Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Aγιορείτικες πατάτες με ταραμά


Aγιορείτικες πατάτες με ταραμά | tlife.gr

Aγιορείτικες πατάτες με ταραμά
Ο Νίκος Κατσάνης είναι ο πλέον κατάλληλος Σεφ για να σε μυήσει στις λιχουδιές της Σαρακοστής! Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Σουσουράδα" υπογράφει ένα ολόκληρο βιβλίο συνταγών της εταιρίας Χαΐτογλου με τίτλο "Δημιουργώντας με Παρθένο Σησαμέλαιο, Μακεδονικό Ταχίνι & Μακεδονικό Χαλβά", δηλαδή ό, τι χρειάζεσαι για νόστιμη και gourmet Σαρακοστή. Δώσε στις απλές πατάτες "γιαχνί" άλλη διάσταση, προσθέτοντας ταραμά και δυναμωτικό σησαμέλαιο.

• 1.200 γρ. πατάτες καθαρισμένες κομμένες κυδωνάτες
• 80 γρ. λευκό ταραμά
• 2 κρεμμύδια λευκά ψιλοκομμένα
• ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
• Xυμό από 2 λεμόνια
• 150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
• Aλάτι, πιπέρι

Άχνισε στο σησαμέλαιο το κρεμμύδι και τις πατάτες. Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί σκέπασε τις πατάτες με νερό, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε

Λίγο πριν γίνουν, πρόσθεσε το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και πολύ λίγο αλάτι, αφού ο ταραμάς που θα τις συνοδεύει θα αλμυρίζει επίσης

Σε λίγο ζωμό και νερό διαλύουμε τον ταραμά και περίχυσε τις πατάτες που είναι ήδη σχεδόν έτοιμες

Κούνησε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού ο ταραμάς, ρίξε το μάραθο ή τον άνηθο, σβήσε τη φωτιά αφήνοντας όμως επάνω το φαγητό.

Σέρβιρε σε 10 λεπτά

tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις