Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Τεμπελόπιτα

I Cook Greek - Συνταγές Μαγειρικής / Greek Recipes.

Τεμπελόπιτα


Υλικά συνταγής

  • φύλλα κρούστας για πίτες: 1 πακέτο
  • φέτα: 500 γρ.
  • κασέρι: 1 φλιτζάνι
  • γραβιέρα: 1 φλιτζάνι
  • βούτυρο λιωμένο: 150 γρ.
  • αβγά: 3-4 χτυπημένα
  • σόδα ή ανθρακούχο νερό: 1 μπουκαλάκι
  • άνηθο ψιλοκομμένο: ½ ματσάκι
  • μάραθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο: ½ ματσάκι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε ένα ένα τα φύλλα κρούστας του πακέτου ζαρώνοντάς τα σφιχτά μεταξύ τους.
  2. Ανακατεύετε σε μπολ τη φέτα θρυμματισμένη και τα 2 φλιτζάνια με το κασέρι και τη γραβιέρα. Σκορπίζετε το μείγμα ανάμεσα στις πτυχές των φύλλων πασπαλίζοντας με λίγο λευκό πιπέρι και με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μας. Καλύπτετε την επιφάνεια με τα χτυπημένα αβγά και με 1 μπουκαλάκι σόδα ή οποιοδήποτε ανθρακούχο νερό. Ψήνετε στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις