Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΤΟΝΑΤΣ

Αρτοποιεια & Συνταγες.
Φωτογραφία: (Bessy) Καλημέρα σας! Σήμερα θα βάλω κάτι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Οπου δείτε φλιτζάνια,ανατρέξτε στις αντιστοιχίες,έτσι θα τα μάθετε κιολας! Η συνταγή ήταν έτσι ακριβώς.Η διακόσμηση με το καλάθι,είναι δική μου!<3 έκανα και μερικά γεμιστά! Θα βάλω αργότερα με γλάσο,αυτά ειναι τα κλασσικά!

ΝΤΟΝΑΤΣ

ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ
4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΠΑΤΑΤΑ(60 ΓΡ) ΒΡΑΣΜΕΝΗ(ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΤΥΧΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ) ΒΡΑΖΟΥΜΕΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40'Τ ΣΙΜΠΗΣΤΕ ΤΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΡΑΣΕΙ
2 ΑΥΓΑ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ ΞΕΡΗ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ( ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΟΣΤΑΡΕΙ) ΕΤΣΙ ΕΓΡΑΦΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ
1 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ Η ΖΑΧΑΡΗ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ.
ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ.
ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ.
 ΧΤΥΠΑΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ.
 ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ(2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ) ΣΤΟ ΚΑΔΟ ΣΤΟΥ ΜΙΞΕΡ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΑΤΑ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔ0.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ 5'
 ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5'.ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ,ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
 ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑΣΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΓΚΟ ΤΗ ΤΟΠΟΤΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ.
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΠΑΧΟΥΣ 1εκ.
 ΚΟΒΟΥΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΕΝΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΜΠΟΛ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 12εκ(ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥ ΠΑΤ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ).
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ,ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΩΣ ΟΔΗΓΟ ΕΝΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΦΗΝΑΚΙ Η ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΛΙΚΕΡ(ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ).
 ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΕ ΤΑΨΙ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ.
ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ 20' ΠΕΡΙΠΟΥ,ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ,ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥς 200 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΠΑΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 15',ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ.
ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ.ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΣΑ(ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ  ΜΕ ΑΧΝΗ). 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
 
(Bessy)
ΝΤΟΝΑΤΣ

ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ
4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΠΑΤΑΤΑ(60 ΓΡ) ΒΡΑΣΜΕΝΗ(ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΤΥΧΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ) ΒΡΑΖΟΥΜΕΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40'Τ ΣΙΜΠΗΣΤΕ ΤΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΡΑΣΕΙ
2 ΑΥΓΑ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ ΞΕΡΗ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ( ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΟΣΤΑΡΕΙ) ΕΤΣΙ ΕΓΡΑΦΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ
1 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ στην πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις