Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Λαχταριστό αρνάκι με δυόσμο και δεντρολίβανο


Λαχταριστό αρνάκι με δυόσμο και δεντρολίβανο στον φούρνο

Μια αρκετά κλασική, αλλά πάντα νόστιμη συνταγή με κρέας στον φούρνο

• 2 κιλά αρνάκι μπούτι
• 3 κλωνάρι δεντρολίβανο
• 6 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμου
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βάζετε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε, για να "δέσουν" , για 1 λεπτό. Καθαρίζετε το κρέας και του κάνετε με μαχαίρι 6-7 χαρακιές.

Τρίβετε το ντρέσινγκ στο κρέας καλά και το βάζετε στο φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 2μιση με 3 ώρες.

Το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά, κόβετε και σερβίρετε.

Tips
• Από όσο πιο νεαρό ζώο προέρχεται το κρέας, τόσο λιγότερο θα σας "μυρίζει" το αρνί

• Το φαγητό συνοδεύεται με πατάτες φούρνο, ρύζι, αλλά και διάφορες σαλάτες.

queen.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις