Γαλατόπιτα αλμυρή Θρακιώτικη
Bαθμολογία: | 1 ψήφοι |
Περιγραφή
Τη συνταγή την έφτιαχνε η γιαγιά μου και τη φτιάχνει και η μαμά μου. Είναι πολύ εύκολη μόνο που χρειάζεται να βρεις τυρομαγιά. Θεωρείται παραδοσιακή θρακιώτική πίτα.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο κατά προτίμηση χειροποίητο (για μας τις τεμπέλες και ανεπρόκοπες - όπως εγώ - υπάρχουν χειροποίητα φύλλα στην αγορά)
- 1 λίτρο γάλα παστεριωμένο αγελαδινό
- 1 κ.σ. τυρομαγιά
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. αλάτι - λίγο πιπέρι
- 3/4 φλ. τσαγιού λάδι (προτιμώ το ελαιόλαδο για αυτή τη συνταγή)
Στα γρήγορα
Σερβίρει 8 άτομα
Πως το κάνουμε:
Διαβάστε περισότερο: Γαλατόπιτα αλμυρή Θρακιώτικη
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου