To πιο νόστιμο και τραγανό γλυκό με μήλο για το φθινόπωρο
Το μήλο είναι κατεξοχήν φθινοπωρινό και χειμερινό φρούτο και, αναμφισβήτητα, ένα από τα πιο υγιεινά. Σκεφτείτε το τώρα ως πρωτεύον υλικό σε ένα γλυκό που συνδυάζει την υπέροχη γεύση με την τραγανή υφή, τις θρεπτικές ουσίες και όλη τη «ζεστασιά» που χρειάζεσαι μια βροχερή μέρα. Όλα μόλις έγιναν καλύτερα, σωστά;
• 10 κούπες μήλα, καθαρισμένα και χωρίς το κουκούτσι
Το μήλο είναι κατεξοχήν φθινοπωρινό και χειμερινό φρούτο και, αναμφισβήτητα, ένα από τα πιο υγιεινά. Σκεφτείτε το τώρα ως πρωτεύον υλικό σε ένα γλυκό που συνδυάζει την υπέροχη γεύση με την τραγανή υφή, τις θρεπτικές ουσίες και όλη τη «ζεστασιά» που χρειάζεσαι μια βροχερή μέρα. Όλα μόλις έγιναν καλύτερα, σωστά;
• 10 κούπες μήλα, καθαρισμένα και χωρίς το κουκούτσι
• 1 κούπα λευκή ζάχαρη
• 1κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κούπα νερό
• 1κ.σ. κανέλα
• 1 κούπα βρώμη
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κούπα καστανή ζάχαρη
• 1/4κ.γ. baking powder
• 1/4κ.γ. baking soda
• 1/2 κούπα βούτυρο, λιωμένο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C
Απλώστε τις φέτες μήλου σε ένα ταψί. Ανακατέψτε τη λευκή ζάχαρη, την 1κ.σ. αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίστε τα μήλα με το μείγμα. Προσθέστε το νερό.
Αναμείξτε τη βρώμη, την 1 κούπα αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη baking soda και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να δημιουργηθούν χοντρά κομματάκια. Καλύψτε με αυτά τα μήλα στο ταψί.
Ψήστε το γλυκό για 45 περίπου λεπτά στους 175C, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.
• 1κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κούπα νερό
• 1κ.σ. κανέλα
• 1 κούπα βρώμη
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κούπα καστανή ζάχαρη
• 1/4κ.γ. baking powder
• 1/4κ.γ. baking soda
• 1/2 κούπα βούτυρο, λιωμένο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C
Απλώστε τις φέτες μήλου σε ένα ταψί. Ανακατέψτε τη λευκή ζάχαρη, την 1κ.σ. αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίστε τα μήλα με το μείγμα. Προσθέστε το νερό.
Αναμείξτε τη βρώμη, την 1 κούπα αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη baking soda και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να δημιουργηθούν χοντρά κομματάκια. Καλύψτε με αυτά τα μήλα στο ταψί.
Ψήστε το γλυκό για 45 περίπου λεπτά στους 175C, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.
queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου