Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ασπίδα κατά της χοληστερόλης η σοκολάτα

http://chocofuns.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7466.html

Ασπίδα κατά της χοληστερόλης η σοκολάτα

Ο Δρ Ρουάι Χούι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα οκτώ μελετών, στα οποίυ. α συμμετείχαν 19.300 άτομα, ισχυρίζεται ότι «Λογικές ποσότητες σοκολάτας μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης(LDL)». Στις έρευνες αποδείχθηκε ότι τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερη σοκολάτα, είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, και πως η χοληστερίνη μειώνετε περίπου 8 mg/dL.
Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι το γεγονός ότι το κακάο της σοκολάτας, που θεωρείται το ευεργετικό συστατικό στην καταπολέμηση της χοληστερίνης, δεν επηρέασε τη χοληστερόλη σε τρεις από τις οκτώ μελέτες, καθώς επίσης δεν επηρέασε τη χοληστερόλη σε υγιή άτομα. Μονάχα όσοι κατανάλωναν μικρές ποσότητες σοκολάτας είχαν μείωση χοληστερίνης, ενώ αντιθέτως όσοι κατανάλωναν αρκετή σοκολάτα, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.
Τα στοιχεία αυτά ρίχνουν φως στις ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας, καθώς και υπό ποιες προϋποθέσεις αυτές ισχύουν.

Η τελική διαπίστωση των ερευνητών, ήταν ότι οι πολυφαινόλες, συστατικό όπου υπάρχει άφθονο στα φρούτα και τα λαχανικά και έχουν αντιοξειδωτική δράση, υπάρχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις και στο κακάο, και άρα όσο πιο μαύρη είναι μια σοκολάτα, τόσο περισσότερη και η πολυφαινόλη.  
agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις