Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τριβιδάκια - κουλουράκια κανέλας

Festivalaki: Cretan festival of Arts & Culture.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.  
Τριβιδάκια - κουλουράκια κανέλας Η συνταγή που ζητήσατε !! καλοφάγωτα !
Υλικά για 100τεμάχια Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30' Χρόνος ψησίματος: 30'

· 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1 κουταλιά σούπας αμμωνία
· 3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
· 1 κουταλάκι κανέλα
· ¼ κουταλάκι γαρίφαλο
· 3 κούπες ζάχαρη ή λιγότερη κατά προτίμηση
· 3 κούπες λάδι
· 2 κούπες βρασμένη κανέλα
· ½ κούπα κονιάκ ή ρακί
· ½ κιλό σουσάμι σκούρο (το οποίο ανακατεύουμε με 1 κουταλάκι ζάχαρη και ραντίζουμε με λίγο κονιάκ).

Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα & το γαρίφαλο, μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπήστε 1'-2' στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, τη βρασμένη κανέλα και την αμμωνία διαλυμένη μέσα στο κονιάκ.
Ρίξτε τα ανακατεμένα υλικά μέσα στο μπολ με το αλεύρι.
Ανακατέψτε στην αρχή μ' ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώστε, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια εύπλαστη και μαλακιά ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο και πλάστε μακρόστενα κορδόνια, μήκους 10 εκ. και πάχους μικρού δακτύλου.
Κυλήστε τα κορδόνια αυτά στο σουσάμι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με λίγη ζάχαρη και λίγο κονιάκ, για να κολλάει πάνω σ΄αυτά.
Τοποθετείστε τα σε ταψί αφού το έχετε καλύψει με χαρτί φούρνου και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν επάνω στο ταψί.
Φυλάξτε τα σε κουτί που να κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν τραγανά.

Καλή επιτυχία!!!!!!
Συνταγή: Αναστασία Σταυρακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις