Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Γλιστρίδα


πηγή : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=255173151266788&set=a.168250019959102.34406.153753281408776&type=1&theater

                              Γλιστρίδα


Η ωμή ταπεινή γλιστρίδα έχει εκπληκτική περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (α- λινολενικό οξύ), λιπαρά με αποδεδειγμένα ωφέλη για τη γενικότερη κατάσταση υγείας του οργανισμού και κυρίως την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Αντράκλα ή γλιστρίδα, είναι αυτοφυής στην Ελληνική γή και θα τη βρείτε το καλοκαίρι να βγαίνει στα μποστάνια κάτω απο τα πλατύφυλλα φασόλια, τις κολοκυθιές και σχεδόνόπου μπορεί να βρεί νερό και δροσιά.

Το πώς θα τη καταναλώσετε είναι απλό και εύκολο. Ψιλοκόψτε τη και προσθέστε τη γλιστρίδα στην Ελληνική ή χωριάτικη σαλάτα. Συνοδεύει μια χαρά το αγγουράκι, τη τομάτα και τη φέτα μαζι με δροσερό η ξηρό κρεμμύδι.

Μπορεί να αντικαταστήσει το μαρούλι στό σάντουιτς.


Συνταγές για τη γλιστρίδα υπάρχουν πολλές και θα τις αναφέρωμε εδώ αργότερα.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις