Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Muffins (Μάφινς) με μακαρόνια και ανάμεικτα τυριά

Muffins (Μάφινς) με μακαρόνια και ανάμεικτα τυριά


500 γραμμ. μακαρονάκι κοφτό
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές λάδι
2 αυγά 1 κούπα γάλα 1 κούπα ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο 1 κούπα τριμμένο ημίσκληρο τυρί 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα 2 κουταλιές τυρί κότατζ 100 γραμμ. κατσικίσιο τυρί 100 γραμμ. τυρί φέτα 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης 4 κλωναράκια μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι πιπέρι καγιέν 

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στα μακαρόνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το λάδι, την ψίχα ψωμιού, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Κόβουμε χαρτιά ψησίματος σε μικρά τετράγωνα όσο να χωράνε στις θήκες του ταψιού για muffins, τα μουσκεύουμε με λίγο νερό, τα στίβουμε για να στραγγίξουν όλα τα υγρά και τα τοποθετούμε στις θήκες του ταψιού.

Μ’αυτόν τον τρόπο το χαρτί θα πάρει ακριβώς το σχήμα που θέλουμε. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια καλή ποσότητα από το μείγμα και γεμίζουμε τις χάρτινες θήκες.

Μπορούμε να τα σερβίρουμε με δυο τρόπους. Να τα βάλουμε σε μια πιατέλα με τα χαρτάκια ή να τοποθετήσουμε τα muffins σε μια πιατέλα αφού τα ξετυλίξουμε από τις χάρτινες θήκες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι τα τυριά να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα.

enter2life.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις