http://www.agrotikabook.gr/
Σπανακόπιτα Σερρών
Ίσως ένα από τα πιο αυθεντικά γεύματα
της ελληνικής κουζίνας. Λαχταριστή και γευστική, η σπανακόπιτα ταιριάζει
ως ορεκτικό, ως πρωϊνό, ως δεκατιάνο, ως βραδινό... Υγιεινή και
θρεπτική...
Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
Όλα τα παραπάνω τα ψιλοκόβουμε.1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
600 γρ. φέτα την οποία τρίβουμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι
λίγο αλάτι, πιπέρι
1 κούπα λάδι
φύλλο σπιτικό (8 φύλλα τουλάχιστον) ή του εμπορίου
Εκτέλεση:
Πλένουμε το σπανάκι. Τα αλατίζουμε και
τα πιέζουμε μέχρι να ...μαραθούν. Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και το
σπανάκι, το αφήνουμε να βράσει ελάχιστα, το βάζουμε να στραγγίξει από τα
νερά του στο σουρωτήρι, μετά το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, και
τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί. Ρίχνουμε μέσα τον άνηθο, τη φέτα, το λάδι,
λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνουμε ένα άλλο
ταψί, στρώνουμε στην βάση δύο φύλλα και απλώνουμε λίγη γέμιση.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τέσσερα φύλλα. Την σκεπάζουμε με
άλλα δύο λεπτά φύλλα.
Την ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία
flowmagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου