Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με κρέμα
Περιγραφή
Έντονη η γεύση του πορτοκαλιού αφού βάζουμε ολόκληρα τα πορτοκάλια, ζουμερό όσο χρειάζεται από το σιρόπι μας και δροσερό όσο λαχταράει ο ουρανίσκος μας από την κρέμα και λόγο του ότι θα το βάλουμε στο ψυγείο.Τι χρειαζόμαστε:
Για την πίτα:
- 7 αυγά (χωρισμένα τα κροκάδια από τα ασπράδια)
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. αμύγδαλα φιλέ ή ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα
- 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
- 2 πορτοκάλια
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
- Λίγα έξτρα αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα
Στα γρήγορα
Πως το κάνουμε:
Διαβάστε περισότερο: Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με κρέμα http://www.sintagespareas.gr/sintages/portokalopita-siropiasti-me-krema.html#ixzz24ZQDxiQE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου