πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=305818846192159&set=a.267803356660375.59783.264580240316020&type=1&theater
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές καθαρισμένες
2 ½ φλιτζάνια νερό
Αλάτι & Πιπέρι
tlife.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
Λαχταριστά μπιφτέκια από κόκκινη φακή
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές καθαρισμένες
2 ½ φλιτζάνια νερό
Αλάτι & Πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ξερό δυόσμο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι βρώμη τριμμένη
1/2 φλτιζάνι μπαγιάτικο ψωμί
Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Βάλε το νερό να βράσει (έχουμε λόγο που το έχουμε μετρήσει) και πρόσθεσε τι φακές να βράσουν για τρία τέταρτα της ώρας περίπου.
Λίγο πριν τελειώσει ο βρασμός πρόσθεσε το αλάτι. Οι φακές πρέπει να μαλακώσουν, ενώ το περισσότερο νερό έχει εξατμιστεί.
Πέρασε τις από τον μύλο να λιώσουν, μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο και ρίξε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
Πρόσθεσε τα μυρωδικά - κύμινο και δυόσμο - το αυγό, το ψωμί και τη
βρώμη μαζί με το ελαιόλαδο και ζύμωσε ώσπου να πάρεις μια ομοιόμορφη
ζύμη.
Πλάσε 8-10 μπιφτέκια και στρώσε σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα.
Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 200oC, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο και από τις δύο πλευρές.
Μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια σου ετοίμασε τη σαλάτα και σέβιρέ τη με
ελαιόλαδο και λεμόνι (το οποίο μπορείς να περιχύσεις και πάνω από τα
μπιφτέκια).
tlife.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου