Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Όλα έχουν το σκοπό τους


 


Ο θυμός έχει τον δικό του σκοπό. Ούτε ο θυμός ούτε ο πόνος είναι άσκοποι. Όλα σάς οδηγούν κάπου. Μπορείτε να δημιουργήσετε την πρόθεση να μπαίνετε στο συναισθηματικό σας κέντρο και να μάθετε πως να είστε επικεντρωμένοι εκεί, ενώ εξερευνάτε τα διάφορα ενδεχόμενα. Αν πείτε: «Θα επικεντρωθώ εκεί», ακούγεται σαν να μη σκοπεύετε να επιτρέψετε στον εαυτό σας μια κάποια κινητικότητα εκεί. Αντίθετα,πρέπει απλώς να έχετε την πρόθεση να είστε επικεντρωμένοι. Η επικέντρωση δεν σημαίνει ότι τα πράγματα δεν κυμαίνονται' σημαίνει ότι επιτρέπετε στα πράγματα να κυμαίνονται. Είτε η βάρκα είναι έτοιμη να ανατραπεί είτε βρίσκεται σε ήσυχα νερά, εσείς το επιτρέπετε. Κάνετε τη βόλτα σας και μετά βγαίνετε από το γεγονός είτε μιας ήσυχης είτε μιας ταραχώδους βαρκάδας. Τα συναισθήματά σας δεν είναι απλώς τροφή άλλων, είναι τροφή για εσάς τους ίδιους. Είναι ο τρόπος που τρέφετε τον εαυτό σας και δημιουργείτε μια ταυτότητα. Είναι η ταυτότητά σας ως συχνότητα μέσω των συναισθημάτων σας. Τα συναισθήματα σας τρέφουν και τροφοδοτούν τους κωδικούς σας ώστε να υπάρξουν.



Θα συνδιαλαγείτε με κάθε σας όριο, ένα προς ένα, απλώς και μόνο επειδή ακριβώς αυτό είναι που δεν θέλετε να κάνετε. Θα σας άρεσε πολύ να πείτε, «Χρυσή αστερόσκονη, εξαφάνισε όλα αυτά που με περιορίζουν. Μπαμ! Είμαι ελεύθερος!» Αν τα πράγματα ήταν ιδανικά, τόσο εύκολο θα ήταν. Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα της προσπάθειας να πηγαίνετε περιφερειακά και να προσπερνάτε το συναισθηματικό σας κέντρο. Έχετε και κάποια συναισθηματικά πιστεύω ή συναισθήματα, που συμβάλλουν στο να δημιουργούνται αυτά τα όρια έξω από εσάς, οπότε, όταν σπάτε κάποιο όριο, πρέπει να συνδιαλαγείτε με το συναίσθημα που υπήρξε υπεύθυνο, ώστε το όριο αυτό να τοποθετηθεί εκεί από την αρχή. Μέσα από το συναισθηματικό σας σώμα συνδέεστε με το πνευματικό σας σώμα. Μπορεί να θέλετε να προσπεράσετε κάτι που σας είναι δύσκολο, όμως θα πρέπει να νιώσετε το πώς μπορείτε να περάσετε μέσα από αυτό.


Θέλετε να πάρετε μια σκούπα και να σπρώξετε σκουπίζοντας όλες σας τις δυσκολίες κάτω από το χαλί, λέγοντας: «Αυτά δεν θέλω να τα κάνω», όταν αυτά τα δύσκολα πράγματα είναι, στην πραγματικότητα, οι πολύτιμοι σας θησαυροί. Ακόμη και αν ανακαλύψετε ότι έχετε 101.000 όρια, μη συγχυσθείτε. Πείτε απλώς: «Ενδιαφέρον είναι». Κοιτάξτε αυτά τα όρια που έχετε τοποθετήσει και, αντί να τα βάζετε μαζί τους, απλώς παρατηρήστε τα και κοιτάξτε τα για να δείτε αν μπορείτε να ανακαλύψετε πώς δημιουργήθηκαν. Δείτε ποιον σκοπό εξυπηρετούν - σε ποιο μπακάλικο ψωνίζατε όταν αγοράσατε αυτά τα συγκεκριμένα.


Μόλις αναγνωρίσετε και αποδεχθείτε και είστε πρόθυμοι να απελευθερώσετε κάτι, αυτό κινείται. Όταν προσκολλάστε ή φοβάστε ή σκέπτεστε, «Μου αρέσει αυτό το όριο" με εξυπηρετεί πολύ καλά», τότε περιορίζετε τον εαυτό σας.


Πρέπει να μάθετε να αγαπάτε τα συναισθήματα σας. Όσο περιγράφετε κάτι ως δύσκολο, εσείς το κάνετε δύσκολο. Κανείς άλλος. Αντιστέκεστε και κριτικάρετε τις αλλαγές που συντελούνται. Νιώθετε ότι δεν ξέρετε τι συμβαίνει και επιθυμείτε να έχετε τον έλεγχο.


Ο έλεγχος είναι πολύ βολικός και εύχρηστος. Πρέπει να τον χρησιμοποιούμε στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, σαν σούπερ-κόλλα. Η σούπερ-κόλλα σε λάθος σημείο' δεν βοηθάει κανέναν. Την χρησιμοποιείτε ποτέ για να κολλήσετε τα χείλη ή τα χέρια σας μεταξύ τους; Πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τη σούπερ-κόλλα. Αν τα κάνετε θάλασσα με τη σούπερ-κόλλα, κολλάτε και δεν υπάρχει τίποτε που να μπορείτε να κάνετε. Το ίδιο γίνεται και με τον έλεγχο: σας φορτώνεται και σας κολλάει σε κάτι, στο οποίο δεν χρειάζεται να είστε προσκολλημένοι. Πρέπει να επιδεικνύετε μεγάλη επιλεκτικότητα σχετικά με το τι αποφασίζετε να ελέγξετε ή όχι. Το παλιό ανθρώπινο σχήμα, ή υπάρχον πρότυπο, λέει, «Πρέπει να έχεις πάντα τον έλεγχο».


Εσείς, ως μέλη της Οικογένειας του Φωτός, αφυπνίζεστε. Έχετε ανάγκη τα συναισθήματα σας. Πρέπει να αποκτήσετε φιλικές σχέσεις με τα συναισθήματά σας, επειδή μέσω αυτών ανεβαίνετε τη σκάλα προς τον πολυδιαστασιακό σας εαυτό και το σύστημα των δώδεκα τσάκρα, και εξερευνάτε αυτά που ανακαλύπτετε. Μέσω των συναισθημάτων μπορείτε να καταλάβετεαν συμβαίνει κάτι ή όχι. Ο λογικός νους φροντίζει να απέχει όταν γίνεται κάτι, αν το σώμα δεν είναι συνδεμένο με την αίσθηση. Τα συναισθήματα καταγράφουν την αλλαγή στη συχνότητα. Ο λογικός νους δεν καταγράφει την αλλαγή συχνότητας.


Βιώνετε μια αφύπνιση αλλαγής συχνότητας. Οδηγείστε να αλλάξετε πολλά μέρη της ζωής σας και να παραιτηθείτε από πολλά πράγματα. Μην αντιστέκεστε στις αλλαγές με το να νιώθετε ότι έχετε χάσει τον έλεγχο, επειδή δεν ξέρετε τι έρχεται και φαίνεται σαν τα συναισθήματά σας να βάζουν εμπόδια στον δρόμο σας. Τα συναισθήματά σας απλώς θέλουν να σας καταδείξουν κάτι" και εσάς δεν σας αρέσει, γιατί νομίζετε ότι τα συναισθήματα σας παρεμβαίνουν ή σας ντροπιάζουν.


Ξυπνήστε. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια από αυτές τις συναισθηματικές καταστάσεις, πείτε αμέσως στον εαυτό σας, «Εντάξει, ξέρω τι συμβαίνει. Δεν θα εμπλακώ αυτή τη φορά. Ξέρω ότι υπάρχει κάτι εδώ για να μάθω και κάτι που πρέπει να αλλάξω. Πιστεύω ότι έχω καθοδήγηση και ότι ακολουθώ ένα σχέδιο, έτσι θα κοιτάξω να δω τι υπάρχει εδώ για μένα, χωρίς να το κρίνω και ακολουθώντας τη ροή. Ζητώ όλες μου οι αλλαγές να έρχονται με χαρά, ασφάλεια και αρμονία. Αυτή είναι η αξίωσή μου. Όλα όσα σκοπεύω για την εξέλιξή μου καλύπτονται από αυτό: βιώνω την ευτυχία και την ασφάλεια και την αρμονία. Γι' αυτό, θα ακολουθήσω αυτή την ενέργεια και θα δω τι αλλάζει για μένα και τι χρειάζεται να αφήσω να φύγει».
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις