Su muhallebisi/ Μουχαλεμπι Νερου με βύσσινα (για 4 άτομα)
Υλικά
1 λίτρο γάλα
4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
1 νεροπότηρο ζάχαρη
2 ποτήρια του τσαγιού vιζεστές
Για το γαρνίρισμα:
Άχνη ζάχαρη
Βύσσινα
Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα και βράστε σε σιγανή φωτιά. Σε άλλο σκεύος, λιώστε το νισεστέ με μισό ποτήρι του τσαγιού γάλα. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, προσθέστε λίγο λίγο το νισεστέ. Συνεχίστε ν' ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και σε αργή φωτιά. Μετά πέντε λεπτά προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι. Όταν πήξει, στρώστε το σε ταψί σε πάχος ενός εκατοστού.
2. Οταν κρυώσει, κόψτε το με το μαχαίρι. Κόβοντάς το, βάλτε άχνη ζάχαρη στο μαχαίρι. Σερβίρετε γαρνίροντας με βύσσινα.
2 ποτήρια του τσαγιού vιζεστές
Για το γαρνίρισμα:
Άχνη ζάχαρη
Βύσσινα
Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα και βράστε σε σιγανή φωτιά. Σε άλλο σκεύος, λιώστε το νισεστέ με μισό ποτήρι του τσαγιού γάλα. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, προσθέστε λίγο λίγο το νισεστέ. Συνεχίστε ν' ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και σε αργή φωτιά. Μετά πέντε λεπτά προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι. Όταν πήξει, στρώστε το σε ταψί σε πάχος ενός εκατοστού.
2. Οταν κρυώσει, κόψτε το με το μαχαίρι. Κόβοντάς το, βάλτε άχνη ζάχαρη στο μαχαίρι. Σερβίρετε γαρνίροντας με βύσσινα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου