Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τα «μικρομέγαλα»


 
Τα «μικρομέγαλα»
Μην αφήνετε τους μικρούς χώρους να σας «πνίξουν». Δοκιμάστε έξυπνες προτάσεις για εξοικονόμηση χώρου, δείτε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων και δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης.

Η διακόσμηση και η επίπλωση ενός μικρού διαμερίσματος μπορεί φαινομενικά να είναι δύσκολη, αλλά αν γίνει σωστά, αυτός ο μικρός χώρος θα φανεί μεγαλύτερος.

Κατά την επιλογή των επίπλων σας θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε μικρότερα κομμάτια που έχουν ένα πιο ανοιχτό και απλό design. Για παράδειγμα, μία πολυθρόνα με εκτεθειμένα πόδια, δύο καρέκλες στο πλάι και ένα μικρό, στρογγυλό και γυάλινο τραπέζι θα ήταν προτιμότερο από έναν μεγάλο καναπέ με κρυμμένα πόδια και ένα μεγάλο, αυστηρής γραμμής τραπέζι από ξύλο.

Όταν τοποθετείτε τα έπιπλα σας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας να αφήνετε αρκετό ελεύθερο χώρο ώστε να μπορείτε να κινηθείτε άνετα. Στο σαλόνι θα ήταν καλό να τοποθετήσετε το μεγαλύτερο κομμάτι (π.χ τον καναπέ) στον μεγαλύτερο τοίχο του δωματίου. Ο καναπές θα πρέπει να είναι στραμμένος προς το μέρος του χώρου που έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Το δεύτερο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα χώρο που να δίνει μία αίσθηση οικειότητας και να προτρέπει για συζήτηση. Τοποθετήστε δύο καρέκλες ή πολυθρόνες στην κάθε πλευρά του καναπέ και έπειτα βάλτε το τραπέζι μέσης σε σημείο που να βολεύει και τις τρεις θέσεις.

Στους μικρούς χώρους προσέξτε να μην το παρακάνετε με πολλά αξεσουάρ και διακοσμητικά. Θα ήταν καλύτερο να διατηρήσετε ένα μίνιμαλ στυλ αν θέλετε να δημιουργήσετε μία αίσθηση ελευθερίας. Καθρέφτες και μικρά αντικείμενα που αντανακλούν φως δημιουργούν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Μεγάλα μοτίβα πρέπει να περιορίζονται σε μικρά αντικείμενα και μαξιλάρια, παρά στους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τους τοίχους.

Επιλέξτε απαλά χρώματα και προτιμήστε τη μονοχρωμία. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες ή παρόμοιες αποχρώσεις στα μεγάλα έπιπλα και τους τοίχους, αλλά για το ταβάνι θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε το λευκό χρώμα. Ο φωτισμός θα πρέπει να είναι απαλός, ώστε να αποφεύγονται οι σκληρές σκιές που τείνουν να χωρίζουν το δωμάτιο σε μικρότερους χώρους. Προτιμήστε φώτα τοποθετημένα σε τοίχους και όχι επιδαπέδια, έτσι ώστε να ελευθερώσετε όσο περισσότερο χώρο γίνεται από το πάτωμα. Για να μην δείχνει χαμηλότερο το ταβάνι του δωματίου, θα πρέπει να αποφύγετε να το φωτίσετε έντονα.

Δεν έχει σημασία αν το σπίτι μας είναι μικρό ή μεγάλο. Το πιο σημαντικό είναι να μας εκφράζει ο χώρος που ζούμε και να είναι διαμορφωμένος με το προσωπικό μας στυλ έτσι ώστε να αισθανόμαστε άνετα.


decomania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις