Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Πώς θα Φτιάξετε Ξερά σύκα

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Τα σύκα καλλιεργούνται χιλιάδες χρόνια τώρα και θεωρούνται ένα εξαιρετικό σνακ και μια πολύτιμη υπερτροφή για τουλάχιστον 6,000 χρόνια σύμφωνα με το…
share24.gr
 http://share24.gr/apoxiramena-syka-pos-tha-ftiaxete-xera-syka-sto-spiti-gia-na-ta-echete-olo-chrono/

Τα σύκα καλλιεργούνται χιλιάδες χρόνια τώρα και θεωρούνται ένα εξαιρετικό σνακ και μια πολύτιμη υπερτροφή για τουλάχιστον 6,000 χρόνια σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Florida. Τροφή πλούσια σε  φυτικές ίνες, αλλά με το μειονέκτημα ότι χαλάει και σαπίζει πολύ εύκολα και γρήγορα αφότου το κόψουμε από το δέντρο.
Η ιδανική λύση για να διατηρήσουμε τα σύκα για περισσότερο χρόνο και να επωφεληθούμε από τις απίστευτες ιδιότητές τους είναι η αποξήρανση. Τα ξερά σύκα χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, ως συνοδευτικό για επιδόρπια, ή σε οποιαδήποτε συνταγή μπορούμε να φανταστούμε που να καλύπτει τις γευστικές μας απαιτήσεις.

Πώς αποξηραίνουμε τα σύκα κάτω από τον ήλιο!

Βήμα 1
Πλένουμε τα σύκα για να απομακρύνουμε ξένα σώματα και τυχόν υπολείμματα από ακαθαρσίες.
Βήμα 2
Αφαιρούμε τους μίσχους και τυχόν χτυπημένα τμήματα του καρπού με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.
Βήμα 3
Κόβουμε τα σύκα στη μέση από την κορυφή μέχρι τη βάση, κάθετα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα σε σειρές πάνω σε ένα πανί και αφήστε τα στον ήλιο.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα στο πανί, ευθυγραμμισμένα, χωρίς να αγγίζει το ένα το άλλο.
Βήμα 6
Καλύψτε τα σύκα με ένα λεπτό δίχτυ για να μην πλησιάσουν έντομα.
Βήμα 7
Αφήστε τα σύκα να ξεραθούν στον ήλιο για 2 μέρες και παρακολουθήστε την εξέλιξη της διαδικασίας  κάθε πρωί. Όταν είναι έτοιμα, θα είναι μαλακά και όταν τα πιέζετε δεν θα βγάζουν χυμό.

Πώς αποξηραίνουμε τα σύκα στον φούρνο.

Βήμα 1
Πλένετε τα σύκα για να αφαιρέσετε ακαθαρσίες ή διάφορα υπολείμματα..
Βήμα 2
Αφαιρούμε τους μίσχους και τυχόν χτυπημένα τμήματα του καρπού με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.
Βήμα 3
Κόβουμε τα σύκα στη μέση από την κορυφή μέχρι τη βάση, κάθετα.
Βήμα 4
Τοποθετούμε τα σύκα σε ταψιά, μια στρώση στο κάθε ταψί, χωρίς να αγγίζει το ένα το άλλο.
Βήμα 5
Τοποθετούμε τα ταψιά με τα σύκα στον φούρνο στους 200-250 βαθμούς, και αφήνουμε την πόρτα ελαφρά ανοιχτή για να μη δημιουργηθεί υγρασία. Χρησιμοποιείστε θερμόμετρο για να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία δε θα υπερβεί τους 270 βαθμούς. Ελέγχουμε τα σύκα κάθε δύο ώρες και τα γυρίζουμε, ανάβοντας ή σβήνοντας τον φούρνο για να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία.
Βήμα 6
Αφήστε τα σύκα στον φούρνο για 10 – 12 ώρες. Ελέγξτε κατά διαστήματα και μετά τις 10 ώρες δείτε εάν είναι έτοιμα. Θα πρέπει να είναι στεγνά, χωρίς υγρασία και να μη βγάζουν χυμό όταν τα πιέζουμε.

Τι θα χρειαστούμε!

  • Μικρό μαχαίρι
  • Σύρμα
  • Τουλουπάνι
  • Λεπτό δίχτυ

Συμβουλές

Μπορείτε επίσης να ξηράνετε τα σύκα σε ξηραντήρα τροφίμων. Σταθεροποιήστε τη θερμοκρασία στους 110 βαθμούς για 12 έως 24 ώρες. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος. Τα ξερά σύκα μπορούν να διατηρηθούν για 2 χρόνια.
Καλή σας απόλαυση!!
Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.

share24.gr

ΒΕΡΒΕΝΑ: (Ιεροβότανο, σταυροβότανο)

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Αννα Μοροζινη.
‎ 
Αννα Μοροζινη προς ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΒΕΡΒΕΝΑ: (Ιεροβότανο, σταυροβότανο)
Φυτρώνει σε πετρώδη εδάφη, άφθονο στην Ελλάδα. Χαλαρώνει και ταυτόχρονα τονώνει το νευρικό σύστημα , βοηθά στην κατάθλιψη και στην εξάντληση. Όσοι υποφέρουν από πόνους νευρικής φύσεως όπως πονοκεφάλους και ημικρανίες. Ρυθμίζει την περίοδο των γυναικών και ''φέρνει ''γάλα στις νέες θηλάζουσες .Επίσης κάνει καλό στο συκώτι και την χολή σε παθήσεις τους .Θα την μαζέψετε τον Ιούλιο πριν ανθίσει , γιατί μόνον τα φύλλα χρειαζόμαστε. Κάνουμε έγχυμα φύλλων 2-3 κουτ. γλυκού σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό , και πίνετε 3 φορές την ημέρα.

Έγκλημα στο Όριεν Εξπρές

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Movie Fans Greece.· 
Αυτόν τον Νοέμβριο, όλοι είναι ύποπτοι. Έγκλημα στο Όριεν Εξπρές, 9 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους!




Movie Fans Greece
facebook.com/moviefansgreece

Λιαστές Ντοματούλες

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

3 Τρόποι για να έχουμε τις δικές μας λιαστές ντομάτες: στον φούρνο, στον ξηραντήρα τροφίμων, ή κάτω από τον καυτό ήλιο!! ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ…
share24.gr
 
 
3 Τρόποι για να έχουμε τις δικές μας λιαστές ντομάτες: στον φούρνο, στον ξηραντήρα τροφίμων, ή κάτω από τον καυτό ήλιο!!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.
  1. Αφαιρέστε το κοτσανάκι και το σκληρό τμήμα στο εσωτερικό της ντοματούλας.
  2. Κόψτε τη ντοματούλα στη μέση κατά μήκος. Εάν η ντοματούλα είναι πιο μεγάλη, την κόβετε στα 4.
  3. Αφαιρέστε τους σπόρους χωρίς να αφαιρέστε τη σάρκα.
Μέθοδος 1: ΒΑΛΤΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ (για περίπου 12 ώρες). 
  1. Βάλτε τις ντοματούλες στη σειρά με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω, σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (είτε σε ταψί από πορσελάνη, είτε σε πυρέξ). Μην χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο, διότι  το οξύ της ντοματούλας αντιδρά με το μέταλλο.
  2. Ψήστε στους 80°C για 3 ώρες.
  3. Αφήστε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη περίπου 8 εκ. για να φεύγει η υγρασία.
  4. Μετά από 3 ώρες, γυρίστε τις ντοματούλες και πατήστε τις λίγο με το χέρι ή με μία σπάτουλα να βγάλει τους χυμούς τους.
  5. Συνεχίστε τη διαδικασία, γυρίζοντας τις ντοματούλες κάθε λίγες ώρες και φροντίστε κάθε φορά να τις πατάτε λίγο για να φεύγει η υγρασία και να ξηραίνονται.
Μέθοδος 2: ΞΗΡΑΝΤΗΡΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (περίπου 8 ώρες):.
  1. Τοποθετήστε τις ντοματούλες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω απ΄ευθείας ππάνω στην επιφάνεια του ξηραντήρα.
  2. Γυρίστε τον διακόπτη της θερμοκρασίας στους 60°C.
  3. Μετά από 4 ή 5 ώρες, γυρίστε τις ντοματούλες και πιέστε την επιφάνειά τους με το χέρι ή με μια σπάτουλα.
  4. Μετά από λίγες ώρες, γυρίστε τις ντοματούλες και πιέστε απαλά.
  5. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να είναι έτοιμες.
Μέθοδος 3: ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ (περίπου 3 μέρες):.
  1. Επιλέξτε ο καιρός να είναι ζεστός με χαμηλή υγρασία.
  2. Τοποθετήστε τις ντοματούλες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω σε πλαστικό πλέγμα το οποίο να περιβάλλεται από ξύλινο πλαίσιο.
  3. Καλύψτε τα σκεύη με προστατευτικό δίχτυ ή τουλουπάνι.
  4. Τοποθετήστε τα πλέγματα με τις ντομάτες απ΄ευθείας κάτω από τον ήλιο, υπερυψωμένα από το έδαφος (τοποθετήστε τούβλα στις γωνίες).
  5. Τοποθετήστε τα πλέγματα πάνω σε τούβλα, έτσι ώστε να μπορεί ο αέρας να κυκλοφορεί κάτω από τα πλέγματα.
  6. Γυρίστε τις ντοματούλες  μετά από 36 ώρες για να δει ο ήλιος και την κομμένη πλευρά της κάθε ντοματούλας.
  7. Τοποθετήστε τα σκευή σε στεγασμένο χώρο μετά τη δύση, ή αν χαλάσει ο καιρός, για να μην παίρνουν υγρασία.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ!
  1. Οποιαδήποτε μέθοδο κι αν επιλέξετε, προσέξτε, διότι δεν ξεραίνονται όλες οι ντοματούλες με τον ίδιο ρυθμό. Δεν έχουν όλες τον ίδιο βαθμό υγρασίας, ούτε θερμαίνονται με τον ίδιο ρυθμό μέσα στον φούρνο.
  2. Είναι έτοιμες όταν έχουν αποξηρανθεί εντελώς, αλλά έχουν και μαλακή σύσταση όταν τις ακουμπάμε με το χέρι μας. Η υφή τους πρέπει να μοιάζει με αυτή ενός ξερού βερίκοκου. Εάν αποξηρανθούν πολύ θα γίνουν  στεγνές και άκαμπτες με υφή δέρματος. Εάν η ξήρανση δεν είναι αρκετή θα μουχλιάσουν, εκτός κι αν τις βάλετε σε λαδάκι. Προσπαθήστε να τις βγάζετε ξεχωριστά, μόλις δείτε ότι κάποιες είναι έτοιμες, πριν στεγνώσουν εντελώς και χάσουν την γεύση τους.
Κείμενο  – Απόδοση Λ.Τ.

share24.gr

«Οι Κόρες του Ηφαιστείου»

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Εκδόσεις Πόλις.
Για το βιβλίο του Χρήστου Οικονόμου «Οι Κόρες του Ηφαιστείου» γράφει η Σταυρούλα Παπασπύρου στο Lifo.
Το γράψιμο παραμένει για τον Οικονόμου ένας αγώνας δρόμου για να ξεφύγεις από τον εαυτό σου και να ενωθείς με τους άλλους. Κι όπως υποστηρίζει, αν η λογοτεχνία έχει νόημα, «είναι για να μας εμψυχώνει».
http://www.lifo.gr/articles/book_articles/162153

μπορούν οι αρχαίοι να αλλάξουν τη ζωή μας

Τρία εύκολα και πρακτικά βιβλία που μπορούν να μας βοηθήσουν στην καθημερινότητά μας.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του ανθρώπινου είδους είναι ότι η σοφία μας μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, στο πέρασμα των αιώνων. Πώς μπορούμε λοιπόν να διδαχτούμε από τους μεγάλους ηγέτες και στοχαστές της αρχαιότητας;
blog.dioptra.gr

https://www.dioptra.gr/Vivlio/719/710/Ioulios-Kaisaras:-I-texni-tis-igesias/

Πώς μπορούν οι αρχαίοι να αλλάξουν τη ζωή μας σήμερα

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του ανθρώπινου είδους είναι ότι η σοφία μας μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, στο πέρασμα των αιώνων. Πώς μπορούμε λοιπόν να διδαχτούμε από τους μεγάλους ηγέτες και στοχαστές της αρχαιότητας; Είναι πολύ εύκολο: μέσα από τα βιβλία, που είναι οι αέναοι φορείς γνώσης. Γιατί ανοίγοντας ένα καλό βιβλίο είναι σαν να πίνεις καφέ και να συζητάς με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που περπάτησαν ποτέ στη γη. Για να εκμεταλλευτείτε κι εσείς αυτήν την ευκαιρία, σας προτείνουμε μια σειρά από τρία μικρά και πρακτικά βιβλία που θα σας προσφέρουν συμπυκνωμένη σοφία από τρεις μεγάλους της αρχαιότητας.
📘 Ιούλιος Καίσαρας – Η τέχνη της ηγεσίας  

Οι αληθινοί ηγέτες προσπαθούν πάντα να γίνουν καλύτεροι. Η Ιστορία είναι γεμάτη με ηγέτες που ήταν εντελώς αποκομμένοι από τον λαό και επιδίωκαν με κάθε κόστος τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Όμως, ο Καίσαρας, ξεκινώντας από χαμηλά, απέδειξε με τα λόγια και τις πράξεις του ότι δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό του ανώτερο από τον μέσο Ρωμαίο πολίτη. Και είχε μια εκπληκτική ικανότητα να κερδίζει την αφοσίωση των άλλων, να μετατρέπει τους εχθρούς σε συμμάχους και τους συμμάχους σε πιστούς ακολούθους. Ο συγγραφέας Phillip Barlag χρησιμοποιεί δραματικά και γλαφυρά περιστατικά από τη ζωή του Καίσαρα –όρμησε μόνος του ενάντια σε ολόκληρο στρατό, και έδωσε χάρη σε άτομα που γνώριζε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν– για να μας δείξει πόσα μπορεί να διδάξει ο Καίσαρας στους σύγχρονους ηγέτες.
Ο Ιούλιος Καίσαρας είναι μια εμβληματική ηγετική προσωπικότητα που μπορεί να μας δείξει τον δρόμο προς την επιτυχία. Αυτό το κατατοπιστικό βιβλίο που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά περιστατικά από τη ζωή του Καίσαρα, αποτελεί έναν πλήρη οδηγό που μπορεί να διδάξει και να εμπνεύσει όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους.
{Βρείτε το βιβλίο εδώ και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.}

📘 Κικέρων – Η τέχνη της πειθούς  

Δεν είναι λίγες οι φορές που τυχαίνει να πρέπει να πείσουμε κάποιον, είτε συζητάμε με έναν φίλο μας για κάτι τετριμμένο είτε προσπαθούμε να πείσουμε τους συναδέλφους μας για μια σημαντική απόφαση. Αντί να βασιζόμαστε στο ένστικτο –με συνέπεια πολύ συχνά να δυσκολευόμαστε ή να αποτυγχάνουμε–, θα είμαστε πιο κατανοητοί αν αφομοιώναμε τη διαχρονική τέχνη της πειθούς, τη ρητορική. Η Τέχνη της Πειθούς συνοψίζει τη ρητορική σοφία του Κικέρωνα, του σπουδαιότερου αγορητή της αρχαίας Ρώμης, από όλα τα έργα του, και τη συνδυάζει με κείμενα από τους δικανικούς και τους πολιτικούς λόγους του, παρουσιάζοντας τις εξαιρετικά αποδοτικές τεχνικές του στην πράξη. Το αποτέλεσμα είναι μια διαφωτιστική και ψυχαγωγική εισαγωγή στα μυστικά της πειστικής ομιλίας και γραφής, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στρατηγικές που είναι εξίσου αποτελεσματικές σήμερα –στο γραφείο, στις δικαστικές αίθουσες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις πολιτικές συζητήσεις– όσο ήταν στο ρωμαϊκό φόρουμ. {Βρείτε το βιβλίο εδώ και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.}

📘 Tang Taizong – Η τέχνη του να ακούς  

H απόλυτη νομιμοποίηση και εξουσία του ηγεμόνα πηγάζει από την αρετή και τη σοφία του. Στην Ασία οι ιστορικοί συγκρίνουν τον σπουδαιότερο αυτοκράτορα της Κίνας Tang Taizong (598-649 μ.Χ.) με μεγάλους ηγέτες της παγκόσμιας ιστορίας, όπως ο Αύγουστος, ο Τζένγκις Χαν και ο Ναπολέων. Τα γραπτά του θεωρούνται ένας ανεκτίμητος οδηγός ηγεσίας και διοίκησης. Όταν ίδρυσε τη δυναστεία των Tang, ο Taizong ήταν μόλις είκοσι οκτώ ετών και τα κυριότερα επιτεύγματά του ήταν η εξάπλωση της αυτοκρατορίας των Τang. Επικράτησε των απογόνων του Αττίλα, άνοιξε τον Δρόμο του Μεταξιού και δημιούργησε μια χρυσή εποχή ευημερίας. Ένα από τα κυριότερα γνωρίσματά του ήταν ότι ήξερε να ακούει όσους βρίσκονταν γύρω του, από τους πιο σπουδαίους έως και τους πιο ταπεινούς, και να αξιοποιεί τις συμβουλές τους με τον καλύτερο τρόπο. {Βρείτε το βιβλίο εδώ και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.}
ΥΓ: Σας ενδιαφέρουν γενικά τα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης; Έχουμε μια μεγάλη συλλογή για να διαλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν.


Μοντέλο μωρού πόντσο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Kadınların Sitesi.
Bebek Panço Modeli
Diğer Videolarımız için https://www.bilgievim.net sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Μοντέλο μωρού πόντσο
Για τα άλλα βίντεο, μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας.

Μαρία Ιορδανίδου


Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το άλμπουμ του χρήστη Λωξάντρα.
Φωτογραφία του χρήστη Λωξάντρα.
 
 
 
Φωτογραφία του χρήστη Λωξάντρα.
Φωτογραφία του χρήστη Λωξάντρα.


Ο χρήστης Λωξάντρα πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: Μαρία Ιορδανίδου.
Η ζωή της Μαρίας Ιορδανίδου ήταν πραγματικά απίστευτη - ενώ στην αρχή έζησε σαν αρχοντοπούλα της Πόλης και έλαβε εξαιρετική μόρφωση σε ένα από τα κορυφαία κολέγια, η μετέπειτα ζωή της ήταν γεμάτη από περιπέτειες και κακουχίες, τις οποίες η ίδια αντιμετώπιζε με χαμόγελο, απαράμιλλη αγωνιστικότητα και σθένος. Η βιογραφία της δεν είναι αρκετή - το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να αφεθεί στο χειμαρρώδη λόγο των βιβλίων της και να θαυμάσει αυτήν την υπέροχη γυναίκα, που δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλα από μια άξια απόγονος της Λωξάντρας.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1897, κόρη του μηχανικού του εμπορικού ναυτικού της Αγγλίας Νικολάου Κριεζή και της Ευφροσύνης Μάγκου. Από το 1901 ως το 1909 έζησε με τους γονείς της στην Αθήνα, μετά το χωρισμό τους όμως επέστρεψε στη γενέτειρα της και γράφτηκε στο αμερικανικό κολέγιο, λαμβάνοντας σπουδαία μόρφωση.

Από το 1914 ως το 1919 έζησε εγκλωβισμένη από το ξέσπασμα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και τις ταραχές της ρωσικής επανάστασης κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο θείο της στη Ρωσία, στη Μαριούπολη του Καυκάσου. Κατάφερε να επιβιώσει μόνη παραδίδοντας μαθήματα αγγλικών, ενώ παράλληλα φοίτησε σε ρωσικό γυμνάσιο, στη Σταυρούπολη, όπου τη βρήκε η Οκτωβριανή Επανάσταση.
Το 1919 γύρισε στην Κωνσταντινούπολη όπου εργάστηκε σε αμερικάνικη εμπορική εταιρεία και το 1920 φεύγει με μετάθεση για την Αλεξάνδρεια. όπου ήρθε σε επαφή με τους πνευματικούς κύκλους και έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αιγύπτου. Το 1923 παντρεύτηκε τον εκπαιδευτικό Ιορδάνη Ιορδανίδη, καθηγητή στο "Βικτόρια Κόλετζ'. Την ίδια χρονιά εγκαταστάθηκε με το σύζυγό και τη μητέρα της στην Αθήνα, αλλά σύντομα ο Ιορδανίδης έφυγε, πιθανόν για τη Ρωσία. Η Μαρία εργάστηκε στην πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης, αποδεικνύοντας πως σε χαλεπούς καιρούς η μόρφωση δεν μένει ποτέ αναξιοποίητη. Εξαιτίας των συνθηκών της ζωής της η Ιορδανίδου απέκτησε μεγάλη γλωσσομάθεια και εργάστηκε πολύ σκληρά όλα της τα χρόνια ως ιδιωτική υπάλληλος και μεταφράστρια για να συντηρήσει την οικογένειά της.
Το 1931 χώρισε από τον Ιορδανίδη, με τον οποίο είχε στο μεταξύ αποκτήσει δυο παιδιά. Το 1939 απολύθηκε από την πρεσβεία και ξανάρχισε να ασχολείται με τα μαθήματα ξένων γλωσσών. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής καταστράφηκε το σπίτι της από τους βομβαρδισμούς των Άγγλων στην Αθήνα και η ίδια διώχτηκε και κλείστηκε σε διάφορα στρατόπεδα. Συνεργάστηκε με το περιοδικό έντυπο του Κ.Κ.Ε.
Έγινε γνωστή στο λογοτεχνικό χώρο με το έργο 'Λωξάντρα', που έγραψε σε ηλικία 65 χρονών, το 1962, το οποίο γνώρισε πολλές επανεκδόσεις. Το βιβλίο άφησε άφωνους κοινό και κριτικούς για τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια με τα οποία περιέγραψε η συγγραφέας τη ζωή στο σπίτι της γιαγιάς της στην Πόλη βασισμένη στις αναμνήσεις της πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τη ζωή της στη Ρωσία περιγράφει στο βιβλίο της 'Διακοπές στον Καύκασο' (1965), ενώ στο 'Σαν τα τρελά πουλιά' (1978) μιλά για τα χρόνια στην Αλεξάνδρεια και την Αθήνα κατά το Μεσοπόλεμο. Τελευταίο της έργο είναι 'Η αυλή μας' (1981).

Στα έργα της υπάρχει αμεσότητα, απλό ύφος, ζωντανοί διάλογοι και νοσταλγική διάθεση.
Τα βιβλία της γνώρισαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Η ίδια Βραβεύτηκε το 1978 από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με τον Χρυσό Σταυρό και το Οφίκιο της Αρχόντισσας του Οικουμενικού Θρόνου. Πέθανε στις 6 Νοεμβρίου του 1989.

Άμα ξετυλιχτώ θα γίνω 1,90







Aξέχαστες Ατάκες Ελληνικού Κινηματογράφου
Λατρεμενη ατακα
Άμα ξετυλιχτώ θα γίνω 1,90 και δε σε γλυτώνει άνθρωπος

Δημοφιλείς αναρτήσεις