Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Γιαουρτοπαγωτό με ροδάκινα



                                                  
Γιαουρτοπαγωτό με ροδάκινα
Το πιο διαδεδομένο γλυκό του φετινού καλοκαιριού, είναι το παγωτό γιαούρτι που μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Ιδανική πρόταση γλυκού για τους μικρούς μας φίλους καθώς δεν περιέχει ίχνος συντηρητικών. Αντιθέτως είναι θρεπτικό και άκρως δροσιστικό.

2 Φλιτζάνια γιαούρτι
6 ροδάκινα

Για το παγωτό

4 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα

Σιρόπι καραμέλας

Ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπολ τη ζάχαρη, μαζί με τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά, έως ότου το μείγμα ασπρίσει και γίνει αφράτο.


Κατόπιν, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και μόλις ζεσταθεί, το ρίχνουμε λίγο - λίγο στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας καλά.


Στη συνέχεια βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει κρέμα.


Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος.


Μόλις η κρέμα κρυώσει, προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη, έως ότου παγώσει ελαφρά το μείγμα.


Κατόπιν βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, και αφού προσθέσουμε το γιαούρτι, το χτυπάμε με το μίξερ για ένα λεπτό ακόμη και ξαναβάζουμε το μπολ στην κατάψυξη, ώστε το μείγμα να παγώσει πολύ καλά.


Για να σερβίρουμε το παγωτό, βγάζοντας το σκεύος από την κατάψυξη, και με το ειδικό εργαλείο για παγωτό ή με ένα μεγάλο κουτάλι, βάζουμε σε ένα ποτήρι 2 μπάλες παγωτού και 2 ροδάκινα κομμένα στη μέση.


Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας.


infokids.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις