Πίτα με φέτα, μαϊντανό και πιπεριές Φλωρίνης
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρεδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Βιτάμ
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αβγά
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι-πιπέρι
1 δόση για χωριάτικο φύλλο
Βιτάμ για το ταψί
Ζέστανε σε ένα φαρδύ τηγάνι το Βιτάμ και σόταρε με την πολύτιμη βοήθειά
του τις πιπεριές με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να
μαλακώσουν.
Μετά αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το σκόρδο και το
μαϊντανό (ή ακόμα και φρέσκο δυόσμο ή μαντζουράνα). Εναλλακτικά, μπορείς
να ψήσεις ολόκληρες τις πιπεριές στο φούρνο για 30 λεπτά σε ένα ταψί,
να τις κλείσεις σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να κρυώσουν λίγο, να τις
ξεφλουδίσεις, να αφαιρέσεις τα σπόρια και μετά να τις βάλεις στην πίτα.
Κατέβασε ύστερα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει το μείγμα, πρόσθεσε τη φέτα, τα αβγά και λίγο επιπλέον πιπέρι.
Άνοιξε δύο χωριάτικα φύλλα και άλειψέ τα καλά με Bιτάμ καθώς τα
στρώνεις στον πάτο του ταψιού (που επίσης έχεις αλείψει με Bιτάμ).
Άπλωσε από πάνω τη γέμιση και στρώσε από πάνω άλλα δύο φύλλα, αλλά όχι
επίπεδα: με μπόλικες ζάρες.
Άλειψε την πίτα με λιωμένο Bιτάμ,
ράντισέ τη με νερό και ψήσ' τη για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180°C, μέχρι να ροδίσει.
cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου