Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Φιλέτο σολομού με σουσάμι

Φιλέτο σολομού με σουσάμι

Μόνο στην ιδέα σου τρέχουν τα σάλια! Το φιλετάκι σολομού είναι ονειρικά νόστιμα, εκπληκτικά υγιεινό και αφοπλιστικά απλό να το ετοιμάσεις. Μαζί με το σουσάμι πρόκειται για ένα διατροφικό συνδυασμό που προσφέρει ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες που απειλούν την υγεία! Συνόδευσέ το με πράσινη σαλάτα

• 2 φιλέτα σολομού
• 3 κ.σ. σουσάμι λευκό
• 2 φέτες λεμόνι
• Φρέσκα μυρωδικά: δενδρολίβανο, βασιλικό, μαντζουράνα
• Αλάτι και πιπέρι
 

                                           Για τη σαλάτα που το συνεδεύει
                                                  • 1 μαρούλι
                                          • 1/2 ματσάκι σπανάκι
                                            • 1/2 ματσάκι ρόκα
                                           • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
                                            • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ανάμειξε τα μυρωδικά σου με το σουσάμι και αλατοπίπερο

Κύλησε τα φιλέτα σολομού στο μείγμα αυτό να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές

Βάλε τα φιλέτα σε πυρίμαχο σκεύος με ελάχιστο νερό και από πάνω μια φέτα λεμόνι

Ψήσε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC

Για τη σαλάτα: Χτύπησε το ξίδι με το ελαιόλαδο και περίχυσε τα λαχανικά σου

Σέρβιρε χλιαρό το φιλέτο μαζί με μπόλικη σαλάτα

tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις