Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μους από Μακεδονικό Χαλβά

Απλές λύσεις.
Φωτογραφία: ► Μους από Μακεδονικό Χαλβά

Μην πετάξεις το χαλβά... κάν' τον λιώμα! Θα φανταζόσουν ποτέ πως θα μεταμόρφωνες τον χαλβά σε βελούδινη μους από κακάο; Δες τη συνταγή και εντυπωσίασε με ελάχιστα χρήματα!

• 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με κακάο
• 125 γρ. κακάο σε σκόνη
• 2-3 κουταλιές κονιάκ
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
• 1 βανίλια
• Σμέουρα ή κεράσάκια για το γαρβίρισμα (προαιρετικά)

Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να πάρεις μια σφιχτή σαντιγί

Χτύπησε τον χαλβά στο μίξερ να γίνει μια κρέμα και στη συνέχεια βάλε το κονιάκ, το κακάο και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα

Συμπλήρωσε την σαντιγί στον χαλβα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, να κρατήσεις την απαλή αφράτη υφή της

Μοίρασε σε ποτηράκια ή μπολ και βάλε στο ψυγείο να σφίξει

Σέρβιρε με τα αμύγδαλα και τα φρουτάκια

Πηγή: sesame.gr

Μους από Μακεδονικό Χαλβά

Μην πετάξεις το χαλβά... κάν' τον λιώμα! Θα φανταζόσουν ποτέ πως θα μεταμόρφωνες τον χαλβά σε βελούδινη μους από κακάο; Δες τη συνταγή και εντυπωσίασε με ελάχιστα χρήματα!

• 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με κακάο
125 γρ. κακάο σε σκόνη
• 2-3 κουταλιές κονιάκ
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
• 1 βανίλια
• Σμέουρα ή κεράσάκια για το γαρβίρισμα (προαιρετικά)

Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να πάρεις μια σφιχτή σαντιγί

Χτύπησε τον χαλβά στο μίξερ να γίνει μια κρέμα και στη συνέχεια βάλε το κονιάκ, το κακάο και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα

Συμπλήρωσε την σαντιγί στον χαλβα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, να κρατήσεις την απαλή αφράτη υφή της

Μοίρασε σε ποτηράκια ή μπολ και βάλε στο ψυγείο να σφίξει

Σέρβιρε με τα αμύγδαλα και τα φρουτάκια

Πηγή: sesame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις