια δάνεια από τους οργανισμούς αυτούς. Αντί να επιτύχουν την τεράστια οικονομική ανάπτυξη και επιτυχία, οι χώρες αυτές έπεφταν θύμα ενός ισοπεδωτικού και μη βιώσιμου χρέους». Και εκεί παρενέβαιναν οι «οικονομικοί εκτελεστές». Φαινομενικά κανονικοί άνδρες, ταξίδευαν στις χώρες αυτές και επέβαλαν τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που υπαγόρευε το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Άνθρωποι σαν τον Πέρκινς ήταν εκπαιδευμένοι να «ξεζουμίζουν» κάθε σταγόνα πλούτου και πόρων από τις οικονομίες αυτές και συνεχίζουν να το κάνουν έως σήμερα.
Ο 70χρονος ισχυρίζεται επίσης πως ο πρώην Πρόεδρος του Εκουαδόρ Χάιμε Ρολντός και ο πρώην Πρόεδρος του Παναμά Ομάρ Τορίγιος Χερέρα, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά δυστυχήματα, δολοφονήθηκαν από τα «τσακάλια», επειδή αρνήθηκαν να εισακούσουν στις υποδείξεις των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν ως μεσολαβητή τον ίδιο τον Πέρκινς. «Κτίσαμε μια παγκόσμια αυτοκρατορία, αλλά και ένα οικονομικό σύστημα το οποίο αποδεικνύεται ως μια αποτυχία», δηλώνει τώρα ο 70χρονος. Επισημαίνει, επίσης, πως μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ, αλλά και οικονομικές δυνάμεις, επιστρατεύουν οικονομικούς «δολοφόνους» για να υποτάσσουν μικρότερες χώρες.

Φτιάξε το δικό σου παραδοσιακό λαχανόκηπο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Μπορώ και χωρίς ευρώ.
Κατεβάστε #δωρεάν τον #οδηγός "Φτιάξε το δικό σου παραδοσιακό #λαχανόκηπος" #enallaktikosgr
 
Διαβάστε και κατεβάστε δωρεάν τον 12σέλιδο οδηγό του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας 'Perivos'
enallaktikos.gr

Κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό "Φτιάξε το δικό σου παραδοσιακό λαχανόκηπο"

Κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό  Φτιάξε το δικό σου παραδοσιακό λαχανόκηπο

Διαβάστε και κατεβάστε δωρεάν τον 12σέλιδο οδηγό του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας "Perivos" για να μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας παραδοσιακό λαχανόκηπο. 


Ο οδηγός περιέχει:
- Οδηγίες για τη δημιουργία σπορείου.- Εποχές σποράς ανά λαχανικό.- Συγκαλλιέργειες λαχανικών- Αποστάσεις φύτευσης- Μέση διάρκεια ζωής σπόρων ανά είδος.- Οδηγίες για δημιουργία κομπόστ (το καλύτερο εδαφοβελτιωτικό)- Οδηγίες για συλλογή και αποθήκευση σπόρων.


Κατεβάστε τον οδηγό ΕΔΩ

Άπαιχτη συνέντευξη Γ.Γκιόλβα ....ΑΝ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...


Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του Dimitri Georgilas.
http://www.paraxeno.com/…/apechti-sinentefxi-g-gkiolva-se-…/
 

ΑΛΛΑ......ΑΝ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ...............

Άπαιχτη συνέντευξη Γ.Γκιόλβα: «Σε 48 ώρες καταστώ την Ελλάδα υπερδύναμη! – Είναι προδότες!» (Βίντεο)


Ο Γεώργιος Γκιόλβας έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 14 Νοεμβρίου 2003. Το όνομά του συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη νέομυθολογία της….
περιβόητης ομάδας Έψιλον. Ο Γκιόλβας ήταν μηχανολόγος – πυρηνικός φυσικός και είχε 19 αναγνωρισμένες διεθνώς εφευρέσεις.

Οι συνεντεύξεις που έδωσε στη ζωή του ήταν ελάχιστες και πάντα προκαλούσαν αίσθηση. Σε αυτό το άρθρο θα σας κάνω γνωστή μια συνέντευξη την οποία και έδωσε 1 περίπου μήνα πριν πεθάνει – συγκεκριμένα στα τέλη του Σεπτέμβρη(2003).

Η συνέντευξη αυτή δόθηκε για να «παίξει» στην τηλεόραση κάτι όμως που δεν έγινε(ως τώρα Μάρτιος 2004) , καθώς μετά το θάνατό του τα δικαιώματα της συνέντευξης αυτής έχουν περάσει στη γυναίκα του Γ. Γκιόλβα , η οποία και προς το παρόν δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση της. Τέλος , αξίζει να αναφέρω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι και κατέχουν την κασέτα αυτή , είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. . . Ας περάσουμε όμως στα κυριότερα σημεία , στο περιεχόμενο δηλαδή της συνέντευξης.




υγ
Το ΠΑΡΑΞΕΝΟ διαθέτει επώνυμες μαρτυρίες 2 ελλήνων επιστημόνων διαπιστευμένων στην άμυνα της χώρας, που σύντομα θα έρθουν στο φως

Δημοφιλείς αναρτήσεις