Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Tυροψωμάκια

Τυροψωμάκια

 
Αποτέλεσμα εικόνας για Τυροψωμάκια

 Άλλη μία συνταγή κατάλληλη για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αφού τα τυροψωμάκια τρώγονται και κρύα γιατί περιέχουν ελαιόλαδο. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν γιατί περιέχουν τυρί που τους αρέσει πολύ.

200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

180 γραμμάρια αγνό παρθένο ελαιόλαδο 110 γραμμάρια τυρί φέτα 110 γραμμάρια τυρί κασέρι 2 αβγά 1 αβγό για επάλειψη 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Πιπέρι δυόσμος ή κάποιο άλλο μυρωδικό που μας αρέσει σουσάμι
Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα.
Χτυπάμε τα αβγά με ένα πιρούνι σε ένα μπωλάκι και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας ένα-ένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τα τυριά και τα μυρωδικά.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας καλά ώσπου το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα δάκτυλα.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το αβγό με ένα πιρούνι και με το πινέλο αλείφουμε όλα τα τυροψωμάκια μας.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 25΄λεπτά περίπου και τα ακουμπάμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν καλά.
Τα τρώμε ζεστά ή κρύα και είναι καταπληκτικό κολατσιό για το σχολείο!
glykamageiremata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις