Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΑΦΛΕΣ

Αρτοποιεια & Συνταγες.
Φωτογραφία: ΒΑΦΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
120 ml γάλα
120 ml νερό
2 γρ. αλάτι
30 γρ λιωμένο βούτυρο
λιγο μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλεύρι με τα αυγά. 
Σιγά σιγά προσθέστε το γάλα και το νερό, ανακατεύοντας. 
Προσθέστε το αλάτι και το βούτυρο και χτυπήστε το μείγμα 
μέχρι να ανακατευθούν όλα τα συστατικά καλά χωρις σβολους.

2.Ζεστάνετε ένα ελαφρά λαδομένο τηγάνι πάνω στο μάτι 
της κουζίνας σε μέση θερμοκρασία. Ρίξτε περίπου 1/4 κούπας
από το μείγμα στο τηγάνι για κάθε κρέπα. Κουνήστε το τηγάνι 
κυκλικά ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του 
τηγανιού εξίσου.

3.Ψήστε την κρέπα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να σκουρίνει 
η κάτω πλευρά της κρέπας. Με μια σπάτουλα αλλάξτε πλευρά 
στην κρέπα ώστε να ψηθεί και απο την άλλη πλευρά με τον 
ίδιο τρόπο. 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΒΑΦΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
120 ml γάλα
120 ml νερό
2 γρ. αλάτι
30 γρ λιωμένο βούτυρο
λιγο μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλεύρι με τα αυγά.
Σιγά σιγά προσθέστε το γάλα και το νερό, ανακατεύοντας.
Προσθέστε το αλάτι και το βούτυρο και χτυπήστε το μείγμα
μέχρι να ανακατευθούν όλα τα συστατικά καλά χωρις σβολους.

2.Ζεστάνετε ένα ελαφρά λαδομένο τηγάνι πάνω στο μάτι
της κουζίνας σε μέση θερμοκρασία. Ρίξτε περίπου 1/4 κούπας
από το μείγμα στο τηγάνι για κάθε κρέπα. Κουνήστε το τηγάνι
κυκλικά ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του
τηγανιού εξίσου.

3.Ψήστε την κρέπα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να σκουρίνει
η κάτω πλευρά της κρέπας. Με μια σπάτουλα αλλάξτε πλευρά
στην κρέπα ώστε να ψηθεί και απο την άλλη πλευρά με τον
ίδιο τρόπο.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις