Κιμαδόπιτα ρολό με πράσο
για τη γέμιση
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
για τη γέμιση
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
• 3-4 μπαχάρια
• ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 1 ποτηράκι λευκό κρασί
• 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
• 2 κ.σ. Βιτάμ
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 αβγά
• 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• αλάτι-πιπέρι
για το φύλλο με γιαούρτι
Για το φύλλο Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκάνη. προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και την ανοίγουμε σε φύλλα.
Για τη γέμιση Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τον κιμά με το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερό του σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το αλάτι του, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά τον κιμά και το πράσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα αβγά, το τυρί και το πιπέρι.
Ανοίγουμε 4 φύλλα και καθένα το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες. μοιράζουμε τη ζύμη στην άκρη της λωρίδας, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκριες και τυλίγουμε σε ρολό, όπως είναι η φρατζόλα του ψωμιού.
Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με Βιτάμ και βάζουμε τα ρολά έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Τα αλείφουμε καλά με Βιτάμ, τα ραντίζουμε με νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
athinorama.gr
• ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 1 ποτηράκι λευκό κρασί
• 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
• 2 κ.σ. Βιτάμ
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 αβγά
• 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• αλάτι-πιπέρι
για το φύλλο με γιαούρτι
• 6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
• ½ φλ. λιωμένο Βιτάμ
• ½ φλ. γιαούρτι
• νερό χλιαρό
• αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
• Βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων
• αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
• λιωμένο Βιτάμ για το ταψί
• σουσάμι για το πασπάλισμα
Για το φύλλο Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκάνη. προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και την ανοίγουμε σε φύλλα.
Για τη γέμιση Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τον κιμά με το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερό του σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το αλάτι του, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά τον κιμά και το πράσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα αβγά, το τυρί και το πιπέρι.
Ανοίγουμε 4 φύλλα και καθένα το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες. μοιράζουμε τη ζύμη στην άκρη της λωρίδας, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκριες και τυλίγουμε σε ρολό, όπως είναι η φρατζόλα του ψωμιού.
Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με Βιτάμ και βάζουμε τα ρολά έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Τα αλείφουμε καλά με Βιτάμ, τα ραντίζουμε με νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
athinorama.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου