Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σπιτικές συνταγές για κουρασμένο δέρμα



Σπιτικές συνταγές για κουρασμένο δέρμα
 Σπιτικές συνταγές για κουρασμένο δέρμα

Όταν το δέρμα είναι κουρασμένο τότε τίποτε δεν λειτουργεί σωστά, φαίνεται θαμπό, δεν έχει ομοιόμορφο τόνο, είναι αφυδατωμένο, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές είναι πολύ πιο έντονες.

Το κουρασμένο δέρμα έχει ανάγκη από εντατική φροντίδα δηλαδή ειδικές μάσκες και ορούς αναζωογόνησης, ενυδάτωσης και θρέψης.

✿ Μάσκα προσώπου με καφέ, ελαιόλαδο και μέλι

Προσφέρετε στο δέρμα σας τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά, ενυδατικά και αντιγηραντικά στοιχεία. Αναζωογονήστε το δέρμα σας, δώστε του ενέργεια και ενισχύστε το για να λειτουργεί σωστά και να διατηρηθεί νεανικό και λαμπερό.

Για την συνταγή θα χρειαστεί να αναμίξετε σε ένα μπολ 5 κουταλιές σούπας καφέ σε σκόνη, με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά μέλι. Απλώστε την μάσκα σε όλο το πρόσωπο και λαιμό και αφήστε τη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Για άμεσα και ορατά αποτελέσματα εφαρμόστε τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.

✿ Μάσκα προσώπου με αγγούρι, γάλα και αυγό
Η υγρασία και η θρέψη του δέρματος έχουν μεγάλη σημασία για την όμορφη όψη του και τη σωστή λειτουργία του. Ειδικά μετά από το καλοκαίρι το δέρμα παρουσιάζει έντονη έλλειψη υγρασίας λόγω της μεγάλης έκθεσης στον ήλιο. Η σωστή περιποίηση του δέρματος θα επαναφέρει την χαμένη υγρασία με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο ανθεκτικό και υγιές.

Για την συνταγή θα χρειαστεί να αναμίξετε σε ένα μπολ 1 κουταλιά σούπας χυμό από αγγούρι, 1 κουταλιά σούπας πλήρες γάλα και 1 ασπράδι αυγού. Με ένα πινέλο μάσκας απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις