http://www.agrotikabook.gr/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%B4
Λουκουμάδες, τηγανόψωμα και ρακόμελο
Συνταγή για νόστιμους λουκουμάδες
1 κιλόαλεύρι
1 κιλόκαι 100 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ανακατεύετε τα υλικά ώστε να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
- Μέσα σε καυτό λάδι, με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε κουταλιές με χυλό σε διαφορετικά σημεία.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν τους αφαιρείτε από την κατσαρόλα.
Φυσικά στο τέλος προσθέτουμε όσο μέλι και κανέλα θέλουμε.
Συνταγή για νόστιμα τηγανόψωμα
1 κιλόαλεύρι
850 γραμμάριανερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
- Κόβουμε ζυμάρι και το πλάθουμε δημιουργώντας μικρά τηγανόψωμα και στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να πάρουν και από εκεί χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Φυσικά στο τέλος προσθέτουμε όσο μέλι θέλουμε.
Απολαυστικό ρακόμελο
2 κιλάβρασμένο νερό με τα ακόλουθα βότανα:
(θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο, τσάι βουνού,
γλυκάνισο, τήλιο, ξύλα κανέλας, γαρύφαλλα, κομμένο λεμόνι με φλούδα,
φλούδα από πορτοκάλι)
2 κιλάρακί
Τα κιλά είναι ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε.
Όμως το σημαντικότερο είναι ότι για κάθε κιλό προσθέτουμε 1 κιλό και 250 γραμμάρια μέλι
- Μέσα σε ένα μπουκάλι (κατά προτίμηση γυάλινο) προσθέτουμε όλα τα υλικά.
- Στη συνέχεια ανακινούμε το μπουκάλι ανακατεύοντας τα υλικά έως ότου λιώσει το μέλι από τον πάτο.
- Θα βοηθούσε το νερό με τα βότανα να είναι χλιαρό.
Είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου