Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Διακόσμηση σπιτιού με χρυσό χρώμα


 Διακόσμηση σπιτιού με χρυσό χρώμα
Σε πολλούς ανθρώπους, δεν αρέσει καθόλου το χρυσό χρώμα στη διακόσμηση. Μερικοί το θεωρούν απαιτητικό ενώ άλλοι πιστεύουν πως ανήκει σε συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης. Άλλοι πάλι, απλά φοβούνται να το χρησιμοποιήσουν ενώ τους αρέσει. Και όμως! Το χρυσό είναι διαχρονικό… είναι πλούσιο, περιπετειώδες και ανεκτίμητο. Ανέκαθεν συμβόλιζε τον πλούτο και την εξουσία. Είναι ιδιαίτερα επιβλητικό και πράγματι χρειάζεται προσοχή τόσο στην ποσότητα όσο και στα στοιχεία όπου θα χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική διακόσμηση.

Μπορείτε πάντα να βρείτε μία συμβιβαστική λύση για τη χρήση του. Μικρές πινελιές από χρυσό, δεν θα προσδιορίσουν το στυλ της διακόσμησης και δεν θα το κάνουν να δείχνει επιτηδευμένο. Κάποια ταπετσαρία με χρυσαφί τόνους ή μία χρυσή ταφταδένια κουρτίνα είναι αρκετά για να δημιουργηθεί ένα αποτέλεσμα διακριτικής πολυτέλειας. Δένει υπέροχα με το σκούρο ξύλο, ενώ αναδεικνύεται εντυπωσιακά από το μαύρο. Συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα και ανάλογα μεταμορφώνεται.
Ένας εντυπωσιακός χρυσός καθρέφτης στο καθιστικό σας και ένα επίσης χρυσό επιτραπέζιο φωτιστικό, μπορούν να αλλάξουν την όψη του χώρους σας εντελώς. Σε πιο μοντέρνους χώρους, συναντάμε το χρυσό σε διακοσμητικά μαξιλαράκια και αντικείμενα που στολίζουν διάφορες γωνιές. Εντυπωσιακό και απολύτως αριστοκρατικό αποτέλεσμα θα έχετε αν το συνδυάσετε με έντονο μοβ, ενώ με τους παστέλ χρωματισμούς αποκτά αυτομάτως μία ρομαντική διάθεση. Ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με το ροζ, μπορεί να μετατρέψει ένα απλό κοριτσίστικο υπνοδωμάτιο σε πριγκιπικό.

Στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα πορτατίφ αλλά και στο φωτιστικό της οροφής, ενώ κάδρα με χρυσή κορνίζα θα συμπληρώσουν την εικόνα. Στο λουτρό και στην κουζίνα, η επιλογή μιας χρυσής γυάλινης ψηφίδας, θα χαρίσει λάμψη και θα δώσει ιδιαίτερη διακοσμητική χροιά στο χώρο. Ξεθάψτε λοιπόν τις κρυμμένες χρυσές κορνίζες σας, τοποθετήστε σε αυτές ένα μοντέρνο έργο τέχνης ή ένα καθρέφτη, τοποθετήστε τες σε περίοπτη θέση στο σπίτι σας και συμπληρώστε με μερικά ακόμη μικρά χρυσαφί διακοσμητικά… με τις μικρές αυτές κινήσεις, θα δώσετε στυλ και στον πιο αδιάφορο χώρο!

homeguide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις