Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Ραβανί με ινδοκάρυδο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Ραβανί με ινδοκάρυδο
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com

Ραβανί με ινδοκάρυδο


Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλες
  • Για το σιρόπι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • ξύσμα και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν και την καρύδα. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα και στη συνέχεια τη βανίλια.
  2. Αναμείξτε τμηματικά τα δύο μείγματα αλευριού-αυγών, προσθέτοντας και το γάλα. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 'ωρα περίπου.
  3. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι κι ανακατεύουντας μέχρι να δέσουν. Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι (κουταλιά κουταλιά) το γλυκό, αφού κρυώσει και πασπαλίζετε, αν θέλετε, με λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο.


Tags