Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Γιόγκα: Aσκηση αναπνοής και Διαλογισμός

Γιόγκα: Aσκηση αναπνοής και Διαλογισμός

Γεράσιμος Πολίτης 2011-08-15T01:21:00+03:00
Γιόγκα: Aσκηση αναπνοής και Διαλογισμός - Νους


Η αναπνοή και ειδικότερα η συνειδητή αναπνοή είναι το βασικότερο κλειδί για μια αρμονική και ευτυχισμένη ζωή.Γιατί η αναπνοή είναι αυτή που φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στην πραγματική υπόστασή του, μέσω της συνείδησης και της επαφής με την βαθύτερη Ουσία της ύπαρξής του.Πέρα απ΄αυτό χαρίζει καλύτερη υγεία,πνευματική διαύγεια,καθαρό νου,καθώς επίσης και βελτίωση της διαίσθησης,αφού είναι το μέσο επικοινωνίας με τον αληθινό Εαυτό (αυτό που λέμε ψυχή,Πηγή ή Θεό).

Τι είναι όμως η συνειδητή αναπνοή;

Είναι απλά η αναπνοή που δεν γίνεται ασυνείδητα, αλλά παρατηρώντας τη. Δεν είναι απαραίτητο να παίρνουμε βαθιές αναπνοές για να την παρατηρήσουμε(που και αυτές βοηθάνε πάρα πολύ)αλλά απλά εστιάζοντας την προσοχή μας στη λειτουργία της αναπνοής(εισπνοή-εκπνοή).

Είναι απ΄τα μυστικά που μαζί με το γέλιο απομακρύνουν αυτό που μαστίζει τις κοινωνίες μας,το φόβο,την ανασφάλεια και μας φέρνουν πιο κοντά σ΄αυτό που είμαστε την Αγάπη.Πολλές φορές όλα αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα που υπάρχουν γύρω μας,ασθένειες,συγκρούσεις,φτώχεια,πόνος, είναι η έλλειψη Αγάπης, είναι αποτέλεσμα της λήθης που έχει υποπέσει η ανθρώπινη συνειδητότητα και η απομάκρυνση απ΄την πραγματική Φύση μας.

Η συνειδητή αναπνοή είναι επίσης το βασικό εργαλείο του διαλογισμού.
Το βίντεο που ακολουθεί μας δείχνει μια τεχνική της γιόγκα που μέσω της διαφραγματικής αναπνοής,μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και να νιώσουμε ευεξία,αλλά και να προετοιμαστούμε για διαλογισμό όπως φαίνεται στη συνέχεια ...

Λεπτομερείς οδηγίες για την αναπνευστική τεχνική "Καπαλμπάτι", η οποία αναζωογονεί και ηρεμεί, ενεργοποιώντας τον εγκέφαλο και τον νου. Ακολουθούν οδηγίες για διαλογισμό.

Πηγή: http://billdomen.blogspot.com/
Αναρτήθηκε από:
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις