http://www.facebook.com/photo.php?fbid=297323400375037&set=a.267802963327081.59781.264580240316020&type=1&theater
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι να βράσουν για πέντε λεπτά.
Αφήνουμε ελαφρά το σιρόπι να κρυώσει και βουτάμε μέσα
μία μία τις φρυγανιές. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με διαστάσεις 33x27.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε τις 5 κούπες από το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθούν σε μέτρια θερμοκρασία. Στην άλλη μία κούπα γάλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις κρέμες ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!
Όταν η κρέμα μας έχει κρυώσει εντελώς,ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσθέτοντας και τη ζάχαρη. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στην κρέμα.
Τέλος, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το εβαπορέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα και απλώνουμε πάνω από τη σαντιγί.
Το γλυκό πρέπει να σταθεί αρκετές ώρες μέσα στο ψυγείο.
Φτιάξτε το καλύτερα από την προηγούμενη,για να μείνει στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό το γλυκό.
Εγώ θα πω μόνο ότι δεν έχω ξαναδοκιμάσει κάτι τόσο νόστιμο, ελαφρύ και εύκολο!!!
magyreuontas.blogspot.gr
Υλικά
ένα μονό πακέτο φρυγανιές
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Για την κρέμα
2 φακελάκια κρέμα ΓΙΩΤΗΣ με γεύση σοκολάτας(όχι στιγμής)
6 κούπες γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο με νερό σε αναλογία 50-50
10 κ.σ. ζάχαρη
Για τη σαντιγί
2 φακελάκια morfat corne με γεύση σοκολάτα
γάλα (όσο λέει η συσκευσία)
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το γλάσο
1 κουβερτούρα 125 γρ.
100 ml.γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι να βράσουν για πέντε λεπτά.
Αφήνουμε ελαφρά το σιρόπι να κρυώσει και βουτάμε μέσα
μία μία τις φρυγανιές. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με διαστάσεις 33x27.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε τις 5 κούπες από το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθούν σε μέτρια θερμοκρασία. Στην άλλη μία κούπα γάλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις κρέμες ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!
Όταν η κρέμα μας έχει κρυώσει εντελώς,ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσθέτοντας και τη ζάχαρη. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στην κρέμα.
Τέλος, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το εβαπορέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα και απλώνουμε πάνω από τη σαντιγί.
Το γλυκό πρέπει να σταθεί αρκετές ώρες μέσα στο ψυγείο.
Φτιάξτε το καλύτερα από την προηγούμενη,για να μείνει στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό το γλυκό.
Εγώ θα πω μόνο ότι δεν έχω ξαναδοκιμάσει κάτι τόσο νόστιμο, ελαφρύ και εύκολο!!!
magyreuontas.blogspot.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου