Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Τα
σύκα καλλιεργούνται χιλιάδες χρόνια τώρα και θεωρούνται ένα εξαιρετικό
σνακ και μια πολύτιμη υπερτροφή για τουλάχιστον 6,000 χρόνια σύμφωνα με
το…
share24.gr
http://share24.gr/apoxiramena-syka-pos-tha-ftiaxete-xera-syka-sto-spiti-gia-na-ta-echete-olo-chrono/
Τα σύκα καλλιεργούνται χιλιάδες χρόνια τώρα και θεωρούνται ένα εξαιρετικό σνακ και μια πολύτιμη υπερτροφή για τουλάχιστον 6,000 χρόνια σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Florida. Τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά με το μειονέκτημα ότι χαλάει και σαπίζει πολύ εύκολα και γρήγορα αφότου το κόψουμε από το δέντρο.
Η ιδανική λύση για να διατηρήσουμε τα σύκα για περισσότερο χρόνο και να επωφεληθούμε από τις απίστευτες ιδιότητές τους είναι η αποξήρανση. Τα ξερά σύκα χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, ως συνοδευτικό για επιδόρπια, ή σε οποιαδήποτε συνταγή μπορούμε να φανταστούμε που να καλύπτει τις γευστικές μας απαιτήσεις.
Πλένουμε τα σύκα για να απομακρύνουμε ξένα σώματα και τυχόν υπολείμματα από ακαθαρσίες.
Βήμα 2
Αφαιρούμε τους μίσχους και τυχόν χτυπημένα τμήματα του καρπού με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.
Βήμα 3
Κόβουμε τα σύκα στη μέση από την κορυφή μέχρι τη βάση, κάθετα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα σε σειρές πάνω σε ένα πανί και αφήστε τα στον ήλιο.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα στο πανί, ευθυγραμμισμένα, χωρίς να αγγίζει το ένα το άλλο.
Βήμα 6
Καλύψτε τα σύκα με ένα λεπτό δίχτυ για να μην πλησιάσουν έντομα.
Βήμα 7
Αφήστε τα σύκα να ξεραθούν στον ήλιο για 2 μέρες και παρακολουθήστε την εξέλιξη της διαδικασίας κάθε πρωί. Όταν είναι έτοιμα, θα είναι μαλακά και όταν τα πιέζετε δεν θα βγάζουν χυμό.
Πλένετε τα σύκα για να αφαιρέσετε ακαθαρσίες ή διάφορα υπολείμματα..
Βήμα 2
Αφαιρούμε τους μίσχους και τυχόν χτυπημένα τμήματα του καρπού με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.
Βήμα 3
Κόβουμε τα σύκα στη μέση από την κορυφή μέχρι τη βάση, κάθετα.
Βήμα 4
Τοποθετούμε τα σύκα σε ταψιά, μια στρώση στο κάθε ταψί, χωρίς να αγγίζει το ένα το άλλο.
Βήμα 5
Τοποθετούμε τα ταψιά με τα σύκα στον φούρνο στους 200-250 βαθμούς, και αφήνουμε την πόρτα ελαφρά ανοιχτή για να μη δημιουργηθεί υγρασία. Χρησιμοποιείστε θερμόμετρο για να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία δε θα υπερβεί τους 270 βαθμούς. Ελέγχουμε τα σύκα κάθε δύο ώρες και τα γυρίζουμε, ανάβοντας ή σβήνοντας τον φούρνο για να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία.
Βήμα 6
Αφήστε τα σύκα στον φούρνο για 10 – 12 ώρες. Ελέγξτε κατά διαστήματα και μετά τις 10 ώρες δείτε εάν είναι έτοιμα. Θα πρέπει να είναι στεγνά, χωρίς υγρασία και να μη βγάζουν χυμό όταν τα πιέζουμε.
Καλή σας απόλαυση!!
Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.
share24.gr
http://share24.gr/apoxiramena-syka-pos-tha-ftiaxete-xera-syka-sto-spiti-gia-na-ta-echete-olo-chrono/
Τα σύκα καλλιεργούνται χιλιάδες χρόνια τώρα και θεωρούνται ένα εξαιρετικό σνακ και μια πολύτιμη υπερτροφή για τουλάχιστον 6,000 χρόνια σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Florida. Τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά με το μειονέκτημα ότι χαλάει και σαπίζει πολύ εύκολα και γρήγορα αφότου το κόψουμε από το δέντρο.
Η ιδανική λύση για να διατηρήσουμε τα σύκα για περισσότερο χρόνο και να επωφεληθούμε από τις απίστευτες ιδιότητές τους είναι η αποξήρανση. Τα ξερά σύκα χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, ως συνοδευτικό για επιδόρπια, ή σε οποιαδήποτε συνταγή μπορούμε να φανταστούμε που να καλύπτει τις γευστικές μας απαιτήσεις.
Πώς αποξηραίνουμε τα σύκα κάτω από τον ήλιο!
Βήμα 1Πλένουμε τα σύκα για να απομακρύνουμε ξένα σώματα και τυχόν υπολείμματα από ακαθαρσίες.
Βήμα 2
Αφαιρούμε τους μίσχους και τυχόν χτυπημένα τμήματα του καρπού με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.
Βήμα 3
Κόβουμε τα σύκα στη μέση από την κορυφή μέχρι τη βάση, κάθετα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα σε σειρές πάνω σε ένα πανί και αφήστε τα στον ήλιο.
Βήμα 5
Βήμα 6
Καλύψτε τα σύκα με ένα λεπτό δίχτυ για να μην πλησιάσουν έντομα.
Βήμα 7
Αφήστε τα σύκα να ξεραθούν στον ήλιο για 2 μέρες και παρακολουθήστε την εξέλιξη της διαδικασίας κάθε πρωί. Όταν είναι έτοιμα, θα είναι μαλακά και όταν τα πιέζετε δεν θα βγάζουν χυμό.
Πώς αποξηραίνουμε τα σύκα στον φούρνο.
Βήμα 1Πλένετε τα σύκα για να αφαιρέσετε ακαθαρσίες ή διάφορα υπολείμματα..
Βήμα 2
Αφαιρούμε τους μίσχους και τυχόν χτυπημένα τμήματα του καρπού με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.
Βήμα 3
Κόβουμε τα σύκα στη μέση από την κορυφή μέχρι τη βάση, κάθετα.
Βήμα 4
Τοποθετούμε τα σύκα σε ταψιά, μια στρώση στο κάθε ταψί, χωρίς να αγγίζει το ένα το άλλο.
Βήμα 5
Τοποθετούμε τα ταψιά με τα σύκα στον φούρνο στους 200-250 βαθμούς, και αφήνουμε την πόρτα ελαφρά ανοιχτή για να μη δημιουργηθεί υγρασία. Χρησιμοποιείστε θερμόμετρο για να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία δε θα υπερβεί τους 270 βαθμούς. Ελέγχουμε τα σύκα κάθε δύο ώρες και τα γυρίζουμε, ανάβοντας ή σβήνοντας τον φούρνο για να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία.
Βήμα 6
Αφήστε τα σύκα στον φούρνο για 10 – 12 ώρες. Ελέγξτε κατά διαστήματα και μετά τις 10 ώρες δείτε εάν είναι έτοιμα. Θα πρέπει να είναι στεγνά, χωρίς υγρασία και να μη βγάζουν χυμό όταν τα πιέζουμε.
Τι θα χρειαστούμε!
- Μικρό μαχαίρι
- Σύρμα
- Τουλουπάνι
- Λεπτό δίχτυ
Συμβουλές
Μπορείτε επίσης να ξηράνετε τα σύκα σε ξηραντήρα τροφίμων. Σταθεροποιήστε τη θερμοκρασία στους 110 βαθμούς για 12 έως 24 ώρες. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος. Τα ξερά σύκα μπορούν να διατηρηθούν για 2 χρόνια.Καλή σας απόλαυση!!
Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.
share24.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου