Καλιτσούνια με σπανάκι και μυζήθρα
Bαθμολογία: | 19 ψήφοι |
Περιγραφή
Παραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται συνήθως το Πάσχα αλλά και όλο το χρόνο γίνονται ανάρπαστα είτε σκέτα με χόρτα, είτε με μυζήθρα, τηγανιτά ή φούρνου, όπως και να'ναι είναι πεντανόστιμα!!!!Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει για μιά μαλακή ζύμη
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό μυζήθρα ή αθότυρο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- δυόσμο, μάραθο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο λάδι
- 1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό
- σησάμι
Στα γρήγορα
Φτιάχνει
50 περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου