Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Καλιτσούνια με σπανάκι και μυζήθρα

Καλιτσούνια με σπανάκι και μυζήθρα
Bαθμολογία:
       
19 ψήφοι
Προστέθηκε από , 28.02.09 

Περιγραφή

Παραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται συνήθως το Πάσχα αλλά και όλο το χρόνο γίνονται ανάρπαστα είτε σκέτα με χόρτα, είτε με μυζήθρα, τηγανιτά ή φούρνου, όπως και να'ναι είναι πεντανόστιμα!!!!
https://img-global.cpcdn.com/021_recipes/78b7c1577773d9728e487cfeb72e59c6/664x470cq70/photo.jpg

    Τι χρειαζόμαστε:

    Για τη ζύμη
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
    • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει για μιά μαλακή ζύμη
    Για τη γέμιση
    • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
    • 1/2 κιλό μυζήθρα ή αθότυρο
    • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • δυόσμο, μάραθο
    • αλάτι, πιπέρι
    • λίγο λάδι
    Για το άλειμμα
    • 1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό
    • σησάμι
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία
    Εποχιακά
    Μέθοδος
    Διατροφή












    Φτιάχνει
    50 περίπου

    Πως το κάνουμε:

    Διαβάστε περισότερο: Καλιτσούνια με σπανάκι και μυζήθρα http://www.https://img-global.cpcdn.com/021_recipes/78b7c1577773d9728e487cfeb72e59c6/664x470cq70/photo.jpgsintagespareas.gr/sintages/kalitsounia-me-spanaki-kai-mizithra.html#ixzz23FJA7Wy9https://img-global.cpcdn.com/021_recipes/78b7c1577773d9728e487cfeb72e59c6/664x470cq70/photo.jpg

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Δημοφιλείς αναρτήσεις